PREDSJEDNICA, PREMIJER I KARDINAL BOZANIĆ DALI PROMAŠENE IZJAVE

PREDSJEDNICA, PREMIJER I KARDINAL BOZANIĆ DALI PROMAŠENE IZJAVE

27. lipnja, 2018.

 

 

Nažalost, ni kardinal Bozanić, u inače dobroj propovijedi, nije izabrao pravi trenutak i prave riječi kad je govorio o onima koji se u zadnje vrijeme iseljavaju iz Hrvatske. Prozvao ih je za manjak ljubavi prema domovini zato što odlaze iz Hrvatske. I ja sam 1968. godine bio primoran napustiti Hrvatsku, ali samo zato što je mojoj obitelji, zbog ratne prošlosti, Hrvatska bila maćeha, a ne majka. Nažalost, zbog svekolike pljačke Hrvatske, ni danas nije drukčija situacija za siromašne slojeve Hrvata, a posebno u našoj uništenoj Slavoniji. Bilo bi korisnije i pravednije da je kardinal oštricu svoje kritike usmjerio prema na misi nazočnim političarima koji su bili ispred njega, a ne, u većini, na jadne ljude čiji život i životnu perspektivu je uništila protuhrvatska politika pokvarenih hrvatskih političkih i gospodarskih elita
Napisao: Antun Babić

Nakon što je tjednima bombardirala Vladu RH o problemu velikog iseljavanja mladih iz Hrvatske (zbog kojeg Hrvatska umire), predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je, prema pisanju Večernjeg lista, danas, 25. lipnja 2018., nakon sv. mise u Crkvi sv. Marka izjavila: “mobilnost sama po sebi dobra, jer nudi priliku za rad i školovanje, istaknuvši kako se nada da će se u Hrvatskoj stvoriti uvjeti koji će svima omogućiti da se vrate u domovinu”. Dakle, predsjednica se sada samo nada. A tko će ostvariti tu nadu? Zar je zbog drugog mandata odustala od svoje odgovornosti, konstruktivnog kritiziranja premijera Plenkovića i njegove za Hrvatsku katastrofalne politike?

Švicarska ili Austrija umjesto Afrike

Još luđu izjavu poslije sv. mise za Domovinu dao je europski kamikaze Andrej Plenković. Taj sada već sasvim u vremenu u prostoru izgubljeni sluga Brisela u svojoj je izjavio rekao nešto što se nitko u Hrvatskoj nije usudio reći od uspostave samostalne hrvatske države 1991. godine. “…Imate ogromne plus demografske trendove u zemljama Afrike i srednjeg istoka gdje je sasvim druga situacija, tamo je takvo siromaštvo da bi svi vapili da imaju standard kakav je u Hrvatskoj”.

Ovo je najvjerojatnije najnehrvatska izjava premijera Republike Hrvatske nakon što se Hrvatska obranila od velikosrpske agresije. Dati takvu izjavu na Dan državnosti najbolji je pokazatelj posebne arogancije i neosjetljivosti premijera prema Hrvatskoj i hrvatskom narodu. Zar je srozavanje Hrvatske na razinu Afrike konačan cilj Plenkoviće politike? Na nažu veliku tragediju, na jako je dobrom putu.

Promašena izjava kardinala Bozanića

Nažalost, ni kardinal Bozanić, u inače dobroj propovijedi, nije izabrao pravi trenutak i prave riječi kad je govorio o onima koji se u zadnje vrijeme iseljavaju iz Hrvatske. Prozvao ih je za manjak ljubavi prema domovini zato što odlaze iz Hrvatske. I ja sam 1968. godine bio primoran napustiti Hrvatsku, ali samo zato što je mojoj obitelji, zbog ratne prošlosti, Hrvatska bila maćeha, a ne majka. Nažalost, zbog svekolike pljačke Hrvatske, ni danas nije drukčija situacija za siromašne slojeve Hrvata, a posebno u našoj uništenoj Slavoniji. Bilo bi korisnije i pravednije da je kardinal oštricu svoje kritike usmjerio prema na misi nazočnim političarima koji su bili ispred njega, a ne, u većini, na jadne ljude čiji život i životnu perspektivu je uništila protuhrvatska politika pokvarenih hrvatskih političkih i gospodarskih elita, pa su otišli tražiti spas u druge zemlje. Ako neće Crkva davati utjehu napaćenom hrvatskom narodu, tko će drugi?

