PUPOVAC KAO VELIKOSRPSKA POSLOVNICA

PUPOVAC KAO VELIKOSRPSKA POSLOVNICA

9. kolovoza, 2018.

 

Srpska medijska agresija na Republiku Hrvatsku svake je godine sve jača i žešća. Varaju se oni koji misle da će se Srbi ikada pomiriti sa porazom. Oni govore o najmanje 250 tisuća protjeranih Srba samo iz tzv. Srpske krajine, a ne žele se suočiti sa činjenicom da je to bio dobro organizirani (traktorski) zbjeg. Nu, ako nisu devedesetih Srbi, kako veli Štrbac, napali Hrvatsku, već oni koji su živjeli ovdje, s pravom se postavlja pitanje – tko ih je naoružao?

Napisao: Mladen Pavković

Predsjednik srpskog Udruženja Veritas Savo Štrbac ocijenio je da Hrvatska na pravi način treba da se suoči sa prošlošću iz devedesetih, pa i četrdesetih godina te kako piše Politika (8. kolovoza 2018.) uz ostalo dodao je i ovo:

Ono što nije uspjelo Paveliću, trećinu pobiti, trećinu protjerati, trećinu pokrstiti, to je premašila Tuđmanova vlast devedesetih. Ne po toj formuli, oni su je nešto izmijenili. Oni su preko dvije trećine protjerali, jedan dio, oko 7.000 pobili, a proces pokatoličenja traje intenzivno i danas“.

Također je ocijenio da će proći mnogo godina prije nego što će se odnosi dvije zemlje poboljšati.

Hrvati su se sve vrijeme uljuljkali da su oni vodili neki obrambeni rat, da su Srbi agresori. Ja sam rođen tamo, brojke nisu agresori. Agresija podrazumijeva da je došao neprijatelj iz neke druge države da pokori tu državu u koju je došao. Ne možemo mi biti agresori, to je potpuno pogrešna teza, koju su nažalost prihvatili svjetski mediji i svjetski autoriteti“, rekao je Štrbac.

Srpska medijska agresija

Ovaj dobro poznati srpski šovinist i mrzitelj svega što hrvatski diše neprestano laže i maže. On naravno sa svojim mračnim tezama nije usamljen, on je tek samo jedan iz pokvarenog srbijanskog orkestra koji se javlja po zadatku i potrebi. Grdno se varaju oni koji misle da tim i takvima ne treba odgovoriti. Prvi koji bi to trebali učiniti su članovi udruge Srpskog narodnog vijeća, odnosno njihova perjanica – Milorad Pupovac, čiju aktivnost godinama podupire (da ti pamet stane!) i hrvatski državni politički vrh, koji im svake godine u najjačem sastavu dolazi i na njihove derneke. Međutim, Srpsko narodno vijeće nije ništa drugo nego jedna od „poslovnica“ takvih kakav je Štrbac, kojeg među ostalim treba podsjetiti da su u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata četnički tenkovi, zrakoplovi i sva druga ratna mašinerija dolazili iz Beograda (tamošnje majke su cvijećem ispraćale tenkove koji su odlazili rušiti, paliti, ubijati… od Vukovara do Škabrnje, Osijeka, Voćina i Dubrovnika).

Srpska medijska agresija na Republiku Hrvatsku svake je godine sve jača i žešća. Varaju se oni koji misle da će se Srbi ikada pomiriti sa porazom. Oni govore o najmanje 250 tisuća protjeranih Srba samo iz tzv. Srpske krajine, a ne žele se suočiti sa činjenicom da je to bio dobro organizirani (traktorski) zbjeg.

Nu, ako nisu devedesetih Srbi, kako veli Štrbac, napali Hrvatsku, već oni koji su živjeli ovdje, s pravom se postavlja pitanje – tko ih je naoružao?

Pogađanje katarze

Srbima, a poglavito Pupovcu, ne odgovara što Marko Perković Thompson na svojim nastupima među ostalim pjeva pjesmu „Bojna Čavoglave“ u kojoj se spominje i pozdrav „Za dom spremni“. Ta pjesma je nastala u vrijeme Domovinskoga rata, kad smo za većinu Srba bili (a na žalost i ostali) – „ustaše“!

To bi isto tako bilo da se zabrane sve pjesme koje su pjevali tzv. antifašisti u II. svjetskom ratu, a u kojima se otvoreno govori o klanju i ubijanju neprijatelja.

Osim toga, po kojem kriteriju pobjednici iz tog vremena imaju pravo na sve, a pobjednici iz Domovinskoga rata na marginaliziranje i prešućivanje?

Sve te i mnoge druge lažne optužbe koje svako malo dolaze iz Srbije najviše pogađaju obitelji koje su dale svoje najmilije za slobodu, a zatim i sve hrvatske branitelje, koji se i ovog puta pitaju: dokle će nas ne kažnjeno blatiti i omalovažavati, pa čak (Pupovac) i u Hrvatskom saboru?

Nije li vrijeme da hrvatski državni politički vrh napokon donese odluku da s ovakvom Srbijom, dok je ne „pogodi“ katarza, nema razgovora ni dogovora? T

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. pale
  #1 pale 11 kolovoza, 2018, 09:51

  Ovaj Pupi je bil prijatel tuđmana i tuđmanovog prijatela slobe.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. zagorski veseljak
  #2 zagorski veseljak 9 kolovoza, 2018, 15:20

  Setite se samo 1991….
  Tko Vas je opšte terao ?
  Sami ste si to napravili i onda oteli oružje za obranu i pucali po rvatima.
  Mrzili ste sve što je Rvatsko.
  Šteta samo što pokojni franjo kada ste pobegli to nije konfiskovao, pa se sada nebi prčili da vam je netko oteo tsanove i kuće.
  Zbog čega ste menjali kuće s onima iz bosne.
  ?
  I tu je netko profitirao.
  Imali ste vlast u svim ustanovama, a bili ste u manjini.
  Nemojte sada terati vodu na svoj mlin kako vama paše.
  Priklonili ste se Kolindi , a sada opeta zaje…… ovaj hrvatski narod.
  Tenkovima i mehanizacijom svoje Armije gazli ste po civilima između Gline i Dvora.
  Lepo vam je Tuđman poslao dopis u kojem garantuje sigurnost.
  Kada niste poslušali sada se vadite na svoj um.
  Onima koji su se povratili izrađene kuće na trošak države….Hrvatske.
  Nitko vas nije tjerao, sami ste išli.
  Pa sada više začepite te svoje njuške..

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. merle
  #3 merle 9 kolovoza, 2018, 13:59

  MA TKO TOG četničkog GNJUSA UOPĆE SHVAĆA OZBILJNO??? HRVATSKI NAROD I LOJALNI GRAĐANI SIGURNO NE!!! NO ZAPITAJMO SE KAKO NA TO REAGIRAJU PSEUDO HDZ I SPECIJALNO NJIHOVI GLASNOGOVORNICI KOJI NEMAJU ŠTO REĆI!!! NIJE TO HDZ KOJI JE OFORMIO I USTOLIČIO POKOJNI HRVATSKI PRESJEDNIK DOKTOR FRANJO TUĐMAN!!! HRVATSKI PUČE OSVIJESTI SE I SAM ODLUČI O SVOJOJ SUDBINI!!! ZA HRVATSKU DOMOVINU UVIJEK SPREMNI!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Ante
  #4 Ante 9 kolovoza, 2018, 09:12

  Ovoga Pupovca toliko puno voli HDZ

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Anonimno
  #5 Anonimno 9 kolovoza, 2018, 09:02

  Odlično ste to primjetili!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code