VRIJEDILO JE POKUŠATI S REFERENDUMIMA

VRIJEDILO JE POKUŠATI S REFERENDUMIMA

7. listopada, 2014.

 

 

1110 Custom

Konačno rješenje je u građanskom neposluhu

 

Napisao: Saša Radović

Udbaška klika 24 godine prodavla nam je šarenu laž da su svjetonazorski i po svemu podijeljeni u dvije stranke, HDZ i SDP. Prevarili su nas iako je opće znano da je HDZ 17. lipnja 1989. godine u jarunskoj baraci 47 udbaša utemeljilo stranku i izabralo predsjednika generala JNA, Franju Tuđmana. O SDP-u ne treba dvoumiti, Račan i njegova svita nisu se mijenjali od „Oktobra 1917“.

Vuka ogrnutog janjećom kožom otkrili smo ovih dana. Pokazao je oštre zube, spreman da pojede Željku, njezinu baku i cijelu Hrvatsku – ako treba. S razlogom – Željkina udruga „U ime obitelji“ prijeti referendumom gorim od onog ognja koji je sažgao Sodomu i Gomoru. Uz preferencijalno glasovanje bez cenzusa, udruga referendumom traži da se izborni prag s pet posto smanji na tri, ujednači vrijednost glasova birača u izbornim jedinicama te omogući glasovanje dopisnim i elektroničkim putem. To su uzusi u svim normalnim, demokratskim državama. Zabranile bi se i zajedničke predizborne liste političkih stranaka, jer to ne postoji u razvijenim demokracijama.

Doticanje ili remećenje izbora najveća je noćna mora hrvatske vlasti. Izbori su omogućavali stabilnost vlasti interesne zajednice HDZSDP, da dva i pol desetljeća grabi sve što se zgrabiti moglo. Omogućili su da se do danas kontinuirano provodi kriminalnatranzicija. Najjače oružje u rukama vladajuće elite su birački spiskovi – stotine tisuća glasova mrtvih i lažnih glasača iizborne manipulacije. Nakon provedenog ratnog i pretvorbenog profiterstva, mućaka s bankama i prodajom svega i svačega – zadnji učinkoviti business vladajućih bile su predstečajne nagodbe. Milijarde su godinama, ustaljenim putovima, „lijegale“ na privatne račune elite u poreznim oazama. Sve je išlo kao po loju i zbog toga svaki pokušaj promjene izbornog sustava – ili ne daj Bože referendum o promjeni – remeti mirnu površinu hrvatske močvare kriminala i korupcije.

KOZARAČKO KOLO

Na inicijativu o referendumu udruge „U ime obitelji“ vukovi s Gornjeg grada reagirali su gromovito. Pokazali su bratstvo i jedinstvo, kao nikadado sada – i monolitnost interesne zajednice HDZSDP. Dvije vodeće stranke preplele su ruke i zajednički pocupkuju kao nekad u kozaračkom kolu. No, to njihovo pocupkivanje nije više ono prelijepo partizansko kolo, nego su to grčeviti trzaji slični onom „dancemacabre“ („Ples mrtvaca“ majstora Vincenta odKastva). Da je naš Tito, ljubičica bijela, vidio to nesinkronizirano, groteskno kolo, dvojica sekretara, Zoki i Tomislav tuckali bi kamen na Golom. Drug Tito vjerojatno ne bi ništa imao protiv preferencijalnog glasovanja, pa ni protiv spuštanja izbornog praga. On je na izborima uvijek dobivao 100% glasova, jer nije nitko – baš nitko, nije bio protiv. Osim toga nije bilo drugih kandidata.

