ODLIČJE  UGLEDNOM NJEMAČKOM PARLAMENTARCU

ODLIČJE UGLEDNOM NJEMAČKOM PARLAMENTARCU

15. srpnja, 2013.

Klaus-Peter-Willsch-aeussert-sich-zu-Vorwuerfen-wegen-Ruestungsanzeigen

Predsjednik Klausu Peteur Willschu dodijelio  Red hrvatskog pletera

Piše: Zoran Paškov, Frankfurt 

                

Hrvatski predsjednik dr. Ivo Josipović proteklih je dana njemačkom parlamentarcu Klausu Peteru Willschu dodjelio visoko hrvatsko odličje “Red hrvatskog pletera”za njegov osobni doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske. Predsjednikovo odličje poznatom političaru njemačkog CDU, koji je bio i povjerenik Bundestaga za Republuku Hrvatsku na putu njezinog ulaska u zajednicu Eurospkih naroda, na prigodnoj svečanosti u generalnom konzulatu RH u Frankfurtu uručio je hrvatski veleposlanik u Berlinu, dr. Miro Kovač.

ZAHVALA ZA RAD

Uz hrvatskog veleposlanika svečanosti su nazočili članovi Willschove obitelji, prijatelji i poznati hrvatski djelatnici poput: Tončija Vanjka, direktora Viadukta za Njemačku i predsjednika upravnog odbora udruženja INGRA-Det, njegove supruge Valerije, zatim dr. Stanislava Janovića i supruge Amalije, Željka Selaka i Josipa Špoljarića, generalnog konzula RH u Frankfurtu.

Zahvaljujući se predsjedniku dr.Ivi Josipoviću i Hrvatima na visokom odličju, Willsch se prisjetio i početaka svojega lobiranja za Hrvatsku još na samom početku Domovinskog rata, kada ga je sa hrvatskom tužnom ratnom pričom upoznala Amalija Janović, poznata hrvatska dobročiniteljica.

Na njezin nagovor Willsch je tada posjetio i Osijek, gdje je vidio dio ratnih strahota i sve patnje koje je podnosio hrvatski narod na početku srpske agresije. 

Ugledni njemački parlamentarac posebno je naglasio,  kako ovo visoko hrvatsko odličje doživljava kao zahvalu za svoj protekli rad i kako se u Hrvatskoj ne osjeća kao stranac, već kao prijatelj “Lijepe naše”.

VJEROVAO U NEVINOST GENERALA

Zanimljivo je da je Klaus Peter Willsch bio jedan od visokih njemačkih političara koji je cijelo vrijeme Haškog suđenja vjerovao u nevinost hrvatskih generala Markača i Gotovine, ne plašeći se javno i u najutjecajnijim njemačkim medijima poput “Frankfurter Allgemeine Zeitunga” i drugih, komenirati prvostupanjsku presudu Haškog suda i izraziti svoju vjeru kako će ipak  na kraju hrvatski generali  biti oslobođeni. To se i dogodilo na radost Willscha i svih hrvatskih prijatelja i podupiratelja u Bundestagu, koji je našu zemlju podržao u presudnim trenucima njezinog međunarodnog priznanja, kao i nedavnog ulaska u EU.

Klaus Peter Willsch veliki prijatelj Hrvatske, najavio je svoju daljnju  potporu Hrvatskoj na njezinom putu izrastanja u moderno europsko društvo. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code