Što se s našim nadanjima u političkoj emigraciji i nadanjima domoljuba u Hrvatskoj još iz vremena dok je Hrvatska bila zarobljena u komunističkoj Jugoslaviji, kako Hrvatska ima potencijal razviti se u Austriju, ako ne i Švicarsku? Bio sam jedan od tih koji su nakon povratka u Hrvatsku 1990. bili spremni žestoko se posvaditi sa svakom osobom u Hrvatskoj koja bi me pokušala uvjeriti da Hrvatska neće za deset godina dostići Austriju kad je riječ o standardu života njezinih stanovnika. Naravno, tada sam vjerovao ne samo u poštenje hrvatskog naroda, nego i u vrhunsku sposobnost i znanje hrvatskih intelektualaca disidenata. Bila je to velika zabluda.

Odgovornost hrvatske političke emigracije

Danas se svakome jasno kako je hrvatski narod u domovini izgubio svoje dostojanstvo i hrabrost te nezainteresirano gleda kako Hrvatska i hrvatski narod umiru. S druge strane, hrvatsko iseljeništvo se okrenulo sebi zbog zavjere protiv Hrvata u svijetu koja se sustavno provodi još od Vlade premijera Josipa Manolića. Veliku odgovornost za nepoželjan razvoj hrvatske države imamo i mi koji smo bili aktivni u političkoj emigraciji, tj. u iseljeništvu. Na naš poziv i naš poticaj dr. Tuđman i HDZ-e dobili su svekoliku financijsku i političku potporu hrvatskog iseljeništva, kako je i tražio tadašnji povijesni i politički trenutak u Hrvatskoj. Ono što mi u emigraciji nismo smjeli učiniti jest prepustiti sve poluge vlasti bivšim komunistima, koji su nakon stvaranja države izigrali i nas i cijeli hrvatski narod u domovini. T


10 komentara

Uskoči u raspravu
 1. NU-o.
  #1 NU-o. 13 srpnja, 2018, 09:00

  opet po gosp.babiću,komentari bez presedana,bez ikakve veze,pavbkavić bi ih bolje sročio!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 1 srpnja, 2018, 22:13

  Opet Babić laprda.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Iz Hrvatskoga Drzavnoga Sabor
  #3 Iz Hrvatskoga Drzavnoga Sabor 1 srpnja, 2018, 10:14

  Hrvatska vlada je toliko klupa na vrhu sa drugom Plenkovicem on je kao i tito.ako sebe je okupio sve jugoslovene IZDAJICE gamad koja se ne moze odmaknuti od razbojnika tita i njegova partizana.Drug Plenkovic kao Milanovicu Josipovic Mesic biti ce zapisanu u Hrvatsku NOVU Povjest kao IZDAJNICI Hrvatskoga naroda.Neka ih bude SRAM te jugoslavenske gamadi.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. zzigho
  #4 zzigho 28 lipnja, 2018, 14:21

  Bilo bi dobro kada bi oni bili svjesni onog što izgovore kaj im drugi napišu.
  Žive oni u nekim oblacima bez imena.
  Samo nas sve pate, govore, ništa konkretno ne predlažu.
  Nastojati ćemo učiniti sve……. I tu se stalo na riječima.
  Gospodo, a gdje su velika djela?!

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. štef
  #5 štef 28 lipnja, 2018, 08:02

  Još kad taj vrhovni pop, mamlaz, “rabi” kretenarije tipa “uvrjede, pet sekunda”, najradije bi se ispisal iz konfesije. Glavno da pop ima lemozinu i dobru apanažu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. nosferatu
  #6 nosferatu 28 lipnja, 2018, 07:52

  Glavno da povlaštene pemzije imaju nekakvi nazovi akademici, tipa babića steve, ra-dosava katičića, avgusta kovačeca i sličnog smeća. A meni, radničkoj klasi, penali za raniji odlazak u mirovinu. Lovu dobiva taj smrdljivi parazitski ološ, sa svojim “športovima, glasovanjima, tjekanjima” i sličnim gadarijama.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Laprdača
  #7 Laprdača 27 lipnja, 2018, 14:53

  Prizvao debeljko Plenković u Banske dvore bih groznu babetinu Elianu k tome i Čandrlić i k tome Glibota i baljezgao pola sata o svojim vizijama, o svojim uspjesima.I sve to u prigodi HRT imenovanja. Dotična EČG, naime, postade nakon Banjaluke i glavna urednica Hrvatskoga radija?!.Velika stručnjakinja gospodarstva. Zum Teufell Neka nam dobri Bog pomogne.ZDS!

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Andrija
  #8 Andrija 27 lipnja, 2018, 14:23

  Guzičar Plenković ne umije drukčije. Čuva fotelju, a jebe mu se za domovinu.Deblja se i uskoro će moći na vagu sa Šukerom. Zalutao je vođu hrvatskoga naroda, pa ga što prije valja srušiti. Makar se nametnuo i krivotvorinama uspješni šupak Maras.

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Anonimno
  #9 Anonimno 27 lipnja, 2018, 11:28

  E moja Predsjednice nemoj sjediti na dvi stolice.Toko je radio i onaj Prije vas.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code