PUPOVAC I RADIKALI SU ISTO

PUPOVAC I RADIKALI SU ISTO

18. lipnja, 2020.

 

Hrvatski organi gonjenja se lako obračunaju s onima koji po fasadama ili po drveću pišu „neprijateljske parole“, ali zbog čega se već gotovo 30 godina nitko ne može ili ne će obračunati s krivcima za ratne i ine zločine u Hrvatskoj?

Napisao: Mladen Pavković

Srpski mediji prenijeli su izjavu nekadašnjeg predsjednika RH Ive Josipovića da su „neprimjerene poruke Srba u Hrvatskoj izljev kontinuirane mržnje, što mora biti jasno svakome tko prati društvene mreže ili vijesti“.

To je rezultat potpunog prihvaćanja usklika „Za dom spremni“ i ustašofilske kulture u našoj zemlji, koja ozbiljno ugrožava hrvatsku demokraciju i manjine“ – rekao je.

Također je ocijenio da je potpuna besmislica izjava da je razlog sramotnih grafita o Srbima djelovanje Milorada Pupovca.

Kao prvo, diljem Srbije neprestano napadaju Hrvate i to ne samo grafitima. Dovoljno je da se okrenemo onome što se događa Hrvatima u Vojvodini, ili pak da se posluša što ratni zločinci i huškači poput četničkog vojvode Vojislava Šešelja na ovu temu izgovaraju u tamošnjoj Skupštini.

Je li to i kada javno za srpske medije kritizirao bivši žalosni predsjednik RH?

Satirički napadi

U Zagrebu i to uz financijsku i inu podršku hrvatskih institucija izlazi srpski tjednik Novosti. Od prve do zadnje stranice tamo se objavljuju komentari, dopisi i druga razno razna piskarala uperena protiv Hrvata i Hrvatske, često i kao „satira“.

Josipović i josipovići i o tome šute,

Milorad Pupovac, kao političar ili bolje rečeno politikant, često se ponaša kao da sjedi zajedno sa srpskim radikalima u beogradskoj Skupštini. Pored toga, čim netko nešto napiše na nekoj fasadi ili drvu, a ima veze sa Srbima, odmah ga zovu kao gosta i u središnje informativne emisije, među ostalim i na Hrvatsku radioteleviziju (HRT).

Nismo vidjeli ni čuli da na isti način na beogradsku ili banjalučku televiziju ili u njihove medije zovu neke od Hrvata koji žive u Srbiji ili Republici Srpskoj i da oni imaju prigodu, poput njega, objasniti o čemu je riječ, kad su oni primjerice svako malo na njihovoj „tapeti“.

Razni josipovići se nikada nisu zapitali kako to da srpski i ini ratni zločinci, koji žive u Hrvatskoj, ali i u Srbiji, a bili su u vrijeme Domovinskoga rata na strani agresora, još do danas nisu procesuirani, odnosno nisu odgovarali?

Tko je primjerice kriv za svo zlo koje se dogodilo u Vukovaru, Škabrnji, Pakracu, Lipiku, Saborskom, Voćinu, Osijeku, Vinkovcima, Gospiću, Županji, Kninu i u brojnim drugim gradovima i mjestima diljem Hrvatske?

Također još ne znamo ni tko su odgovorni za mnogobrojne masovne grobnice koje su iza sebe ostavili Srbi i drugi agresori. Ne znamo ni kada će nam Srbi vratiti barem jedan dio onoga što su u ratu opljačkali.

Možda i to u Hrvatskoj pojedince ljuti.

Razni josipovići

Hrvatski organi gonjenja se lako obračunaju s onima koji po fasadama ili po drveću pišu „neprijateljske parole“, ali zbog čega se već gotovo 30 godina nitko ne može ili ne će obračunati s krivcima za ratne i ine zločine u Hrvatskoj?

Inače, od Hrvata se već niz puta u svezi srpske i ine agresije moglo čuti da kažu „opraštamo vam“ (jer ne znate što ste učinili), ali od Srba i hrvatskih lijevih ekstremista gotovo nikada neko žaljenje, barem za tisućama nevino stradalih ljudi, od djece, staraca i žena.

Usklik u Thompsonovoj pjesmi „Bojna Čavoglave“ – Za dom spremni!- proglašava se ustaškim pozdravom, iako je riječ o pozdravu iz Domovinskoga rata, a partizanski usklik „Smrt fašizmu-sloboda narodu“ koji su uzvikivali partizani i komunisti dok su bez suda i suđenja ubijali (i to na najokrutnije načine) stotine tisuća Hrvata, od Križnih puteva, Golog otoka, Stare Gradiške, Jazovke pa do Maceljske šume i danas se mora gotovo s poštovanjem izgovarati. Zašto?

Mi smo, da se razumijemo, protiv mržnje, ali i protiv – zaborava!

Shvaćaju li to i razni josipovići? T

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. TRN
  #1 TRN 2 prosinca, 2022, 18:44

  komunističko četnička bagra triba shvatiti , da je prvi zločin počinjen u beogradskoj skupštini u Beogradu ,kad je po naređenju diktatora i zločinca kralja Aleksandra Puniša Rračić u skupštinij ubio Sjepana Radića i ostale Hrvatske zastupnike,zato bi sada tribali zavezati labrnje i podignuti spomenik Vitezovima Hrvatskim u beogradskoj Skupštini,a tako i na Križnom putu gdje su po zapovjedi zločinca tita Simo Dubaić i njegova svita poslije rata bez suda zakona i osuda likvidirali više od pola miliona djece, trudnih majka, civila i vojnika koji su se predali, da kako, spomenike podignuti u Vukovaru, Škabrnji, Srebrenici, Dubrovniku i cjeloj Hrvatskoj gdje su agresorske srbska i
  jugoslavojska vojska počinile genocid i zločine, a srbska vojska pivala:”Miloševiću šalji namsalate bit će mesa klat ćemo Hrvate”! A, zatim, Jasenovac otkopati, istražiti ,vidjeti koje su to žrtve, koliko ih je i čija je dugmat na odjećama!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. ivona9
  #2 ivona9 2 prosinca, 2022, 15:43

  [email protected]
  WhatsApp (+16014560144) PREVARANTI!!!
  PREVARANTI! SCAM!!! NE NASJEDAJTE!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Sandra Pusica
  #3 Sandra Pusica 4 srpnja, 2020, 23:24

  Opipljivo svjedočenje Kako sam dobio zajam

  Pozdrav svim građanima Hrvatske i šire Moje ime je gospođica Sandra Pusica. Ovdje sam da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam dobio zajam od 150000 eura od pouzdanog zajmodavca zvanog gospođa Dora Wealth, dobio sam zajam od 2% kamate, ona daje i sve vrste kredita poput osobnih zajmova, dugoročnih zajmova, poslovnih zajam i kratkoročni zajam itd. Ako vas zanima zajam, možete se sigurno obratiti izravnom e-mailom na: [email protected] WhatsApp (+16014560144)

  Hvala vam na vašem vremenu dok čitate.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. žrdina
  #4 žrdina 18 lipnja, 2020, 14:23

  Krepala zvjerska crkotina jugoslavija još uvijek smrdi.
  Nakot njezin radi na tome da ju vaskrsne.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Anonimno
  #5 Anonimno 18 lipnja, 2020, 09:42

  Nisu isto. Ovaj prvi je još gori.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code