PUČKA BRANITELJICA BRANI PLENKOVIĆA, A NE NAROD

PUČKA BRANITELJICA BRANI PLENKOVIĆA, A NE NAROD

24. studenoga, 2018.

 

Nastavlja se širenje antireferendumske kampanje!

Pučka pravobraniteljica, Lora Vidović, javno je podržala premijera Plenkovića i ministra Kuščevića u onemogućavanju prava građana na referendum, istaknuo je Hrvoje Pende, član Organizacijskog odbora Građanske inicijative Narod odlučuje, na konferenciji za medije u Rijeci.  

Umjesto da zaštiti građane, kako ju je zatražila GI Narod odlučuje u pritužbi, Pravobraniteljica je u svojoj analizi referendumske situacije ponovila neistine Plenkovića i Kuščevića da se u slučaju referendumskog prijedloga GI Narod odlučuje radi o zadiranju u prava nacionalnih manjina.

Pende je naglasio kako se u drugom referendumskom pitanju, za koje je potpis dalo preko 407 000 građana Hrvatske, ne radi o odlučivanju o pravima manjina, nego o pravičnoj regulaciji mandata saborskih zastupnika koji su izabrani na listi nacionalnih manjina.

Budući da su izabrani po privilegiranom sustavu i njihov mandat mora biti reguliran na drukčiji način na što već godinama upozoravaju ustavnopravni stručnjaci i stručnjaci iz područja izbornog sustava s čime su sigurno upoznati i premijer i Pučka pravobraniteljica”, rekao je Pende.

Osim što daje jasnu potporu premijeru, a osnovna zadaća joj je da građanima, odnosno, biračima štiti njihova prava pred tijelima javne vlasti, Pučka pravobraniteljica štiti leđa premijeru i Vladi”, iskanuo je.

Pravobraniteljica je dala otvorenu podršku novom Vladinom Prijedlogu Zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma, čijim bi se usvajanjem znatno otežale referendumske inicijative u budućnosti s obzirom da bi se građanske inicijative, koje se okupljaju na volonterskoj bazi, izjednačile s političkim strankama i trebale podnositi opsežna izvješća kao da poput političkih stranaka iza sebe imaju izgrađenu financijsku i ljudsku infrastrukturu. “Ovime se od samog početka oduzima mogućnost da se pokreću određene inicijative i referendumi za koje birači smatraju da su potrebni, rekao je Pende.

Na taj način Pučka pravobraniteljica podržava Vladu u jednoj od najsramnijih epizoda moderne hrvatske države, a to je onemogućavanje iskaza narodne volje, zaključio je. T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. .FRANO
  #1 .FRANO 5 prosinca, 2018, 05:18

