PRENEMAGANJE NA BRIJUNIMA

PRENEMAGANJE NA BRIJUNIMA

22. srpnja, 2015.

Rade_Serbedzija
Rade Šerbedžija se opet žali da mu u Hrvatskoj nije dobro

Napisao: Mladen Pavković
Fotografija:eisiweb.org

Beogradsko-zagrebački glumac Rade Šerbedžija opet je nezadovoljan. Puni su ga mediji. Kaže da ga je Hrvatska već drugi puta razočarala, jer ne izdvaja dovoljno novaca prije svega za ljetovanje njega (njegova veličanstva!), njegove obitelji i poslovnih prijatelja na Brijunima, gdje već godinama zajedno sa svojom suprugom, kontraverznom (amaterskom) redateljicom, već godinama vodi svoje privatno kazalište, koje se financira na sve moguće načine, od Ministarstva kulture do raznih sponzora i donacija gradova. (Najmanje od ulaznica!) Dobro se s tim u svezi zapitao Antun Vrdoljak: „Što on to daje hrvatskoj kulturi, što mu Hrvatska plaća ono prenemaganje na Brijunima?!“

Žali se i cmizdri

Toliko novaca i pogodnosti, koliko svake godine prima ovaj navodni ratni dezerter, ne može ostvariti ni najbolji hrvatski glumac, koji je možebitno „tri koplja“ iznad njega (recimo Ivo Gregurović, ali još neki). Međutim, Šerbedžija, kao što to inače rade Srbi (ne svi) laže i maže da ne prima nikakvu naknadu za svoj rad u tom nekakvom Ulyssesovom teatru, tim više što za njega pričaju da taj ne ide obavljati ni malu ili veliku nuždu, a da i to ne naplati. Osim što ga nazivaju i „svjetskim“ glumcem, sad su mu počeli „tepati“ da je jedan od najboljih hrvatskih šansonjera, što je uvreda za sve istinske hrvatske glazbenike. Na Brijunima njegova ekipa ne plaća smještaj, na raspolaganju mu je čak i gliser Hrvatske vojske! Kako to da ni jedna hrvatska kazališna kuća, osim Šerbedžijine, ne može na tom nekadašnjem Brozovu otoku održati ni predstavu, a kamoli da ovo mjesto „proglasi“ svojim teritorijem, kao što to čine Rade, njegova supruga i djeca? Davno je Šerbedžijino ime nešto značilo u ovom tzv. regijonu. Pa, ako mu ne odgovara Hrvatska – vrata Hollywooda su mu uvijek otvorena! (Malo sutra!).

Branitelji iz Savske nisu ni blizu mora

No, dok se Šerbedžija po medijima žali i cmizdri kako ovdje ne plaćaju dobro, ovaj navodni ratni dezerter, kad nešto takvoga govori i ističe, trebao bi se sjetiti kako je onima u Savskoj 66 u Zagrebu, predvođenima Junacima Domovinskoga rata Klemmom, Glogoškim i Jukićem? Za razliku od Šerbedžije i njegove ekipe, oni svakodnevno spavaju u vrećama, nisu ni blizu mora, niti su im na raspolaganju milijuni iz državnog proračuna, a još manje logistika Hrvatske vojske, kao ovom navodnom ratnom dezerteru. U tom šatoru oni protestiraju i protiv raznih šerbedžija. I to mjesecima. Umjesto „Ne daj se Ines“, taj tip bi im trebao recitirati „Ne dajte se ratni i ini veterani“. Na Brijunima, za razliku od Savske 66, još ni jedan hrvatski branitelj nije umro ili pokušao izvršiti suicid, jer takvi, koji su branili i obranili hrvatsku državu, tamo „nemaju“ pristupa. Dio Brijuna je „rezerviran“ isključivo za ekstremne ljevičare, čija je prva i zadnja – „Druže Tito, ljubičica bijela“. Šerbedžija je također izjavio da mu je „pun kufer ljudi koji ga cijelog života napadaju“. A nama je pun kufer onih koji su pobjegli iz Hrvatske na početku srpske agresije, koji su po svijetu blatili Tuđmana i Domovinski rat, a nakon toga se vratili u Hrvatsku kao da su Angelina Jolie.
Stoga, odi već jednom Rade, odi brate, ako ti stvarno u Hrvatskoj nije dobro, nabavit ćemo ti i šator, pa prodaj maglu i snijeg – Eskimima!
U Hrvatskoj će za tobom „plakati“ ratni dezerteri, izdajice i profiteri. I ljubitelji „bratstva i jedinstva“, koji još možebitno jedini u tebi vide idola.
No, pretpostavljamo zbog čega si se baš ovih dana toliko „razgalamio“ po medijima, a ne usudiš se javno kazati. Riječ je o tome da se priprema svečano obilježavanje 20-te obljetnice Vojno-redarstvene akcije Oluja 95, a ti se u Kninu tog 5. kolovoza vjerujemo nećeš imati „muda“ pojaviti ni kao „šanksonijer“!
A bilo bi dobro da dođeš i vidiš što si 1991. propustio!T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code