RADE ŠERBEDŽIJA IZ AMERIKE POBJEGAO ZBOG DUGOVA I POREZA

RADE ŠERBEDŽIJA IZ AMERIKE POBJEGAO ZBOG DUGOVA I POREZA

29. listopada, 2020.

 

Da je ovaj daroviti glumac u Americi imao samo deset posto uspjeha kako je pričao, on se nikada ne bi vratio u „svoju“ Hrvatsku, ali kad je gotovo sve izgubio odmah je „skočio s konja na magarca“. Istina, u Hrvatskoj mu ništa ne nedostaje, a neke velike uloge u američkim i inim filmovima – može samo sanjati

Napisao: Mladen Pavković

Prema svemu sudeći, veliki uspjesi glumca Rade Šerbedžije u Americi ni izdaleka nisu bili tako uspješni, kako nam je on pričao. Naime, nekoliko portala objavilo je da je SAD napustio jer nije mogao vraćati kredite za obiteljsku kuću u Los Angelesu. Kuću je prodao prije odlaska u Hrvatsku, ali nije podmirio dug od oko 700 tisuća dolara. Sada ga u „obećenoj“ zemlji proganjaju i za porez. Ni to navodno nije uspio platiti, a riječ je o iznimno velikom dugu.

Drugim riječima, Šerbedžijina slava u Americi nije bila ništa drugo nego – pjena od sapunice.

Nakon povratka iz Amerike mnogi su ga dočekali kao zvijezdu, a posebno Zlatko Vitez, koji u njemu još i danas vidi svog idola.

Prijatelji i suradnici

U Rijeci se Šerbedžija odmah po povratku uselio u četverosobni stan. Izmislio je i neku „akademiju“, a što je najvažnije dobio je na dar i „pola Brijuna“.

Kad se stvarala hrvatska država pobjegao je glavom bez obzira. Neki ga zbog toga nazivaju i ratnim dezerterom.

Tijekom zadnjih godina zbog svog velikog umjetničkog „uspjeha“ dobio je i više značajnih nagrada i priznanja, među ostalim i Nagradu Vladimir Nazor za životno djelo, a ove godine na Pulskom filmskom festivalu i u Puli zajedno s sinom odnio je i neke prve, prestižne nagrade.

Hrvatski branitelji i stradalnici neprestano ga prozivaju i pitaju: gdje je bio 1991.?

Šerbedžija je primjer kako se od „ništa“ može napraviti „ništa“, odnosno kako su za uspjeh ipak najvažniji – dobri prijatelji i poznanici!

Domovinski rat

Da je ovaj daroviti glumac u Americi imao samo deset posto uspjeha kako je pričao, on se nikada ne bi vratio u „svoju“ Hrvatsku, ali kad je gotovo sve izgubio odmah je „skočio s konja na magarca“. Istina, u Hrvatskoj mu ništa ne nedostaje, a neke velike uloge u američkim i inim filmovima – može samo sanjati.

Jednog dana možda ćemo i saznati-kako je i zašto dobio na raspolaganje dio otoka Brijuni, iako je hrvatski Domovinski rat gledao samo i isključivo putem malih ekrana.

Žalosno je i jadno što se u Hrvatskoj i takvi (od takvih) nagrađuju! T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code