PREKOGRANIČNA SURADNJA HRVATSKA-MAĐARSKA

PREKOGRANIČNA SURADNJA HRVATSKA-MAĐARSKA

3. ožujka, 2016.

resize.aspx

Prvi poziv na podnošenje projektnih prijedloga u okviru Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. objavljen je 29. veljače 2016. godine od strane Ureda premijera Mađarske kao upravljačkog tijela te Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske kao nacionalnog tijela Programa.
Indikativan iznos stavljen na raspolaganje u okviru prvog poziva je 26,5 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Navedenim sredstvima podržat će se aktivnosti koje doprinose ciljevima  definiranim u okviru tri prioritetna područja: prihvatljivo korištenje prirodnih i kulturnih dobara, suradnja i obrazovanje.
Prihvatljivi prijavitelji su nacionalna, regionalna i lokalna javna tijela, tijela na koja se primjenjuju javno pravo te neprofitne organizacije na koje se primjenjuje privatno pravo, a koje imaju registrirano sjedište ili regionalno/lokalno predstavništvo na području jedne od 8 hrvatskih prihvatljivih županija (Međimurska, Koprivničko-križevačka, Virovitičko-podravska, Osječko-baranjska, Varaždinska, Bjelovarsko-bilogorska, Požeško-slavonska, Vukovarsko-srijemska) ili 3 mađarske županije (Zala, Somogy i Baranya).
Maksimalno trajanje projekata može biti od 16 do 20 mjeseci, a veličina projekata se može kretati u rasponu od 50 tisuća do 2 milijuna eura, ovisno o odabranoj prioritetnoj osi.
Poziv je otvoren do 31. svibnja 2016. godine, a za vrijeme trajanja poziva organizirat će se informativni dani u sedam pograničnih županija programski prihvatljivog područja.
Za detaljne informacije o pozivu konzultirajte mrežne stranice Programa http://www.huhr-cbc.com/en/list-of-call-for-proposals i stranicu Ministarstva http://www.strukturnifondovi.hr. T

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code