Druga Tita više nema, ali 24 godine događa nam se vrlo slična priča. 24 godine na svim rukovodećim mjestima uredno se smjenjuju uvijek isti opskurni likovi, stasali pioniri i SKOJ-evciiz HDZSDP interesne grupacije. Vlast i oporba uredno se rotiraju i svi zajedno žive dugo i sretno. Zakoni koje su skrojili sami sebi garantiraju primanja i privilegije neviđene u demokratskim sustavima. Uz potpuno ignoriranje puka i svake empatije, stvorili su sjajne mehanizme obrane za svaki slučaj. U stotinama koruptivnih afera dogodi se da „strada“ i poneki političar, no to se može na prste nabrojati. U tom slučaju „Zakon o bezobraznim privilegijama“ (Lex Sanader) omogućava im da i u zatvoru primaju svoje nebeske plaćetine i kasnije u sudskom procesu dobivaju kazne humanitarnim radom. Iako je svima jasno da je lopov svaki onaj tko ne može dokazati podrijetlo svoje imovine, lopovi-članovi SDPHDZ mogu u Hrvatski sabor (LexMerzel). Jasno je da im opljačkanu imovinu – nitko ne konfiscira!

IZBORNA MANIPULACIJA

I pored uspješno provedenog referenduma, uz kapital od stotina tisuća glasova mrtvih i lažnih glasača, i uz „kontrolu“ podrepnog, korumpiranog  GONG-a – izbori bi opet mogli rezultirati novom – starom rotacijom. Lukavi marketing vrhuške pokušat će „eskivirati“ i preferencijalno glasovanje i novi izborni prag. Ako ne bude poštene kontrole neovisnih subjekata – izborne kutije mogu se napuniti lažnim listićima s imenima Zokija, Crnog Marka, Ingrid, Milanke… U tom slučaju sigurno je da će Republika Hrvatska i dalje kročiti sigurnim putem u promjene – u novu koloniju Croatiju. S prosječnim plaćama od 300 kuna mjesečno!

Eliti ostaju realne mogućnosti da po, ne znamo koji puta, izmanipuliraizbore zbog lažnih biračkih spiskova, no svaka naznaka promjene izaziva – panični strah vladajućih. S pravom! Zamislite samo koliko bi glasova na poštenim preferencijalnim izborima dobili; Karamarko, Šuica, Šuker, Šeks ili Milanović, Milanka, Grčić i Jakovina… Ingrid nam priča na čistom engleskom: „People must trust us!“ To ona Hrvatima (svekolikom puku) poručuje „da moramo vjerovati njima!“. Hm, njima, to jest onima koji nas opljačkaše, osiromašiše, ubiše nam svaku perspektivu! Što mislite koliko bi naša Ingrid dobila glasova? Nije potreban ni odgovor, ni komentar!

Zoki i Crni Marko očajnički su posegnuli za svim oprobanim hrvatskim oružjima: lažima, prevarama, spinovima, GONG-ovima, i podlim „Lexovima“ (Lex Perković, LexMerzel, LexGrbin…), pa i ustavnim stručnjacima.Potegnuli su najmoćnije alate za zastrašivanje i onemogućavanje građana da svojim mišljenjem bilo kako participiraju u vlasti. Referendum postaje crvena krpa, tabu tema! Ne treba nam referendum o promjeni izbornog modela – ne treba nam nikakav referendum!!!

STRAH ELITE

Inicijativu za referendum elita ne želi potpisati; Josipović, Milanović, Karamarko, Kolinda, Leko, Holy…, javno se izjašnjavaju protiv referenduma, jer ne žele izborne modele kakvi su u demokratskim državama. Genijalni ustavnopravni stručnjak i vanjski član saborskog odbora za Ustav, Branko Smerdel, predlaže genijalnu doskočicu; da se posebnim ustavnim zakonom uvede moratorij na održavanje svih referenduma dok se ne donese novi Zakon o referendumu. To znači barem do 2050. godine, a još bolje i zauvijek! Simpatični i također genijalni PeđaGrbin u svom prijedlogu LexGrbin (zakon) predlaže sve moguće začkoljice da se nikakvi referendumi u Hrvatskoj više nikada ne provedu: Mjesto održavanja referenduma su državni uredi, vrijeme, vjerojatno od 7 do 8 sati ujutro dok još službenici nisu popili kavu. Koliko dugo? Vjerojatno jedan tjedan, pet radnih dana. Broj potrebnih potpisa(?); barem tri milijuna!!!

