BALET “RADIO I JULIET”

BALET “RADIO I JULIET”

25. veljače, 2016.

4ea7e903255dd.image

U srijedu, 20. travnja koncertna dvorana Vatroslav Lisinski bit će domaćin neobičnog spoja baleta i glazbe nazvanog Radio&Juliet.
Jedna od najpoznatijih ljubavnih priča doživjela je mnoge verzije i oblike, no ovo je nešto zaista drugačije.
Riječ je o baletnom uprizorenju po ideji Shakespearovog djela „Romeo i Julija“, uz glazbu popularnog britanskog benda Radiohead! Djelo je to svjetski priznatog koreografa Edwarda Cluga a u ulozi Romea našao se jedan od najpoznatijih baletana svjetske baletne scene, Denis Matvienko.
Balet na temu najpoznatijeg ljubavnog para smješten je u moderno doba, spaja odvažne ideje koreografa Edwarda Cluga i pjesme kultnog rock sastava Radiohead, a gdje god se održava, publiku ostavlja bez daha.
Od 2005. godine balet „Radio & Juliet“ postao je hit i obišao svijet kroz rasprodane dvorane od Europe, preko Amerike do Azije. Nakon nacionalnih kazališta i plesnih kuća Slovenije, Rumunjske, Koreje, Singapura, Kanade, Australije, Amerike te Kijevske Opere, Državnog kremaljskog dvorca u Moskvi i velike koncertne dvorane Oktyabrskiy u Sankt Peterburgu, došlo je vrijeme da se baletne senzacije Edwarda Cluga predstave i hrvatskoj publici, 20. travnja 2016. godine u KD Vatroslav Lisinski. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code