HNS: NASTAVLJAMO U EUROPSKOM DUHU I OKRUŽENJU

HNS: NASTAVLJAMO U EUROPSKOM DUHU I OKRUŽENJU

2. srpnja, 2018.

 

 

Građani osjećaju da reforme moraju ići brže i u pravu su. Zato smo u HNS-ovim ministarstvima ubacili u petu brzinu i rezultati su vidljivi i mjerljivi. To očekujemo i od ostalih resora koalicijskih partnera. Spremni smo pomoći, no vrijeme je da koalicijski partneri uhvate naš reformski tempo“, poručio je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak na 12. susretima Političke akademije HNS-a u Svetom Martinu na Muri.

Na susretima se okupilo oko 2500 članica i članova HNS-a, što je u 12 godina održavanja susreta najveći broj sudionika. Natjecanja su se održavala u 19 disciplina, od tenisa preko povlačenja konopa do političkog kviza.

Predsjednik stranke Vrdoljak istaknuo je da ga posebno veseli simbolika da tradicionalni susreti proeuropskog HNS-a padaju baš na petu obljetnicu ulaska u Europsku uniju. EU je prirodno okruženje za Hrvatsku, ne samo geografski već i civilizacijski i HNS će se suprotstaviti svim populistima opasnih namjera koji govore da EU nije dobro rješenje za Hrvatsku. Domaćin 12. susreta je Međimurje, koje je zahvaljujući HNS-ovom županu Matiji Posavcu jedna od naših najrazvijenih regija, ne samo u Hrvatskoj već i u europskim okvirima. Naime, Financial Times je nedavno svrstao Međimurje među top 10 regija za privlačenje investicija u Europi.

U Svetom Martinu su održane sjednice Predsjedništva i Središnjeg odbora HNS-a, o čemu je izvijestio predsjednik Središnjeg odbora Tomislav Stojak.

Međimurski župan Matija Posavec rekao je kako je ponosan što je najsjevernija hrvatska županija domaćin 12. susreta Političke akademije i to na petu obljetnicu pristupanja Hrvatske u Europsku uniju.

Politička akademija HNS-a na kraju svake akademske godine organizira susrete za sve izabrane predstavnike u jedinicama lokalne samouprave. Ti su susreti prerasli u veliko stranačko okupljanje, rekao je voditelj Političke akademije Boris Blažeković. Prvi susreti održani su 2. srpnja 2006. godine u Topuskom, nakon čega su se četiri puta održali na Bjelolasici, dva puta u Svetom Martinu na Muri, četiri puta u Termama Tuhelj i ove godine ponovo u Svetom Martinu na Muri, gdje se okupilo oko 2500 članica i članova stranke. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code