Hrvatsko gospodarstvo i nadalje je u recesiji, nezaposlenost je raširena, fiskalna pozicija pogoršana, a izgledi za kratkoročno razdoblje izloženi negativnim rizicima, ocjena je Izvršnog odbora MMF-a. Šest godina recesije – uzdvovlast SDPHDZ bit će to i 50 godina recesije!

Kako iz Hrvatske istjerati dvovlast HDZSDP, odnosno Sotonu koja nas vuče u svoje carstvo mraka i propasti? Može li se pokušati referendumom(?) – barem odrezati po neki krak zloćudne i halapljive hobotnice. Referendum o izbornom zakonu ne može u potpunosti riješiti problem, ali svaki pokušaj promjene nedemokratskog, hrvatskog izbornog zakona – pozitivan je pomak.

Čini se da je konačno rješenje u građanskom neposluhu i u MalleusMaleficarumu (Malj koji ubija vještice). Nažalost!

AnnoDomini MMXIV. /LXXIII.T

 

17 komentara

Uskoči u raspravu
 1. thor
  #1 thor 18 listopada, 2014, 14:29

  bezobzirne, nemoralne, grabezljive, zle silnike koji su Hrvatima nametnuti kao vlast narod se moze otarasit jedino silom. Ta gamad ima sredstva, logistiku. Ucjenjuje, potkupljuje sve i svakoga tko ce im omogucitida sto dulje uzivaju na narodnoj grbaci i to sa sve vise sadistickog uzivanja. Psihopata beli jova je tipicni primjerak zlog vlastodrsca.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. cicamaca
  #2 cicamaca 18 listopada, 2014, 14:25

  eh moj narod je politicki slijep iliti ima kokosje sljepilo. Mnogi jos dan danas misle kako su Savka, Tipalo i Budisa hrvatski nacionalisti, a svakom imalo politicki pismenom je bilo jasno da su ti orjunasi angazirani da dignu na noge hrvatske nacionaliste,da ih titina srbo-komi banda sasjece i u Hrvatima ubije san o vlastitoj drzavi.. Sa Bludisom je zabluda trajala do 2003 kad je sracanu pomogao doci na vlast,tad se potpuno otkrio. Cicak je jedan jeftini folirant koji trazi dobrog sponzora. On ce svoje sposobnosti prodati bilokome za adekvatnu lovicu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. sokol
  #3 sokol 18 listopada, 2014, 14:15

  rade koncar-jebo te tata tvoj. Sto je izvor povijesnih istina? Arhive voleeeeeee! A di su ono sakrivene arhive ndh i sada pod 100godisnjim embargom arhive sotonisticke -komi partije.Ali izaci ce iz njih istina na svjetlo dana makar na sudnji dan. U to budi siguran. Jao svakom onom koji izloupotrijebi poziciju nadredjenu bilo kome, ili se nepravedno okoristi icijom mukom-trudom. Samo to tebi telcu zaglupljenom tom djavolskom ideologijom nikada nece biti jasno, dok ti Netko tko je iznad svih nas ne otvori te slijepe oci!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Vritnjak
  #4 Vritnjak 8 listopada, 2014, 10:56

  Budalo jedna! Ovo nije ni preuveličavanje ni prijetnja nego – podsjetnik: Taj Vas je u crno zavio – stukao vam je 1999 sve što ste imali i oteli – bez imalo oklijevanja i to da spasi Kosovare od ljudožderske pošasti balkanskog ‘nadčoveka’. I sad pazi da se ne ‘bi polunio Rade-ovan…

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Rade Končar
  #5 Rade Končar 8 listopada, 2014, 09:16

