RADOVIĆ: KARTICA S VELIKO K

RADOVIĆ: KARTICA S VELIKO K

6. veljače, 2020.

Neka bude vaše vladanje bez pohlepe za novcem.
(Novi zavjet, Hebreji 13,5)

Piše: Saša Radović

U vrijeme ovog Plenkovićevog mandata, već dvije godine Hrvatska čvrsto drži titulu najgluplje zemlje na svijetu, prema rezultatima stranice Thetoptens.com u kojoj mogu sudjelovati ljudi iz cijelog svijeta. Više od tisuću komentara o tome može se pročitati na spomenutoj stranici.

U prvom trenutku bili smo uvrijeđeni, ali kad bolje promislimo; žalosno je ali istinito! Zamislite samo koliko smo glupi kad ovako maleni i siromašni kupujemo svojoj Vladi 4355 automobila, a pametni Danci svojoj Vladi samo 20. Naši još manje glupi susjedi Slovenci imaju samo 5 automobila za sve svoje štićene dužnosnike. Ako dalje nabrajamo naše gluposti, može se nekome dogoditi kakav infarkt ili barem čir na želucu.

No, nije sve tako crno i glupo! Ima jedna jednostavna formula kako da postanemo malo pametniji i da mjesto najgluplje nacije prepustimo nekome drugom. Kartica!

Svemirska količina laži

Ta spasonosna formula je famozna „Kartica” s velikim slovom „K”! mala je po obliku, ali velika, ogromna po nevjerojatnoj, svemirskoj količini laži. Samo u zadnje vrijeme; Martina Dalić, Kuščević, Tolušić, Marić, Gabrijela, Bandić, Božinović, Župić, Krstičević, Kujundžić i niz drugih – lažu, lažu, lažu uzalud. Glupo je što lažu uzalud, bez ikakvog razloga. I zbog tih bezveznih laži bit će drakonski kažnjeni od surovog Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. To što su upisali u Karticu 5 kvadratnih metara manje ili više u svom stanu, kući, kućama ili vilama – platit će Povjerenstvu 2000 kuna ili možda 5000 kuna. Nakon toga su oslobođeni svih grijeha na ovom svijetu pa i od eventualnih krađa i pljačka. Glupo je – u skladu s gornjom informacijom da smo najgluplji na ovom i onom svijetu.

Iznad svega u mračnom obzorju propadanja Hrvatske lebdi slika i prilika našeg jedinog pravog gazde, premijera Plenkovića najvećeg branitelja svoga posrnulog stada ministara. On kaže „mogu što hoću” i ponavlja mantru o svojim postignućima i uspjesima; da su nam radnici manje plaćeni nego prije deset godina, da nam je raseljavanje onih manje glupih građana najveće u Europi, Africi, Aziji i Australiji. Samo Venezuela i Haiti imaju veće raseljavanje nego Republika Hrvatska. Plenković mudro prešućuje da smo najzaostaliji i najsiromašniji u EU, ali smo zato najgluplji na svijetu.

Od ove komedije u kojoj se plaća kazna od par tisuća kuna za oprost grijeha i za legalizaciju pljačke svog roda hrvatskog – nema gluplje komedije. Dakako, nitko ne spominje konfiskaciju opljačkanog. Od Sanadera, Vidoševića, Todorića… i niza hrvatskih bogataša koji drže ruku na srcu – nije oduzeta ni jedna lipa s njihovih debelih računa.

Ono „pametno” je sljedeće – upiši dragi ministre 100 ili 5000 kvadrata više nego što imaju sve tvoje vile – i ništa ti se neće dogoditi. Povjerenstvo te neće kazniti a još manje će te netko pitati, je li ti imovina pošteno zarađena? Republika Hrvatska nema nikakvo Tužiteljstvo, niti bilo koga tko će te pitati: „Odakle ti to”? „Gdje si to pokrao, opljačkao”? Nitko se neće čuditi da si rođen ili rođena 1687. godine, jer samo u tako dugom životu možeš pošteno zaraditi to što imaš.

Ako možda pomislite na DORH, ne brinite, golema horda zamjenika Državnog odvjetnika i djelatnika u ŽDO, ODO, USKOK-u, POSKOK-u zauzeta je uhićenjima kradljivaca kokoši po tuđim dvorištima i prometnim prekršiteljima. „Institucije” ne mogu stići baviti se milijunskim ili milijardskim krađama i pljačkama svog domoljubnog hrvatskog roda.

