BANDIĆEVO PISMO GRADONAČELNIKU SREBRENICE

BANDIĆEVO PISMO GRADONAČELNIKU SREBRENICE

11. srpnja, 2013.

srebrenica 

U povodu 18. obljetnice srebreničkog genocida, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ujedno i počasni građanin Srebrenice, uputio je pismo načelniku Srebrenice Ćamilu Durakoviću:

 

Poštovani i dragi kolega Durakoviću,

Dragi prijatelji po Srebrenici!

 

Danas, 11. srpnja, na 18. godišnjicu srebreničkog genocida s tugom i boli prisjećamo se nedužnih žrtava.

Ako je Vukovar najistočnija Hrvatska rana, onda je Srebrenica, uz Sarajevo, najveća bosanska tragedija koja ostaje u trajnoj memoriji bošnjačkog naroda, zemlje Bosne i miroljubivog čovječanstva.

Svake godine, na ovom mjestu, s tugom i boli prisjećamo se srebreničkih mezara!

Zato se Grad Zagreb i ove godine pridružuje u memorijalnom konvoju bratskom gradu Srebrenici, jer svrstavajući se uz Srebrenicu i sve žrtve iz osvajačkog rata – mi se zapravo svrstavamo UZ JEZIK PRAVDE, UZ JEZIK MORALA, kako to lijepo kaže poeta Abdulah Sidran.

Za razliku od JEZIKA PRAVDE I JEZIKA MORALA – mi se i danas prisjećamo da je 1995. godine u Srebrenici počinjen genocid pred očima UN-ovih časnika i vojnika, pa stoga i Vukovar i Srebrenica ostaju dvije najveće mrlje na savjesti Europe i Međunarodne zajednice, i to na kraju XX. vijeka.

Zato smo i danas svi pozvani da u tišini i dostojanstveno odamo dužno poštovanje srebreničkim žrtvama, pod ljudskim i pravdoljubivim geslom: ZAJEDNO I S ISTINOM PROTIV ZABORAVA! T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code