PRETPREMIJERA “40 DANA ZA ŽIVOT” U SISKU

PRETPREMIJERA “40 DANA ZA ŽIVOT” U SISKU

20. listopada, 2018.

 

Pretpremijera dokumentarnog filma „40 dana…“ održana je u petak, 19. listopada u Dvorani Sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu. Film govori o pokretu koji je utjecao na milijune ljudi, rješenju problema pobačaja te plodovima i rezultatima najveće svjetske molitvene pro-life inicijative „40 dana za život“.

Uz članove inicijative i zainteresirane vjernike prikazivanju je nazočio i sisački biskup Vlado Košić, a na početku u ime organizatora sve nazočne pozdravila je gđa Marija Zaloker. Ona je istaknula kako radnja ovog filma donosi brojna svjedočanstava molitelja, spašene djece te svih onih koji su odabrali život, a dio ove filmske priče također su i svjedočanstva onih kojima je prijetio pobačaj i onih koji do danas nose rane pobačaja. Zaloker je rekla i kako se ovim filmom željelo posvjedočiti proživljeno iskustvo borbe za život te pokazati što se molitvom za život može postići. Podsjetivši na djelovanja inicijative u Sisku na kraju je i pozvala sve okupljene na molivu ispred sisačke bolnice gdje se i ove jeseni bdije svaki dan od 12 do 18 sati. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. .FRANO
  #1 .FRANO 21 listopada, 2018, 16:32

  POŠTOVANA,STEPINČEVSKA ,ZLOČINAČKA ALAŠO, TAKOZVANA STANDARDNA ZAJEDNICO,STACIONIRANA NA FACEBOO-CU ,ALAŠO VUCIBATINA,PONOVNO VAM PODNOSIM IZVJETAJ ZBOG KOJEG STE ME KAZNILI 3O DANA ISKLJUČIVANJEM IZ JAVNE ,GRAĐANSKE KOMUNIKACIJE ,JEBO VAS FRANJO TUĐMAN ,ZLOČINAC NON PLUS ULTRA ,STEPINAC, BISKUP,ZLOČINAČKE KATOLIČKE HORDE I SVA NJEGOV A SLJEDBA.

  ANTE NAZOR , I MATO RUPIĆ, TUĐMANOVI FALANGISTI , NAPISALI POVIJEST KRIŽARSKO-KRSTAŠKOG RATA U HRVATSKOJ I NAZVALI GA DOMOVINSKI. MAŠALA !!!!.

