PUPOVČEV SIN ZASJEO NA RADNO MJESTO PREMDA JE NATJEČAJ JOŠ OTVOREN

PUPOVČEV SIN ZASJEO NA RADNO MJESTO PREMDA JE NATJEČAJ JOŠ OTVOREN

19. veljače, 2017.

 

 

U nekim verzijama Memoranduma SANU 2 apostrofira se Rijeka kao grad na koji se treba koncentrirati u zaposjedanju pozicija, posebno u obrazovanju, znanosti i kulturi, jer je procijenjeno da su u Rijeci najpovoljniji uvjeti za ostvarivanje prikrivene etničke dominacije.

Zato je ožujak veoma važan mjesec za budućnost Grada Rijeke. Pozivamo na otrežnjenje i otpor planskom zaposjedanju institucija u Gradu Rijeci kojim bi se trebala promijeniti kulturna i politička fizionomija Grada

Tekst: Inicijativa akademskih građana “Spasimo Rijeku”

Ožujak 2017. godine je mjesec od presudne važnosti za budućnost grada Rijeke. U tom mjesecu trebala bi se dogoditi koincidencija koja samo političkim naivcima može izgledati slučajnom. Nama je to znak za uzbunu i ovim želimo skrenuti pozornost na opasnosti koje ta koincidencija nosi.

U ožujku bi se sin Milorada Pupovca, predsjednika Srpskog nacionalnog vijeća, trebao zaposliti na Odsjeku za kulturalne studije Filozofskog fakulteta u Rijeci. Zapošljavanje se provodi u  netransparentnoj proceduri zapošljavanja povratnika gdje nema mogućnosti konkurencije pa se natječaj praktično raspisuje na ime i prezime. Taj postupak se provodi u najvećoj tajnosti, preko zakulisnih političkih veza i pritisaka i bez sudjelovanja Senata. Tatin sin je već 31. siječnja zasjeo na radno mjesto iako je fiktivni natječaj za to radno mjesto otvoren do 10. ožujka.

Memorandum SANU 2

U ožujku bi Snježana Prijić Samaržija, aktualna prorektorica, rođena u Kninu i školovana u Beogradu, trebala biti izabrana za rektoricu Sveučilišta u Rijeci. Njeni izgledi su realni zahvaljujući dugogodišnjim planskim pripremama. Kao prorektorica zadužena za studente pobrinula se za to da studentski predstavnici u Senatu budu ne samo njoj osobno odani i ideološki srodni nego i za to da – za svaki slučaj – pripadnici hrvatske narodnosti među njima budu svedeni na manjinu. Pet tako prepariranih studentskih glasova od ukupno 23 člana Senata daju joj najveće izglede da postane nova rektorica Sveučilišta u Rijeci.

U nekim verzijama Memoranduma SANU 2 apostrofira se Rijeka kao grad na koji se treba koncentrirati u zaposjedanju pozicija, posebno u obrazovanju, znanosti i kulturi, jer je procijenjeno da su u Rijeci najpovoljniji uvjeti za ostvarivanje prikrivene etničke dominacije.

Zato je ožujak veoma važan mjesec za budućnost Grada Rijeke. Pozivamo na otrežnjenje i otpor planskom zaposjedanju institucija u Gradu Rijeci kojim bi se trebala promijeniti kulturna i politička fizionomija Grada.

Da ne bude zabune, zalažemo se za punu ravnopravnost pa i pozitivnu diskriminaciju svih manjinskih etničkih zajednica koje skladno i slobodno žive u Rijeci.

Na podlozi velikosrpske ideologije

Protivimo se hegemonističkim planovima ovladavanja akademskim i kulturnim institucijama u Rijeci na podlozi velikosrpske ideologije i nositeljima tih planova koji djeluju kroz stranačku infrastrukturu SDP-a (Željko Jovanović), stranke PAMETNO (Saša Zelenika), Rektorata Sveučilišta (Snježana Prijić Samaržija) i Srpskog nacionalnog vijeća (Milorad Pupovac). Najoštrije osuđujemo izdajničku kolaboraciju Pere Lučina, rektora na odlasku, koji je kontinuiranim pogodovanjima omogućio pretvaranje Sveučilišta u Rijeci u akademsku SAO Krajinu. T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 21 veljače, 2017, 12:46

  Sramota i sramota brobudimo se Hrvatski narode ustani mo.dosta je izdajnika lopova I nakaza.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 20 veljače, 2017, 18:06

  Okupacija u ? slika!!! Riječani, ako ima među vama još Hrvata, probudite se, dosta ste spavali zimski san…Nemojte se probuditi u Reki…

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code