RADOVIĆ: JAHAČICA I TRI JAHAČA APOKALIPSE

RADOVIĆ: JAHAČICA I TRI JAHAČA APOKALIPSE

25. lipnja, 2019.

 

 

Piše: Saša Radović

Na opljačkanoj i razorenoj pustopoljini zapadnog Balkana, ovih se dana pojaviše četiri jahača. Zapravo, jedna jahačica i tri jahača! Je li Smak svijeta na pomolu? Nadajmo se da to nisu četiri jahača Apokalipse, četiri najavljivača katastrofa koje dovode do kraja povijesti čovječanstva. Nadajmo se – iako je ta nada vrlo „tanka”. Zlo započeto 1990. ukidanjem Zakona o porijeklu imovine, zakonima o prvatizaciji te apsolutnoj amnestiji pljačke i kriminala za elitu – nastavlja se i danas. No, uskoro pljačkaši neće imati što jesti i grabiti, jer će oni koji ih hrane živjeti u Irskoj, Kanadi, Keniji ili u Ognjenoj zemlji… Zbog toga kraj povijesti Lijepe naše ne može biti daleko!

Najgore od svega je što jahači ne jašu našom razorenom pustopoljinom uzalud – nego s namjerom! Zna se samo to da se dva jahača žele dokopati posljednjih travki u osušenoj pustopoljini. Ostala dvojica su nagađanje i nada.

Kolinda

Prvi jahač, odnosno jahačica spominje se u Otkrivenju 6:2: „I najedanput se pred mojim očima pokaza ‘bijel konj’…”. Ta prva jahačica simbolizira Antikrista, lažnog imitatora pravoga Krista koji će se također vratiti na bijelome konju (Otk 19:11-16).

Aplicirajući Otkrivenje na surovu hrvatsku stvarnost, jahačicu možemo utjeloviti s našom Kolindom. Počela je lažno: “Bit ćemo jedna od najrazvijenijih i najbogatijih država Europe i svijeta!” euforično je obećala (i lagala!) Kolinda Grabar-Kitarović u siječnju 2015. godine. Njezina neukusna i skupa inauguracija začinjena kordonom smiješnih grenadira u srednjevjekovnim odorama i njezina arhaična lenta, bile su eksplicitne naznake praznog hoda u petogodišnjem mandatu. U razvijenim zemljama takve predsjedničke inauguracije prolaze skromno, u parlamentima bez milijunskih troškova. Umjesto da silni novac bačen u vjetar naša Kolinda pokloni pučkim kuhinjama da nahrane gladne Hrvate! Osim toga ona je i svoj novac koji je preostao od promidžbe – poklonila HDZ-u.

Nastavak Kolindine predsjedničke avanture bio je u još gorem stilu; bezobrazno skupa, jalova putovanja po svijetu s golemom svitom tjelohranitelja i njezinih frizerki i kozmetičarki. Kadkad s njom suprug, sin… „Službena” putovanja u Ameriku uz skupe liposukcije koje plaćaju porezni obveznici. Kolinda kombinira 1000 modnih trendova s dugom “oblajhanom”, kosom popunjenom ekstenzijama tuđe kose, s umjetnim trepavicamaVrhunac razbacivanja milijuna – jalova su i nepotrebna seljakanja njezinog Ureda s brdom uhljeba po Hrvatskoj. Sve što naša vrla predsjednica “izvali” – na portalima i u tisku postaje hit. Njezino vladanje, postalo je; „preskupa hrvatska opereta“, modna revija šarenih „krpica” i jedno veliko – NIŠTA!

Čuvaj nas Bože Kolindinog drugog mandata!

Zoki

Po Otkrivenju 6:4:„ …pojavi se drugi ‘konj riđan’, a onomu koji je jahao na njemu bijaše dopušteno da digne mir sa zemlje, da se ljudi ubijaju međusobno. I bijaše mu dan velik mač.” U prenesenom smislu – to bi mogao biti democid, nestajanje cijelog hrvatskog naroda. Raseljavanje mladih da u budućim naraštajima nestane hrvatska riječ, a samim tim i naša nacija!

