REČENICA KOJU SOVI NE MOŽEMO OPROSTITI

REČENICA KOJU SOVI NE MOŽEMO OPROSTITI

4. srpnja, 2017.

 

 

Ako Šeks, kako tvrdi, nije tada sudjelovao u progonu Gotovine, tko je baš njega kao tadašnjeg predsjednika Hrvatskog sabora (sic!) mogao „natjerati“ da on na televiziji, u središnjoj informativnoj emisiji, „s ponosom“ izgovori ove sablasne riječi, od kojih se mnogima još i danas „ledi krv u žilama“, odnosno koje su postale sinonim hrvatske političke prevrtljivosti?

Napisao: Mladen Pavković

Jedan od najpoznatijih hrvatskih političara Vladimir Šeks počeo je na zalasku svoje dugogodišnje političke karijere objavljivati knjige, u kojima nam želi dokazati i prikazati događaje, prije svega iz suvremene hrvatske povijesti, ali kako ih je on vidio i doživio. Većina onih najvažnijih koje „Sova“, kako ga često i od milja zovu, prikazuje i s kojima se obračunava, više mu na žalost ne mogu ni odgovoriti. Neki su umrli, neki su stari, neki su bolesni. Tako među ostalim Šeks kaže da je i vrijeme za njegovo pomirenje sa svima te da se već pomirio sa svojim nekada ljutim političkim rivalima: Sanaderom, Bebićem, Glavašom, Hebrangom…, s kojima je godinama bio na „pas mater“. Sada mu je iznimna želja da to isto učini sa Manolićem i Mesićem.

Sramna rečenica

Međutim, može se on pomiriti sa svima, ali nikada se neće s većim dijelom hrvatskih branitelja, koje je svojedobno uvrijedio rekavši da general bojnika i Junaka hrvatskog Domovinskoga rata Ante Gotovinu treba – „identificirati, locirati, uhititi i transferirati“! Badava on priča priče kako to nisu njegove riječi, da je samo prenio sadržaj sjednice Vijeća nacionalne sigurnosti s početka 2005., na kojoj su dvojica predsjednika, Ivo Sanader i Stipe Mesić, zapečatila sudbinu najpoznatijeg hrvatskog generala. Na toj sjednici, Šeks kaže da (kao predsjednik Hrvatskog sabora!) nije uopće sudjelovao u raspravi (glumio je fikusa?), da je to djelo uz ova dva „pomozbog“ junaka svih drugih koji su tada sudjelovali u donošenju ove odluke. To su, prema Šeksu, bili: ministar unutarnjih poslova, pokojni Marijan Mlinarić, ministar obrane Berislav Rončević, ministar vanjskih poslova Miomir Žužul, ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Josip Lucić. Osim njih, za uhićenje Gotovine na toj su sjednici bili i nazočni članovi Vijeća: Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, savjetnik predsjednika za nacionalnu sigurnost, preminuli, Imra Agotić, ravnatelj Vojno-sigurnosne agencije, također pokojni Gordan Čačić, ravnatelj Obavještajne agencije Veseljko Grubišić, ravnatelj protuobavještajne agencije Tomislav Karamarko, ravnatelj policije Ivica Franić, predstojnik Ureda predsjednika RH Davor Božinović, predstojnik Ureda za nacionalnu sigurnost Vladislav Pivčević.

Ako Šeks, kako tvrdi, nije tada sudjelovao u progonu Gotovine, tko je baš njega kao tadašnjeg predsjednika Hrvatskog sabora (sic!) mogao „natjerati“ da on na televiziji, u središnjoj informativnoj emisiji, „s ponosom“ izgovori ove sablasne riječi, od kojih se mnogima još i danas „ledi krv u žilama“, odnosno koje su postale sinonim hrvatske političke prevrtljivosti?

Takvo vrijeme

Kad je zbog toga bio napadan sa svih strana, pravdao se da on tako ne misli, već da je to izgovorio kao „glasnogovornik!?“ Nitko ga naravno nije mogao natjerati na nešto takvoga, ali to je bilo vrijeme kad su se i na progonu hrvatskih junaka, a osobito Ante Gotovine zarađivale ne male političke i ine privilegije i štošta drugo.

Stoga, kako god okrenuli, ta će rečenica „identificirati, locirati, uhititi i transferirati“ pratiti „Sovu“ do kraja života, ali i na onome svijetu! Može mu se sve oprostiti, ali to ne i ne!

Kad već govorimo o danima progona čuvenog i legendarnog generala, dobro se prisjetiti i jednog komentara Slavena Letice u kojem se među ostalim navodi i anketa: tko bi, a tko ne izdao (prijavio) Gotovinu da ga sretne? Od anketiranih tada bi ga odmah prijavili: Đurđa Adlešić, Ingrid Antičević-Marinović, Željka Antunović, Radimir Čačić, Damir Kajin, Šime Lučin, Zlatko Kramarić, Mate Granić, Tonči Majić, Joško Morić, Žarko Puhovski, Zoran Pusić, Jozo Radoš, Sanja Sarnavka i Danijela Trbojević.

