UTEMELJEN NOVI PRAVAŠKI BLOK

UTEMELJEN NOVI PRAVAŠKI BLOK

12. listopada, 2012.

pravaski blok5

Hrvatska stranka prava i Hrvatska čista stranka prava danas su u Zagrebu potpisali sporazum o političkoj suradnji, čime su udareni temelji stvaranja Pravaškog bloka. Sporazum su u prostorijama HSP-a Zagreb potpisali Siniša Šukunda, predsjednik HSP-a Zagreb, i Frano Čirko, predsjednik HČSP-a Zagreb, uz nazočnost Josipa Miljka, predsjednika HČSP-a, te Miroslava Šurbeka i Zlatka Čička, dopredsjednika HSP-a Zagreb.

Sporazum o političkoj suradnji HSP-a i HČSP-a osim u Zagrebu istovremeno je potpisan i u  Splitsko-dalmatinskoj županiji, a novi Pravaški blok pozvao je na suradnju i sve ostale stranke pravaškog, starčevićanskog i demokršćanskog svjetonazora. Poziv na pristupanje pravaškom bloku utemeljen je na rezultatima brojnih razgovora među simpatizerima i članovima svih pravaških stranaka i njihovu mišljenju da bi sve demokršćanske stranke trebale izaći zajedno na izbore, kako bi se izbjeglo rasipanje glasova. Reagiranje je to na rezultate prošlih parlamentarnih izbora, na kojima bi pravaši bili treća stranka po snazi u parlamentu da su zajedno izašli na izbore.

Pravaški blok na predstojećim lokalnim izborima predstavljat će novu značajnu političku snagu, koja će sasvim sigurno postići veliki izborni uspjeh. Osim toga, novoosnovana koalicija sudjelovat će na izborima za Europski parlament, te na idućim parlamentarnim izborima.

Sudionici današnjeg svečanog skupa nakraju su čestitali 57. rođendan generalu Anti Gotovini s porukom da mu žele što skoriji povratak u domovinu.

                                                                               HSP Zagreb

Siniša Šukunda, predsjednik T

4 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code