ZAPOSLENICE MINISTARSTVA VANJSKIH POSLOVA SE ŽALE NA SEKSUALNO NASILJE NA POSLU

ZAPOSLENICE MINISTARSTVA VANJSKIH POSLOVA SE ŽALE NA SEKSUALNO NASILJE NA POSLU

22. svibnja, 2016. 5 komentara

 

Molimo vas, ucinite nesto da se suzbije seksualno i obiteljsko nasilje koje Tomislav Vidosevic prakticira vec citav niz godina, na lagodnoj i dobro placenoj duznosti hrvatskog veleposlanika, a o cemu mnogi znaju puno a mnogi bar poneki detalj

Tekst: anonimno pismo objavljejemo bez uredničkih intervencija

Fotografija: www.mvp.hr

Predsjednica Republike Hrvatske, [email protected]

Predsjednik Hrvatskog sabora, [email protected]

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske, [email protected]

Ministar vanjskih poslova, [email protected]

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, [email protected]

Pucka pravobraniteljica, [email protected]

Zenska soba – Centar za seksualna prava, [email protected]

B.a.B.e. (Budi aktivna. Budi emancipiran), [email protected]

Postovani,

u prilogu dostavljamo presliku dopisa koji vec duze vrijeme kruzi u zagrebackim odvjetnickim krugovima a u kojemu se tek sturo spominju posljedice nasilnickog ponasanja u rezidenciji hrvatskoga veleposlanika u Ukrajini, cija seksualna zlostavljanja u Ministarstvu vanjskih poslova s poprilicnom nelagodom pamti nemali broj kolegica koje su imale nesrecu susresti Tomislava Vidosevica.

I dokle ce to trajati (?), da taj kako ga u medijima predstavljaju „najveci ljubavnik medju hrvatskim veleposlanicima“ (http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/najveci-ljubavnik-medu-hrvatskim-veleposlanicima-mladi-nadanov-braco-nakon-vjecnog-grada-danas-uziva-u-carima-ukrajine-127036) uziva neupitnu potporu institucije predsjednika drzave (15. rujna 2012. u Ukrajinu ga je poslao Ivo Josipovic), iako vec i vrapci na krovu znaju: za njegovu rastrosnost kada je u pitanju proracun veleposlanstva (kojeg je u potpunosti privatizirao, a o cemu je blagajnica vise desetaka puta izvjescivala tadasnju glavnu tajnicu Vesnu Cvjetkovic, kao i ministricu Vesnu Pusic), za njegovu vise no pretjeranu sklonost alkoholu (a moguce jos i nekim drugim „sredstvima“), za njegovu totalnu profesionalnu nekompetentnost i sklonost „zaobilazenju“ zakona, za njegovu bolesnu sklonost mobbingiranju podredjenih, te posebice za njegovu bolesnu sklonost prema seksualnom uznemiravanju podredjenih zenskih osoba.

Price o seksualnom uznemiravanju kolegica u Rimu (gdje je bio veleposlanik od 2006. do 2012.), vec odavna su postale „klasikom zanra“, s posebnim naglaskom na pokusaj silovanja jedne od suradnica koja je ubrzo potom napustila Veleposlanstvo, a slucaj je potom uspjesno strpan „pod tepih“ (buduci da je Vidosevic uzivao i neupitnu potporu predsjednika Mesica). A te su price oslikavale samo dotad uvrijezeno ponasanje na prethodnoj duznosti pomocnika ministra vanjskih poslova zaduzenog za multilateralne poslove i medjunarodne organizacije (2004-2006.), koji se u Ministarstvu posebice „istakao“ u nasilnickom pipanju i odgovarajucem ucjenjivanju mladjih kolegica. I, nakon „uspjesno“ odradjenog sestogodisnjeg „posla“ u Rimu, Tomislav Vidosevic je za nagradu dobio Kijev, gdje se odmah okomio na stariju savjetnicu, suprugu jednog naseg poznatog odvjetnika, koju je, izmedju ostalog, iz sobe namijenjene zamjeniku veleposlanika prakticki izbacio u hodnik, kako bi osigurao „zivotni prostor“ za svoju novu miljenicu – zanosnu Ukrajinku Valentinu, s kojom je potom sam odlazio bas na svako sluzbeno putovanje. – Zanimljivo je da ga je plavokosa Valentina pratila cak i na tako delikatna sluzbena putovanja kao sto su bila i ona u Odessu, gdje su njih dvoje zajedno „nadgledali“ remont hrvatskih MIG-ova!

I dokle ce to tako (?), kad u Ministarstvu vanjskih poslova znaju sve o „podvizima“ Tomislava Vidosevica, kojemu cak ni ministricina unutarnja kontrola usprkos nizu utvrdjenih financijskih i drugih makinacija nije uspjela maknuti „ni dlaku s glave“. Vec ga je, nasuprot tome, zastitila i ucinila nadalje nedodirljivim a za sto posebne zasluge pripadaju glavnoj tajnici Vesni Cvjetkovic i inspektoru Damiru Bozicu. (Prema nekim izvorima, jedan od „inspektora“, H.P., je za „dobro obavljen posao u Kijevu“ cak nagraden mjestom generalnog konzula na jednom kontinentu!)

Molimo vas, ucinite nesto da se suzbije seksualno i obiteljsko nasilje koje Tomislav Vidosevic prakticira vec citav niz godina, na lagodnoj i dobro placenoj duznosti hrvatskog veleposlanika, a o cemu mnogi znaju puno a mnogi bar poneki detalj.

Ako bas i nikome nije stalo do Vidosevicevih financijskih i strucnih „propusta“, molimo vas zastitite bar obitelj i ogradite se javno od presutne potpore ovom nasilniku. I supruga koja je doista puno toga propatila kako bi pod svaku cijenu sacuvala obitelj, i sve one poznate i nepoznate zrtve njegova seksualnog napastovanja zasluzuju zadovoljstinu, ako ne drugacije bar javno izrecenim: – STOP nasilju Tomislava Vidosevica, – STOP ponizenjima supruge i obitelji, – STOP ponizenjima i strahovima kolegica u Ministarstvu vanjskih poslova.

Ucinite nesto, molimo vas!

Zaposlenice MVP-a, solidarne sa zrtvama seksualnog i obiteljskog nasilja T

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Biba
  #1 Biba 25 svibnja, 2016, 08:57

  Negdje sam pročitala da mu je blagajna najdraže mjesto u veleposlanstvu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 23 svibnja, 2016, 00:57

  A tko njega pstavi u diplomaciju? Kako su se dobro umrežili i rasporedili, braća, bratići, sve po babi i stričevima!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. CIKOSARUKSAKOM
  #3 CIKOSARUKSAKOM 22 svibnja, 2016, 12:48

  OVI POLITICARI SU UMREZENI I JEDAN DRUGOME NE RADE O GLAVI…CUDNO JE TO SVE, OBECAVAJU POSTENJE SAMO PRED IZBORE.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Copy/paste
  #4 Copy/paste 22 svibnja, 2016, 10:24

  O tome je već pisao HOP portal

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Vitalij Kličko
  #5 Vitalij Kličko 22 svibnja, 2016, 07:05

  tip je seljačina kao i njegov buraz nadan vidošević.

  Odgovorite na ovaj komentar

<

*

code