RADOVIĆ: HDZ PREKO BANOŽIĆA RUŠI VOJSKU, A REŽIMSKI MEDIJI TO PRIKAZUJU KAO ULIČNI SUKOB

RADOVIĆ: HDZ PREKO BANOŽIĆA RUŠI VOJSKU, A REŽIMSKI MEDIJI TO PRIKAZUJU KAO ULIČNI SUKOB

7. studenoga, 2021.

 

 

Piše: Saša Radović

Vrč ide na vodu dok se ne razbije

(narodna mudrost)

Ovaj tekst pišem kao dragovoljac Domovinskog rata 91′ – 95., odlikovani časnik Specijalnih postrojba HV. Ovih dana s gnušanjem gledam i slušam ružni igrokaz naše vladajuće strukture. Režira se i instalira performans, ili bolje rečeno; stranačka instalacija opoziva Predsjednika Republike Hrvatske, odnosno vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga. Da nije smiješno, bilo bi tragično. I jest tragično.

Vojsku ne vode nesposobni

Milanovića se može mrziti ili voljeti, ali on je najviše i središnje tijelo zapovijedanja i rukovođenja u oružanim snagama Republike Hrvatske, ili kraće, Hrvatske vojske. On je time sastavni dio Hrvatske vojske, najveće Svetinje, koja je obranila i stvorila ovu državu. Hrvatska vojska, danas je još jedina institucija koju javnost prihvaća i smatra poštenom. Vojsku ne vode nesposobni kojima je jedina diploma, stranačka kartica.

Savjest i pristojnost svakog hrvatskog premijera bila bi da ministra obrane odabere iz redova časnika, branitelja Domovinskog rata. Ministru koji pojma nema kakve je boje vojnička odora ili da oznaka AK 47 nije registarski broj vozila nego oružje (Kalašnjikov), nije mjesto u tako časnom okružju kao što je Hrvatska vojska.

Milanovića možete voljeti ili mrziti, ali simpatija ili averzija nisu dobri putevi prema realnom i logičnom zaključku. Moramo uzeti u obzir da je Zoran Milanović jedini i najviši državni dužnosnik kojeg je izabrao hrvatski narod. Svi ostali predsjednici, ministri i kojekakvi “predsjedničići” su obične stranačke instalacije koji s narodom nemaju nikakvu vezu. Stranačka knjižica jedina je njihova diploma stručnosti i iskustva.

Sukob Milanovića i Banožića državni mediji, HRT i pripadajući tisak, prezentiraju kao ružni i verbalno prosti ulični sukob. Državni, monopolni “TV stručnjaci komunikacije”, Macan, Ankica Mamić i slični, lome jezik da dokažu verbalnu agresiju i nepriličnost govora Zorana Milanovića. Ono, mnogo važnije, a to je dignitet Hrvatske vojske, u drugom je planu. Po njima Banožić nije slučajno zalutao u posao s kojim zaista nema baš nikakve dodirne točke, ni stručnost ni iskustvo. Njima ne smeta da se on usuđuje kadrovirati visoke časnike, od kojih su većina časni branitelji iz Domovinskog rata.

Tako iskrivljeno okružje ovog sukoba koje kreiraju ponizni državni mediji, s istinom i pravdom nemaju nikakvu vezu. Ako zanemarimo formu koja jest neprilična, iza brda se valja nešto mnogo važnije; Milanović je prvi, visoki hrvatski dužnosnik koji govori istinu i razotkriva svu tragediju naše najzaostalije i najsiromašnije države u EU u kojoj je 90% stanovništva – nesretno!

HDZ osuđen za kriminal

Prvi puta čujemo otvorenu istinu o osuđenoj HDZ za kriminal koja, nažalost, i dalje vodi ovu državu. Nažalost, jer nam se zbog “postignuća” aktualne vlasti – topi i nestaje Domovina. Dan kad će autobus, vlak ili brod odvesti preko granice zadnju porodicu mladih radnika i stručnjaka vrlo je blizu.

Netko će odmah uzviknuti; Milanović – komunjara! Njegova Partija je bila ista kao i HDZ na vlasti – i to je točno! Ali!

U mnogim religijama postoji prosvjetljenje ili nešto tako slično. U našoj vjeri postoji pokajanje i oprost! Sjetite se Svetog Dizmasa, obraćenog razbojnika, koji je razapet s desne strane Isusovog križa. On je u Isusu raspetom prepoznao obećanog Mesiju i branio ga od napada i uvreda. Sveti Matej – Carinik bio je poznat kao iznuđivač kojega su svi mrzili. Nakon susreta s Isusom doživio je preobrazbu. Sveti Augustin je od javnog bludnika, čovjeka koji je robovao požudama svake vrste, postao jedan od najvećih teologa u povijesti. Sveta Pelagija se opisuje kao prostitutka i plesačica. Obratila se i postala časna sestra. I tako dalje!

Je li Milanović konačno progledao? Čini se da jest!

Što reći nakon Plenkovićevih fanatičnih obrana onoga što se obraniti ne može; Gabrijele, Kuščevića, Marića, apsurdnih 500.000.000 kuna honorara savjetnicima u aferi Agrokor i mnoštvo sličnih apsurda? I nove, također apsurdne obrane Banožića! O tome svakodnevno gledamo i slušamo erupcije bahatog i arogantnog ega uz  vrijeđanja kolektivnog hrvatskog mozga.

Hoće li se razbiti vrč? Hoće li autobus konačno odvesti preko granice i zadnju porodicu mladih radnika i stručnjaka?

Da počnemo iznova.

 Anno Domini MMXXI.  T               

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code