  Ukratko, ne pravi i čestiti Srbi već, te srbende su tada od Franje Tuđmana dobili – VRITNJAK (iz Hrvatske).
  Dakle, “onaj” gore, odabrao si je pravi nick-name … ahahahaha.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Dragovoljac DR
  #6 Dragovoljac DR 8 listopada, 2014, 09:04

  “Smeju” se sada tvoji četnici ali kiselo … jer, eto, ništa od vaše mokro-sanjane srboslavije.
  Rade Končar, kao čestit i hrabar Srbin, poginuo je za Hrvatsku Dalmaciju (streljan u Šibeniku od talijanskih naci-fašista).
  Vječna mu hvala, kao i Tuđmanu koji vas je “takve” poslao gdje vam je i mjesto … u BG-pašaluk.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Vritnjak
  #7 Vritnjak 8 listopada, 2014, 08:39

  ‘Rade Končar’ se samome ebi smeje. Govori nesuvisle budalaštine i aplaudira sebi misleći da će toime dokazati tko je i šta je on. Ustvari, daje dojam da je pitomac Stenjevca. Kao da mu kolege srpskih doktora, koje su studirale zajedno s Jovanom Raškovićem i Radovanom karadžićem-Dabićem ne mogu pomoći pa traži od zdravih ljudi da polude kako bi imao s mime voditi ‘dijalog’ u duhu zenitizma, balkanskog nadčoveka. Rade bez brade al – krade…

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Rade Končar
  #8 Rade Končar 8 listopada, 2014, 07:25

  Izginuli su naci-fašisti i njihovi kolaboracionisti a ova sadašnja šaka iscjedaka, tih luzera 2. svj. rata, sumanuto sad želi reviziju povijesti i rehabilitaciju usraštva & četništva na račun nekih sporadičnih kolateralnih žrtava.
  Skup tih spodoba sada riga žuć na J.B.Tita kojeg da nije bilo Crvena Armija 1945., na povratku iz Njemačke, upriličila bi ovdje, ne jedan već, najmanje pet (5) Bleiburaga.
  Mnoge od tih spodoba danas nebi ni bilo.
  Kakvih li budaletina … ahahahaha!

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Branitelj
  #9 Branitelj 8 listopada, 2014, 03:50

  A sta ono bi sa “udruženom borbom sinova ustaša i partizana” koji su dali neprocjenjivi obol pobjedi Domovinskog rata? Protiv koga su se oni borili: protiv svojih roditelja, ili protiv paklene sprtve Tita, partije, OZN-e, UDB-e, KOS-a i Armije? Otkud drskost udbaškim izpodrepcima da sad, nakon pobjede, u nezavisnoj Hrvatskoj napadaju roditelje branitelja??? Oni dolaze iz grozomore životinjskog svijeta: kukavica koje polože svoja jaja u golubinja gnijezda, pa, kad se izlegu, kukavuice bacaju iz gnijezda golubiće da bi samo njih, sinje kukavice, hranili roditelji poubijanih golubića. A zaboravljaju, ako su ikad znali da: ‘Ak’ i jesu orli izginuli, ostali su tići orlovići!’ POZOR: Tići orlovići imaju na oku kukavice kad čuvaju gnijezdo roda svoga!

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. Branitelj
  #10 Branitelj 8 listopada, 2014, 02:50

  Josip Broz Tito – zločinac – partizanska stratišta u Zagrebu i okolici …

  ► 3:28 http://www.youtube.com/watch?v=z8nk6MswuqY
  26 svi 2009 – 3 min – Učitao korisnik pinkky84
  “Prije će Sava poteći uzvodno nego će Hrvati imati samostalnu državu” (Josip Broz Tito …

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. Klarens
  #11 Klarens 7 listopada, 2014, 20:21

  MANIPULACIJA MASAMA
  +++++++++++++++++++
  SPECIJALITETI
  CRVENIH I CRNIH
  +++++++++++++++++++
  Oj narode, narode
  Eto tebi slobode
  +++++++++++++++++++
  500 000 mrtvih
  NAKON PREOKRETA
  +++++++++++++++++++
  Da nam zhivi, zhivi rad !!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 12. Klarens
  #12 Klarens 7 listopada, 2014, 20:14