Je li Kartica (ne treba objašnjavati koja Kartica!) možda prva najava spasa naše Hrvatske od totalnog kraha na gospodarskom i svakom nivou? Može li veličanstvena Kartica pokrenuti naš glupi ili najgluplji mozak da počne misliti?

Hoćemo li otvoriti barem jedno oko da pred sobom vidimo golu istinu – Kartice su samo alat za prevaru hrvatskog mozga – da se sakriju milijunske i milijardske korupcije!

Lažna svrha

Rješenje je jednostavno; Kartice treba ukinuti, jer ne znače baš ništa, a imaju samo lažnu svrhu. Treba samo ponoviti ona magično pitanje: „Odakle ti to”? I ako se porijeklo vila i jahta ne može dokazati – slijedi momentalna konfiskacija svega opljačkanoga (i kod rodbine!).

Mnogima će ova jednostavna formula izgledati naivna i neizvediva – ali tako rade sve razvijene zemlje u svijetu. Čak i Srbi koji nam ni u čemu (osim u ovome!) ne mogu biti uzor – oduzimaju nezakonito stečenu imovinu od svojih kriminalaca i bandita.

Zaostala u razvoju i u svemu HDZ-ova (Hrvatsko Demokratsko Zlo) država brani svoje kriminalce i bandite i nagrađuje ih – amnestijama i nedodirljivošću opljačkane hrvatske imovine. Prebogate ministre i ostale politikante ne zanima kako je tko stekao vile i mercedese (dobar primjer je „Gabrijelin mercedes!”) ili kako to da građanin Republike Hrvatske, presvijetli kardinal Bozanić ima na svom računu više od 100 milijuna eura (više od 750.000.000 kuna)? Ima li možda netko „naš”još više?

Interesantno je pitanje: „Kako to da nikoga (osim Bande lopovske!) od osam milijuna Hrvata (zajedno s dijasporom) ne zanima odakle pljačkašima opljačkano”?

Jedini odgovor je i ujedno naš alibi: „najgluplji smo na svijetu!”

Anno Domini MMXX. T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Bitanžić krivonogi i kreštavi Milanović
  #1 Bitanžić krivonogi i kreštavi Milanović 8 veljače, 2020, 17:55

  Sve nedovoljno obaviještene upućujemo na izjave Slavka S. Linića da je riječ o bitangi, neradniku, rapikući i spletkaru ni lijevo ni desno. Bit će najbolji u skakanju s njemačke haubice “panzera”, i to naglavačke. Ološ lošinjsko krčki. Potomak udbaškoga ubojice iz Širokoga, onaj koji je slučajno postao predsjednik vlade i države.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Vitez Reiner o sdp hohštapleru Milanoviću
  #2 Vitez Reiner o sdp hohštapleru Milanoviću 8 veljače, 2020, 17:50

  Član Središnjeg odbora HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner u subotu je programske odrednice SDP-a za predstojeće izbore koje je iznio čelnik te stranke Davor Bernardić nazvao “floskulama i lažnim obećanjima kakva se rijetko mogu čuti na jednom mjestu i u kratko vrijeme”.

  “S jedne strane pričao je kako je njihov program solidarnost, jednakost, pravednost, što su lijepe riječi iza kojih ne stoje konkretni programi i stvari koje se nude, a s druge ono što je bilo malo konkretnije doslovno je kopija onoga što je SDP obećavao u sklopu Kukuriku koalicije, u svom famoznom Planu 21”, ocijenio je Reiner u izjavi ispred bolnice Sveti Duh referirajući se na današnji sastanak Glavnog odbora SDP-a. Blago li je Hrvatima.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Vođa korupcionaša Plenković, ostali pobočnici
  #3 Vođa korupcionaša Plenković, ostali pobočnici 6 veljače, 2020, 21:15

  Složio je Pljenković cijelu kastu kriminalnih ex-političara, koji nakon otkrivanja njihoih laži ponovo sjedaju u klupe gdje se odlučuje o sudbini hrvatskoga puka. Tko li će biti čelnik kradljiva kluba kriminalaca, krimosa? Imam prijedlog- Plenković.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Kostur
   Kostur 7 veljače, 2020, 12:25

   Odgovor na Tvoje pitanje je lagan. Ako misliš: “Tko li će biti čelnik kradljiva kluba kriminalaca, krimosa?” jasno je da će to biti hadezejac, bez obzira hoće li biti premijer ili bilo što u vlasti. HDZ ima monopol na čelništvo tog kluba i dalje će raditi svoj lopovski posao.

   Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code