  POŠTOVANI PRIJETELJI I SVI KOJI DOTIČETE MOJ MARXISTIČKI PORTAL I KOJI ČITATE MOJE KOMENTARE !!!,
  OBAVJEŠATAVAM VAS DA SAM EKS -KOMUNICIRAN CIO MJESEC DANA OD USTAŠKO-NACISTIČKO-RASISTIČKO-ŠOVINISTIČKE HORDE RAZBOJNIKA , MOJA LIČNA KVALIFIKACIJA, STACIONIRANIH KAO TOBOŽ NEKA KOMISIJA ,I TO STANDARDNA ,U REDAKCIJI FACEBOOCA, KOJA KONTROLIRA OBJAVE NA FACERBOOCU ,A NEPRIHVATLJIVE ZA ZLOČINAČKO-KRVOLOČNO-KATOLIČANSTVO, POSEBNO UTEMELJENO U REINKARNIRANOJ STEPINČEVSKOJ DRŽAVI,POBOŽNIH HRVATA ,SLJEDNIKA STEPINČEVSKOG DUHA I NAUMA.
  PO NJIMA RAZLOZI SU SLJJIEDEĆI; ŠTO SE KRITIČKI ,OŠTRO, OSVRČEM NA HRVATSKI I SVE DRUGE NACI- KLERIKALIZME I ŠOVINIZME,SVIH VRSTA I BOJA , A POSEBNO NA VJERSKE ŠOVINIZME ,NA HRVATSKU DRŽAVU KAO KAPITALISTIČKU,KLASNO -KASTINSKU, NA PREDSJEDNICU ,KOJU DEFINIRAM KAO OKTROIRANU,KAO ATLANSKU NAMJESNICU,KAO NEUKU OSOBU ,KAO RELIGIOZNO ZATUCANU I NA KRAJU KAO PROFESIONALNU STJUARDESU.
  SVE JE TO POPRAĆENO JEDNIM JEDINIM KVALIFIKATOM,=UVREDLJIVOST=.DAKLE, TREBA ZAKKLJUČITI DA REDAKCIJA,ODNOSNO STOŽER , FACEBOOKA ,NE ZNA RAZLUČITI ŠTA JE TO UVREDA A ŠTA KRITIČKI ODNOS.
  JA NIKDA NE VRIJEĐAM OSOBU KOJU KRITIZIRAM ,UVIJEK JE OSLOVLJAVAM ,POŠTOVANOM,JER SE STROGO DRŽIM ONIH FILOZOFSKO-MATERIJLISTIČKIH UZUSA KOJI SU UVIJEK I DANAS MJERILO ULJUĐENOG PONAŠANJA MEĐU PARTNETIMA KOJI SE MEĐUSOBNO ILI POJEDINAČNO KRITIČKI OSVRĆU NA NEKOG I NA NEŠTO.UVIJEK JE NA PRVOM MJESTU POŠTIVANJE LIČNOG, FIZIČKOG DIGNITETA I INDIVIDUALNOG IDENTITETA.TAKO SU SE VODILE I UVIJEK VODE RASPRAVE MEĐU LJUDIMA NAŠE EPOHE ,VISOKIH DRUŠTVENIH I POLITIČKIH ZNANOSTI ,DA SE POŠTUJE I CIJENI DIGNITET I INDIVIDUALNI IDENTITET .
  JA SE ,PREMA TOME, DRŽIM TIH KRITERIJA DA NE VRIJEĐAM OSOBU , NEGO KRITIZIRAM NJEZINU PAMET,ODNOSNO SVIJEST KOJU DEMONSTRIRA SVOPJIM PONAŠANJEM I DJELOV ANJEM NA JAVNOJ -DRUŠTVENO-POLITIČKOJ SCENI ,JER FIZIČKI DIGNITET I IDENTITET SE NASLIJEĐUJE, TO JE NEŠTO ŠTO ČOVJEK NE MOŽE MIJENJTI ILI UTJECATI NA NJEGA,A PAMET ,ODNOSNO, SVIJEST SE NE NASLIJEĐUJE ,NEGO OBRAZOVANJEM I ŽIVOTNIM ISKUSTVOM IZGRAĐUJE.PA SVE ŠTO ŽIVA BIĆA GOVORE I RADE ILI PIŠU ,PODLOŽNO JE KRITICI ILI POHVALI NEKIH DRUGIH I DRUGAČIJIH .TAKO RAZMIŠLJANJE JE LJUDSKU ZAJEDNICU DOVELO NA DANAŠNJI STUPANJ LJUDSKE SVIJESTI I STUPANJ PROIZVODNIH MATERIJALNIH SNAGA KOJE SU GLAVNI I ODLUČUJUĆI ČINBENIK,POKRETAČ, PROCESA PROSPERITETA.
  PREMA TOME ,POŠTOVANI PRIJETELJI I SVI ONI KOJI DOTIČETE OVAJ MARXISITIČKI PORTAL I VI MOŽETE ZAKLJUČITI DA JE STOŽER FACEBOOKA DUBOKO U ZABLUDI ŠTO JE ČINIO PREMA MENI KAO GRAĐANINU I OSOBI KOJA IMA LJUDSKO PRAVO DA SE PREDICIRA I ISTIČE SVOJA POIMANJA SVIJETA I ODNOSA U NJEMU PA I KRITIČKIH OSVRTA NA SVE ŠTO ŽIVI LJUDI ISKAŽU ,RETORIČKI ILI GRAFIČKI,ODNOSNO RIJEČJU I PISANIM PREDICIRANJEM.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 25 studenoga, 2018, 08:27

  Tko ide protiv svog poslodavca, koji ti daje kruh i plaću.
  Zato nam tako i država stoji, kada imamo ovakve poput Lovre.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code