PROLAZ FADILA HADŽIĆA

PROLAZ FADILA HADŽIĆA

18. lipnja, 2015.

FadilHadzic_01

U četvrtak, 18. lipnja, u prolazu koji spaja Ilicu i Varšavsku ulicu, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić otkrio ploču s imenom Prolaz Fadila Hadžića.

Na inicijativu Gradskog satiričkog kazališta Kerempuh, Gradska skupština donijela je 3. srpnja 2014. Zaključak po kojem se prolaz, u kojem se nalazi kazališna zgrada i uprava kazališta, imenuje u Prolaz Fadila Hadžića.

Prolaz je imenovan u Prolaz Fadila Hadžića kao najveća posveta osnivaču, dugogodišnjem voditelju i najizvođenijem autoru Satiričkog kazališta Kerempuh. Ovaj svestrani umjetnik, koji je bio podjednako uspješan kao slikar, karikaturist, komediograf, satiričar, publicist, urednik, organizator kulturnih manifestacija, scenarist i filmski redatelj, pišući neumorno do kraja života, snažno je obilježio sve mijene na društveno-političkoj i kulturnoj sceni izravno ili posredno, ali uvijek kritički i s mjerom kroz mnogobrojne komedije, filmove i satiričke feljtone.

Upravo zbog njegove snažne vizije, važnost i uloga ovog kazališta se u kazališnoj mapi Hrvatske, pa i regije, višestruko afirmirala i očuvala.

Otvorenju su prisustvovali zaposlenici Satiričkog kazališta Kerempuh. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code