Svi oni, pa i Šeks, danas bi rekli: što ćete, takvo je bilo vrijeme! T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. FRANO
  #1 FRANO 5 srpnja, 2017, 04:36

  ŠEKS ,RATNI ZLOČINAC SLAVONIJE I BARANJE.
  O TUĐMANOVOM VOJNOM GUVERNERU ZA SLAVONIJU I BARANJU!!!
  KADA ĆE JEDNOM OSVANUTI DAN DA PROČITAM DA JE OVAJ NOTORNI ZLOČINAC ZAPRT I DA MU SE USKORO SUDI ZA RATNI ZLOČIN NA PODRUČJU SLAVONIJE I BARANJE GDJE JE KOORDINIORAO PROTJERIVANJE I UBIJANJE SVIH DRUGIH I DRUGAČIJI , A POSEBNO MU SE TREABA STAVITI NA TERET MERČEPOVO UBIJANJE I PLAJČAKNJE GRAĐANA SRPSKE NACIONALNOSTI U VUKOVARU , JER JE ON BIO GLAVNI VOJNI I CIVILNI STEPINČEVSKI ,TUĐMAN -ŠUŠKOV CERIBAŠA NA TOM PODRUČJU VLADANJA ,ODNOSNO ANARHIJE, ZBOG ČEGA JE I USLIJEDIO ONAJ POKOLJ MEĐU SUKOBLJENIM USTAŠAM I ČETNICIMA ILI KATOLIČKIM KRIŽARIMA I SVETOSVSKIM BRADATIM ,KRVOLČNIM SPODOBAMA. A SUŠTINA TOGA SUKOBA BILA JE REINKARNIRATI STEPINČEVU BOŽJU DRŽAVU, NA JEDNOJ STRANI A NA DRUGOJ STVORITI VELIKU SRBIJU ,A BOSNU PODIJELITI KAO PRAVI NACISTIČKI OKUPATORI,TE JE TUĐMAN , PO ONOM STEPINČEVOM RECEPTU I AMANETU STVORIO KATOLIČKO-LUBURIČEVSKU SATRAPIJU HERCEG POSKOČIJU ZBOG KOJIH SU VEĆ 6 ZLIKOVACA NA SUDU U HAGU OSUĐENI NA DUGOGODIŠNJE KAZNE.OVO SVE GOVORIM I PIŠEM JER SAM ,VELIKI DIO TIH ZLOČINA SAZNAO IZ TJEDNIKA =FERAL-TRIBUNE= I=HRVATSKE LJEVICE=A POSEBNO SAM MNOGE POJEDINOSTI SAZNAO IZ KNJIGE ,NOVINARA DRAGE HEDLA.SVI OVI IZVORI SU BILI DOSTUPNI JAVNOSTI PA I MENI ,O ČEMU SAD PIŠEM. I ZATO MI NIJE RAZVIDNO ,ŠTA RADI NAŠE PRAVOSUĐE ,JEL MOŽDA TREABAJU UPOZORENJA IZ HAGA KAO ŠTO SU SKORO PRIMILI BOSANKO-HERCEGOVAČKI SUDOVI ,JER NISU PROCESUIRALI KATOLIČKE ZLOČINCE,LUBURIČEVCE ,ZA ONE LOGORE KOJE SU IMALI PO CIJELOJ HERCEG -TUĐMANIJI.PA O ČEMU ĆE NAS ,TUĐMAN-KAPTOLSKI ,INKVIZITOR ,ŠEKS INFORMIRATI U SVOJOJ KNJIZI ???.NARAVNO ,U NJOJ SE ,SA SIGURNOŠĆU MOŽE NAĆI SVE ONO PRILAGODLJIVO KULTU DOMOINSKOG RATA I NJEMU SA,TUĐAMN-KAPTOSKOM ALAŠOM INKVIZITORA.JOŠ ĆE NAM SERVIRATI HEROJSTVO TE ZLOČINAČKE SKUPINE NA ČELU SA TUĐAMNOM ,KOJI JE KAO OSUMNJIĆENIK -OKRIVLJENIK TREBAO ZAVRŠITI U HAGU. NADAM SE DA ĆE SUDSTVO HRVATSKE NAĆI ILI SMOĆI SNAGE DA TOG KATOLIKČO-KRVOLOČNOG DRIPCA OSUDE ,IMAJUĆI U VIDU SAMO GLAVAŠEVO I MERČEPOVO PONAŠANJE ,TIČUĆI SE IZVOĐENJA GRAĐANA IZ NJIHOVI KUĆA I USMRĆIVANJE NA LUBURIČEVSKI NAČIN.

  Vladimir Šeks: 30. svibnja trebao bi biti dan kada slavimo Dan državnosti
  politikaplus.com|By Promotim d.o.o.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Black Jack
  #2 Black Jack 4 srpnja, 2017, 15:35

  Bilo je to vrime krivokletnika kada su on i njegova liberalna govna otvorenog društva soroša htjeli prekstiti Hrvate u ateiste te su zbog toga preko svojih medija plasirali laži da se General Gotovina skriva u franjevačkim samostanima.
  Nisu uspjeli jer se narod molio za Gotovinu i tako jačao svoju vjeru u Boga.
  Ali doći će njima vrime u čistilištu jer jedino vrime ne mogu vratiti niti zaustaviti, te će sva sva govna isplivati na površinu za istinu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Iva
  #3 Iva 4 srpnja, 2017, 07:52

  Još jedan aktualan i zanimljiv komentar uvaženog gosp. Pavkovića. Čestitam!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code