  ČIM JE ANTE NAZOR UČESTVOVAO U PISANJU POVIJESTI O TUĐAMNOVOJ DRŽAVI ZNAMO DA ĆE TO BITI PRAVI UDŽBENIK O POTOMCIMA STEPINČEVIH KRIŽARA KOLJAĆA KAKO SU ZAPOČELI RAT U HRVATSKOJ I KAKO SU JE OSLOBODILI OD SVIH ZATEČENIH VRIJEDOSTI KOJE SU STVORILI RADNICI ,SAMOUPRAVLJAČI. TOME SU SVJEDOCI SVI GRAĐANI ..POSEBNO MJESTO TREBA DATI ULTRA ZLOČINCU MERČEPU KAKO JE VJEŠAO SRBE U VUKOPVARU ,U KLAONICI PO ČENGELAMA ČEMU SU SE ŠUŠAK I VICE VUKOJEVIĆ,SELJAČKE ,KATOLIČKE ,HERCEGOVAČKE ,ZATUCANE VUCIBATINE IZNENADILI ,PIŠE DARGO HEDL . NE TREBA ZABORAVITI U TOM SMISLU I ZLOČINAČKI DOPRINOS GLAVAŠA I ŠEKSA KAO NJEGOVOG NADREĐENOG. VJEROJATNO JE ANTE NAZOR I OSTALI SASTAV ,KATOLIČKIH DINARSKO TRIBALNIH POVJESNIČARA, SU ZABORAVILI OPISTI SISAK GDJE JE VELIKI BROJ SRBA IZVOĐEN IZ SVOJIH KUĆ I LIKVIDIRAN PO ISTOM UZORU KAO 1941 GODINE KAKO SU RADILI NJIHOVI OČEVI . DO DANAS SE SAMO DVOJICI SUDI,ALI STIDLJIVO ,JER SE NIGDJE NE SPOMINJU MASOVNA UBOJSTVA UPERENA PROTIV VJERSKE PRIPADNOSTI I RADI PLJAČKE IMOVINE ŽRTAVA. A TI KATOLIČKI PLJAČKAŠI MOŽDA NOSE NAZIV BRANITELJI. MERČEP JE PRAKTICIRAO SRPSKO ISTREBLJENJE PO VUKOVARU I OKOLINI ,PO UZORU NA LUBURIĆA , DOK JOŠ RAT NIJE BIO NI NA VIDIKU .PA ŠUŠKOVA I VICE VUKOJEVIĆA AGRESIJA NA VUKOVARSKO PREDGRAĐE NISU NI SPOMENUTI.SVE SU TO POVIJESNA MJESTA ,ALI SIGURNO IH NEMA U UDŽBENICIMA .NEMA SIGURNO U UDŽBEMNICIMA NI TIH ZLOČINAČKIH ČINA KAKO SU PO ZAGREBU ,A TEK SE TREBA ZAPITATI KAKO JE BILO U PROVINCIJI , TUĐMANOVI ,KATOLIČKI FALANGISTI ODUZIMALI SRBIMA , GRAĐANIMA HRVATSKE, PO ZAGREBU STANOVE ,KUĆE ,AUTOMOBILE, NARAVNO, PRIJE TOGA SU MU/IM ZAPRIJETILI ,MALTRETIRALI IH I NARAVNO IZ STRAHA DA SE NE DOGODI JOŠ VEĆE ZLO ,POUČENI PRIČAMA IZ NDH-AZIJE SRBI SU SPAŠAVALI ŽIVU GALAVU A FALANGISTI UZIMALI STANOVE , KUĆE,AUTOMOBILE I OSTALU IMOVINU .O TOME JE PRIJE 2 GODINE ,NAŠIROKO PISALA NOVINARKA NOVOG LISRTA , SANJA MODRIĆ,KOJA JE SVJEDOČILA TAKVIM SLUČAJEVIMA KAO I JA I MNOGI DRUGI HRVATSKI GRAĐANI ,AKO BI HTJELI ILI SMJELI PRIČATI ISTINU.DAKLE ,NAŠI BRANITELJI,ODNOSNO ,RUŠITELEJI TRAŽE U UDŽBENICIMA SAMO SEBE, ALI U NAJBOLJEM SVJETLU . A RAT JE POGAĐAO SVE GRAĐANE ,NE I PODJEDANKO ALI SVI SMO GA NA RAZNE NAČINE OSJETILI, A NEKI SU NI KRIVI NI DUŽNI
  IZGUBILI GLAVU SAMAO ZATO ŠTO SU BILI SRBI ,HRAVTSKI GRAĐANI , NA DRUGOJ STRANI ,PO ISTOM POSTUPKU SAMO ŠTO SU BILI KATOLICI ,HRAVTI. ZATO TE UDŽBENIKE TREBA PONOVNO PREKONTROLIRATI I SUVREMENO ,ISTINITO, POKAZATI ŠTA SE DESILO U HTAVTSKOJ , U KRVAVOM VJERSKOM RATU, KADA SU SE SUKOBILE DVIJE ZLOČINAČKE RELIGIOZNE ORGANIZACIJE ,ONA ZAPADNA KATOLIČKA ,KRVOLOČNA ,SA SVOJOM SESTROM ,ONOM TAMO NA ISTOKU SVETOSAVSKOM , ,ČETNIČKO KRVOLOČNOM, SA KOJOM SE PODIJELILA U JEDANSAESTOM STOLJEĆU I OD TADA REŽE I LAJU JEDNA PROTIV DRUGE ,A 1941 I 1991 I KRVOLOČNO SE OBRAČUNAVAJU RADI DUHOVNE I TERITORIJALNE DOMINACIJE OVIM PROSTORIMA.
  PREM TOME OVI UDŽBENICI BI TREBALI SVE TO SADŽAVATI, SADRŽAVATI KAKO BI NAŠA POKOLJENJA IMALA VJERODOSTOJAN POVIJESNI ARGUMET DA SU NJIHOVI OČEVI VODILI KRVOLOČNI VJERSKI RAT A RASPOLAGALI PLANETRANOM TEHNIKOM I TEHNOLOGIJOM.-KAKVOG LI PARADOKSA?

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code