PRITISCI I ZASTRAŠIVANJE MEDIJA U BiH

PRITISCI I ZASTRAŠIVANJE MEDIJA U BiH

2. srpnja, 2015.

556d74c5-f110-4f01-8b0c-6f34b0094cfb-vijece-22-718x446
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine razmatrat će danas Nacrt sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Kraljevine Saudijske Arabije o saradnji u oblasti borbe protiv kriminala.
Na dnevnom redu je i Nacrt amandmana na Sporazuma o grantu u sklopu državnog programa IPA 2009 za Bosnu i Hercegovinu – poboljšanje infrastrukture regionalne osnovne transportne mreže u BiH – željeznički transport između BiH i Evropske investicione banke, s Osnovama za zaključivanje.

Također, bit će razmatran i Nacrt osnova za zaključivanje Sporazuma između BiH i Evropske unije o sudjelovanju BiH u programu “Evropa za građane“.

Pred ministrima su, prema prijedlogu dnevnog reda, i prijedlozi odluka o visini regresa za godišnji odmor i o visini osnovice za obračun plaće uposlenih u institucijama BiH za 2016. godinu.

Bit će razmatrano i nekoliko informacija, kao što je o održavanju plenarnog sastanka Strukturiranog dijaloga o pravosuđu i dodatnim pitanjima vladavine prava, o pojavama pritisaka i zastrašivanja medija u BiH, te o pritužbama Kamenica i drugi te Fejzić i drugi protiv Srbije, koje Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu dostavlja BiH u vezi s pravom na miješanje.

Na dnevnom redu je i Inicijativa Denisa Bećirovića, poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, usvojena na sjednici 25. marta, kojom se zadužuje Vijeće ministara BiH da u ovoj godini pripremi i u parlamentarnu proceduru dostavi prijedlog zakona o zabrani izazivanja i širenja nacionalne, vjerske, rasne i drugih oblika mržnje u BiH.
– See more at: http://www.avaz.ba/clanak/184954/vijece-ministara-bih-danas-o-informaciji-o-pojavama-pritisaka-i-zastrasivanja-medija#sthash.9TMOGfwp.dpuf

IZVOR: www.avaz.ba T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code