PRIČE O KLIMI

PRIČE O KLIMI

1. veljače, 2021.

 

Znanstvenici za klimu Hrvatska i Udruga Tatavaka započinju kampanju  projekta „CO2GO-priče o klimi“. Kroz različite aktivnosti koje će se provoditi tijekom veljače i ožujka nastojat ćemo potaknuti racionalno i znanstveno utemeljeno komuniciranje tema vezanih uz klimatsku krizu u javnosti te na taj način ponovno ukazati na potrebu hitnog i sveobuhvatnog djelovanja u kontekstu zaustavljanja klimatskih promjena te što uspješnije adaptacije. Ostale projektne aktivnosti biti će usmjerene na razvoj inovativnih i interaktivnih edukativnih sadržaja primarno namijenjenih provođenju međupredmetne teme ”Održivi razvoj” u srednjim školama te provođenje serije edukacija za zainteresirane nastavnike.

Projekt „CO2GO-priče o klimi“ pokrenuli su Znanstvenici za klimu Hrvatska i Udruga Tatavaka u suradnji s Klimatskim kolažem Hrvatska i udrugom La Revolution Albatros, a financiran je od strane Climate Fund-a British Embassy Zagreb. Povezao nas je zajednički cilj – otvoriti prostor za učenje i raspravu o klimatskim promjenama u Hrvatskoj.

Što se tiče hrvatskog obrazovnog sustava, u njemu je i dalje evidentan ozbiljan nedostatak sustavne edukacije o aktualnim problemima s kojima se susreću naša društva, poput klimatskih promjena, gubitka biološke raznolikosti, prijelaza na kružno gospodarstvo ili održivosti. Ipak, recentne promjene obrazovnog sustava stvorile su preduvjete za uvođenje interdisciplinarnog međupredmetnog modula ‘’Održivi razvoj’’ u kurikulum osnovnih i srednjih škola. Naš je sud da su loši obrazovni sadržaji o klimatskim promjenama štetniji od neučenja o klimatskim promjenama. Zato je nužno razviti kvalitetne obrazovne materijale te provoditi sustavna dodatna osposobljavanja nastavnika kako bi na adekvatan i učinkovit način prenosili znanja u području intrakurikularnih tema.

https://www.znanost-klima.org/

https://www.facebook.com/znanstvenicizaklimuhr

https://www.instagram.com/znanstvenici_za_klimu/  

T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code