  Dvije sestre BLIZANKE
  SDP=HDZ
  Od istog tate i mame
  ===================
  Nicheg se ne srame
  ===================
  DLAKAVE ZMIJE
  Linjaju se tu i tamo
  ===================
  OTROV OSTAJE ISTI !!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 13. SOA
  #13 SOA 7 listopada, 2014, 19:03

  Ne zagađuj temu sa otrcanim (neo)ustaškim & (neo) četničkim izmišljotinama.
  J.B.Tito NIJE “to” NIKADA izgovorio.

  Odgovorite na ovaj komentar
 14. Branitelj
  #14 Branitelj 7 listopada, 2014, 16:48

  Bilo bi vrlo koisno u tekućem kaosu o ‘Aferi Jović’ da je Sabor mislio da u povodu DANA HRVATSKE NEZAVISNOSTI svečano preimenuje Kazališni trg u – TRG NEZAVISNOSTI i tako ukloni svaku sumnju da sadašnja vlada u Zagrebu slijedi udbaške rezerve prema volji hrvatskog naroda da u povodu Referenduma od 19.05.1991 obnovi svoju hrvatsku državnu nezavisnost. Dokle god u Zagrebu a i u ostalim hrvatskim gradovima bude trgova i ulica diktatora koji je izjavio PRIJE ĆE SAVA POTEĆI NAOPAKO NEGO LI ĆE ONI IMATI SVOJU DRŽAVU, vlasti koje stoje iza Jovićeba tumačenja legitimne volje naroda, ne mogu biti nazvane – vlašću naroda ili – narodna vlast u Hrvatskoj, kojoj nije potrebna nikakva diktatura ni ideološko-političko silovanje zdrava razuma…

  Odgovorite na ovaj komentar
 15. Dragovoljac DR-a
  #15 Dragovoljac DR-a 7 listopada, 2014, 14:04

  Hrvatski-udbaši, na čelu s Franjom Tuđmanom, organizirali su i proveli u djelo osamostaljenje Republike Hrvarske.
  Tko je protiv njih, u današnjoj Hrvatskoj, proći će gore nego sa Rankovićevskim udbašima u srboslavenskoj exYU!
  Zašto i kako?
  Zato jer brat bratu – oko najdublje kopa.
  UDBa se danas, u Hrvatskoj, zove SOA i “takve” spremno čeka(mo).

  Odgovorite na ovaj komentar
 16. Branitelj
  #16 Branitelj 7 listopada, 2014, 08:27

  Referendum je temelj istinske demokracije i on odlično nadopunjuje zastzupništvo Sabora: U Saboru sjede izabirani posrednici naroda, a putem referenduma se narodna volja neposredno manifestira. Zastupnici, kad se nadju ‘na djelu’ u Saboru koaliranjem mogu izdati izborna obećanja, ali to se može, a nekad i mora, provjeravti putem Referenduma. Za sad u Saboru djeluju dva krila istog šišmiša iz mraka jednoumlja i bezumlja . HDZ i SDP. I stoga oni kao jedan jedini ‘lovac musica’, sve čine da ‘zamrznu’ zahtjeve za referendumima jer mrze hrvatski narod sto se je putem Referenduma od 19,05,1991 odlučio ZA NEZAVISNOST i odbacio ‘leaderske’ pozve da glasa ZA KONFEDERALNE ODNOSE REPUBLIKA. Ustvari u Saboru vlada IDEOLOŠKA SPRTV A JEDNE TE ISTE BAGRE – mitomana i kleptomana. FRONTA BRANITELJA VUKOVARA ponovno predvodi naš narod u borbi protiv UDB-aša koji sve čine da se održe na vlasti da ne bi išli na robiju zbog veleizdaje. No REFERENDUM nam stoji na raspolaganju da ih se definitivno rješimo

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code