ŽABLJI DAN U ZOOLOŠKOM VRTU

ŽABLJI DAN U ZOOLOŠKOM VRTU

4. travnja, 2017.

 

 

U Zoološkom vrtu grada Zagreba Žablji će se dan obilježiti u subotu, 8. travnja, od 11 do 18 sati. Edukativni program ove se godine vrti oko ljubavi i razmnožavanja u svijetu vodozemaca.

U Zoološkom vrtu grada Zagreba posjetitelji će moći upoznati neke od najzanimljivijih prizora iz bara i močvara diljem svijeta. Naime, u edukacijskom centru bit će postavljeni prikazi razmnožavanja i razvojnog ciklusa vodozemaca. Moći će se vidjeti pjenasto gnijezdo žaba, izlazak žaba iz potkožnog tkiva surinamske škornjavice te razvojni ciklus vodozemaca. Sve to pratit će neobični zvukovi koje vodozemci proizvode.

U Žabljem laboratoriju djeca će pod vodstvom pravih znanstvenika laboratorijskim metodama proučavati razvoj žabe od jajašca do odrasle jedinke, a oni kojima je draži terenski rad, mogu se uključiti u Žablje istraživače. U toj će radionici djeca mjeriti žabe i uzimati brisove za analizu.

Zoološki vrt na Žablji dan ima i posebne goste. Članovi udruge Hrvatskoga herpetološkog društva posjetitelje će upoznavati s najnovijim vijestima o stanju i ugroženosti vodozemaca u Hrvatskoj.

Edukatori Vrta kako bi djeci informacije o zavođenju, parenju i roditeljstvu u svijetu žaba prenijeli na što živopisniji način, osmislili su igre Pravi par i Igra žabice. U prvoj natjecatelji trebaju znati raspoznati različite vodozemce, a kroz drugu svladati prepreke s kojima se žabica i žabac suočavaju u zajedničkom životu.

Mužjaci otrovnih žaba posebno su brižni očevi. Oni punoglavce prenosi u cvijeće ili lokvice kako bi bili sigurni tijekom odrastanja. Igru nadahnutu time i nazvanu Super tata djeca će moći zaigrati na posebnom poligonu.

U likovnim radionicama djeca će reciklirati stari papir i tkanine te od njih izrađivati vodozemce. Svoju će kreativnost moći iskazati i izradom bedževa „Volim žabe“.

Na Labuđem otoku građani će moći upoznati projekt Vratimo divljinu i značenje Zelene mreže.

Inače, Žabljim se danom javnost želi upozoriti na važnost zaštite vodozemaca, a u Zoološkom se vrtu grada Zagreba obilježava deveti put.

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code