DARINKO KOSOR JOŠ NIJE DOBIO UGOVOR O KONCESIJI ZRAČNE LUKE ZAGREB

DARINKO KOSOR JOŠ NIJE DOBIO UGOVOR O KONCESIJI ZRAČNE LUKE ZAGREB

29. listopada, 2013.

kosor

Još prije desetak dana Darinko Kosor je u izjavi Hini podsjetio da se otvorenim pismom dva puta obratio ministru pomorstva, prometa i infrastrukture Siniši Hajdašu Dončiću tražeći da se zagrebačkoj Gradskoj skupštini, kao predstavniku suvlasnika koji ima 35 posto udjela u Zračnoj luci, dostavi cjeloviti tekst Ugovora o koncesiji.

Kosor je u otvorenim pismima pitao Hajdaš Dončića je li došlo do izmjena Ugovora o koncesiji od 11. travnja 2012. godine i do izmjene projekta koji je izabran na natječaju. Također je pitao kada će započeti radovi koncesionara ZAIC-a na izgradnji novog putničkog terminala.

“Ako u iduća dva tjedna ne dobijemo traženu dokumentaciju potraživat ćemo sudskim putem svoja prava kao 35 postotni vlasnik Zračne luke Zagreb. Žalosno je što Ministarstvo ne želi surađivati sa zagrebačkom Gradskom skupštinom u vezi Zračne luke”, rekao je Kosor.

Podsjetio je na najavu investitora ZAIC iz rujna, da će u listopadu početi radovi na izgradnji novog putničkog terminala, ali to se još nije dogodilo.

Kosor je još 10. rujna, nakon razgovora sa čelnicima Uprave i sindikata Zračne luke Zagreb, najavio da će od Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture zatražiti očitovanje je li došlo do izmjene osnovnog koncesijskog ugovora.

Tada je rekao kako se nada da informacije o izmjeni koncesijskog ugovora, koje su dobili od sindikata, nisu točne jer ne može se mijenjati ugovor iz javnog natječaja na štetu Hrvatske. Ako je koncesionar tražio neke povoljnosti u odnosu na osnovni ugovor iz natječaja – to nije moguće.

Kosor također očekuje da će svi radnici u Zračnoj luci zadržati svoja radna mjesta, kao i da će se otvoriti nova radna mjesta. Očekujemo da radnici budu maksimalno zaštićeni u zakonskim okvirima, te da u novu tvrtku budu prenesena njihova prava iz Kolektivnog ugovora, rekao je.

Ugovor o koncesiji za izgradnju i upravljanje zagrebačkom Zračnom lukom potpisan je 11. travnja prošle godine. Njime je francuski konzorcij Zagreb Airport International Company (ZAIC) dobio 30-godišnju koncesiju za izgradnju novog putničkog terminala na zagrebačkom aerodromu i upravljanje postojećim i novoizgrađenim terminalom te pripadajućom infrastrukturom. Prema ugovoru, gradnja novog terminala trebala bi početi u listopadu.

Budući da je Grad Zagreb vlasnik 35% Zračne luke Zagreb, predsjednik Gradske skupštine želio se upoznati s položajem Zračne luke Zagreb, planovima i programima razvoja, osobito u pogledu dinamike i rokova gradnje novog putničkog terminala i modernizacije Zračne luke.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code