U Zokijevim snažnim rukama, spomenuti mač može simbolizirati njegovu krvavu i fanatičnu borbu da se zločinci Perković i Mustač ne izruče pravdi. Taj bivši premijer branio je i Milana Bandića, Marinu Lovrić Merzel, Željka Sabu, Andru Vlahušića… Vatikanske ugovore branio je Zoki gorljivije od radikalnog desnog krila HDZ-a, a vjeronauk kojemu nije mjesto u školi bio mu je bitniji od informatike. Uz brojne afere (Imostroj, Brodosplit, Sunčani Hvar, Ante Gotovina, Sanaderovi satovi, ručak u Veroni…), odgađanje puta Hrvatske u EU i NATO, tu su i milijardske štete nanesene svima nama. U zaštiti pljačkaša Domovine, Zoki je lažnim „spašavanjem radnih mjesta”, nazvanim predstečajne nagodbe”tajkunima „spasio” teške i prečesto nezakonito stečene milijune. Možda će ti prijatelji tajkuni koju kunu donirati u predstojećoj kampanji?

Kažu da se za dobrim konjima”riđanima” praši! Zli novinari u žutom tisku (dakako, izmišljeno i neistinito!) spominju ovom jahaču Sanaderov kompleks – hedonizam u zlatnim danima vladanja. Pišu o Zokijevim svakodnevnim gurmanskim bakanalijama s buteljama vina u Taču kao i prečestim „službenim putovanjima” vladinim zrakoplovom na Krk, navodno ljubavnici. Spominje se pjevačica i nekakav sin ili kći… Tu je i Krešo, Zokijev brat sa svojim kreditima…

Čuvaj nas Bože Zokijevog mandata!

Miroslav

Treći jahač opisan je u Otkrivenju 6:5-6: „…pred mojim očima pokaza (se) ‘vranac’, a onaj koji je jahao na njemu držao je vagu u svojoj ruci. I čuh nešto kao glas što dolazi ispred četiri Bića i najavljuje: ‘Mjera pšenice za denar! Tri mjere ječma za denar! A ulju i vinu ne nanesi štetu!’” Treći jahač Apokalipse odnosi se na veliku glad koja će se dogoditi, vjerojatno kao učinak prvo dvoje – jahačice Kolinde i jahača Zokija. Njihove milijardske štete koje su proizveli do dana današnjega doprinijele su žalosnoj činjenici da je u Hrvatskoj svako peto dijete gladno i da starci traže ostatke hrane po kontejnerima.

Miroslav škoro jahač na trećem, crnom konju pojavio se iz duboke sjene bez bilo kakvih vidljivih znakova. Možemo ga uvrstiti u pojam nagađanja. Nema podataka o svjetonatoru osim naznaka priklona desnoj opciji, nema ni programa…. Škoro je obrazovan, imućan, uspješan poduzetnik i doktor znanosti. Ima i političkog iskustva u diplomaciji. Povukao je možda najpošteniji potez u svom životu izlaskom iz mračne močvare, HDZ-a. Kao zastupnik napustio je i Hrvatski sabor.

Nažalost, njegov odgovor – zašto je napustio Sabor? – u potpunosti dezavuira svaku misao o pozitivnoj reakciji za izbor predsjednika RH. Sve odrednice kao što su svjetonazori, ustašluk, partizanština, četnici, svemirci, Putin ili Trump – za posrnuli projekt zvan Republika Hrvatska – nisu važne. Nisu važni ni vrhunski moralni postulati; poštenje, istina, pravda…

Škoro je svojim odgovorom:“Vjerovao sam da nešto možemo promijeniti, a kad sam vidio da je politika iz brige za opće dobro postala skrb za vlastiti probitak i zbrinjavanje političkih istomišljenika, otišao sam…”- pokazao svoje pravo lice.

Takvim pasivnim stavom „NE MOŽE SE NIŠTA…” on ne može biti lider, vođa Hrvatske na umoru, moralnom i materijalnom. Predsjednik RH ne smije biti samo dio umornog, pasivnog, zatucanog i priglupog svekolikog hrvatskog puka. Banda lopovska u 30 godina ubila je sve u nama i oko nas – Hrvatskoj treba lider „KOJI MOŽE I MORA!”.

Iz toga slijedi da moramo dodati: „Čuvaj nas Bože Škorinog mandata!

Mislav

Po Otkrivenju 6:8: jedino je imenovan četvrti jahač i zove se Smrt. On pod sobom ima konja zelenka i prati ga grčki bog Had koji simbolizira pakao. Četvrti jahač Apokalipse ima moć svih prethodnih jahača te ubija ratom, glađu, bolešću i divljim zvijerima.

Jedino takav nam treba! Tek nakon korjenitih promjena (reforma!) moguć je izlaz iz imperativa propasti Republike Hrvatske. Možemo i moramo – jedino s novim zakonima, civilizacijskim normama i s novim ljudima neopterećenim posvemašnjom korupcijom, kriminalom i elementarnom nepravdom! S obzirom da je u 30 godina stvoren izuzeto moćan aparat vlasti s najvećim brojem ministarstava u Europskoj uniji i s najvećom državnom i lokalnom upravom, možda i u svijetu (u odnosu na broj stanovnika) – provedba promjena je vrlo teška. Mehanizmi obrane tog monstruozno golemog aparata vlasti su brojni kordoni specijalaca s dugim cijevima i ako treba moćan vojni ustroj.

Ali, nije istina da se po mišljenju našeg polumrtvog puka i po Škorinom navodu – NIŠTA NE MOŽE!

Mislav Kolakušić kaže DA SE MOŽE i nudi konkretna rješenja. Prosudite sami – zar se ne može isti čas kad lopov ne može opravdati porijeklo imovine, oduzeti opljačkano? I tako sve ostalo, jednostavno, logično… lopove i pljačkaše u Remetinec, uhljebe na posao – i priča je završena. Treba samo pitati Garbijelu, zašto ona „mećka” stoji u dvorištu, Tolušića, odakle onakva kuća, Kušćčevića, Marića… Što je sa strvinarskim Borgom i s opljačkanih 500.000.000 naših kuna? Što na to kaže Plenković? Nije dovoljna samo neka ostavka, nego konfiskacija, kazna!

Bit će teško, ali MORA SE!

Mislavu, četvrtom jahaču Apokalipse, trebat će zaista sve spomenute moći (rat, glad, bolest, divlje zvijeri…), ali i nešto više. Da se ta naša 30-godišnja zvijer sapne i ugura u kavez istine potrebno je buđenje hrvatskog čovjeka iz dugogodišnjeg hipnotičnog sna.

Na kraju treba reći da prva dva jahača (jahačica i jahač) nude samo zlo – siguran put u ništa! Treći jahač ne nudi ništa! Četvrti jahač nudi nadu. Iz toga slijedi: „Daj nam Bože, barem nadu”.

Anno Domini MMXIX. T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Boris
  #1 Boris 9 srpnja, 2019, 13:29

  Vidi ti ‘bre’ vrloga pisca nasega.
  Sporni su njemu buduci predsjenik Skoro, pragmaticni Kolakusic ali nisu mu sporni njonje, sonje, bonje…
  Pa tako piscu nije sporan Neron Blentovic, nije niti veliki mestar Kurcevic,mister 808 Jandrok, ljigavi Bacic, nije niti Alibaba Vrdoljak i 40 razbojnika, nije niti “riznicar” Vu(j)cic pa niti cijela svita parazita u HDS-u i drugih drzaca lojtri kao lepi Baja, ognjeni Cvitko ili ovaj malecki Jelencic…lista je podugacka. Sta jos reci osim: Jadna majko, jadnije svatova.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. pepe
  #2 pepe 25 lipnja, 2019, 23:13

  dakle, pitanje svieh pitānj glasi, možeš li pobiediti suparnika/protivnika u pokeru kada igra s označenimi kartami, i uz pomoć skrivenih kamēr usmjerenih u tvoje karte?! odgovor bi svakomu i jole pismenijemu/joj pojedincu/ici morał bīti jednoznačno jasan i bezdvojben. “ne može”, glasi odgovor. škoro je tu da malo zamuti “glasilski” prostor i otvori put “režimskoj” glavnoj lutki/marioneti. niti stanje s četvrtim “igračem”, u odnosu na prva dva, ili trećega, nije půno bolje. sve u svemu, u ovakovih uvjetih poker se jednostavno ne igra, niti se izlazi na izbore.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Magdalena
  #3 Magdalena 25 lipnja, 2019, 16:29

  Izvrsno !!!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code