PREDRAG MATIĆ IMA DVA PUTA VIŠE ODLIKOVANJA OD ANTE GOTOVINE

PREDRAG MATIĆ IMA DVA PUTA VIŠE ODLIKOVANJA OD ANTE GOTOVINE

5. kolovoza, 2015.

index

Svi ističu da je general pukovnik Ante Gotovina među najzaslužnijima, ako ne i najzaslužniji, za uspjeh Vojno-redarstvene operacije Oluja 95, koja je označila i završetak srpske agresije, odnosno dugogodišnjeg rata. Međutim, ako je to tako, onda zbog čega se samo govori o tome, zašto se Gotovina i službeno, na razini države, ne proglasi prvim Junakom hrvatskog Domovinskoga rata, tim više što Hrvatska još do danas, dakle 25 godina od početka srpske agresije i 20. obljetnice od Oluje nikoga, ali nikoga nije proglasila ovakvim junakom?
Eto, na inicijativu moje malenkosti, što je prvi odmah podržao general Ljubo Ćesić Rojs, Udruge proizašle iz hrvatskog Domovinskoga rata, dodijelile su ovo priznanje generalu Gotovini još 2005. godine (!), u prepunoj dvorani Novinarskog doma u Zagrebu, u vrijeme kad su određene skupine Hrvata, u suradnji s Međunarodnim kaznenim sudom u Den Haagu, i i po nalogu one čuvene tužiteljice Carle del Ponte, kao zvijer proganjale najpoznatijeg hrvatskog generala. Međutim, u isto vrijeme (što smo to zaboravili?) u Zagrebu su svaki čas sa osmijehom, i „crvenim tepihom“, dočekivali ovu promašenu, zlobnu i osvetnički raspoloženu tužiteljicu, koju bi na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, ako ništa drugo a onda trebalo upitati – drugarice, kako vam je danas? Tim prije što je i ona svojom promašenom hajkom itekako doprinijela imidžu ovog istaknutog hrvatskog ratnika (sjetimo se samo da su za Gotovinu Amerikanci raspisali i tjeralicu i ponudili čak 5 milijuna dolara (kao za Osamu bin Ladena) tko ga izda, a da je u isto vrijeme i Šime Lučin, tadašnji Ministar unutarnjih poslova RH također u ime hrvatske policije ponudio ne malu svotu za ovog junaka – živog ili mrtvog!).
Stoga, ne budimo licemjerni, iliti „glumci“. Ako svi smatraju da je Gotovina najzaslužniji, onda neka on i oficijelno bude prvi – Junak hrvatskog Domovinskoga rata!
Međutim, ono što je još zanimljivije je i činjenica da je ministar branitelja bez branitelja Predrag Matić dosad dobio dva (2) puta više ratnih i inih odličja i priznanja nego – Ante Gotovina!
Pametnome dosta!
Mladena Pavković T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Mladen42
  #1 Mladen42 16 kolovoza, 2015, 22:12

  Razlika je tko je generalu Gotovinu dodijelio odličja, a tko gnjusu Matiću !?

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Ja
  #2 Ja 5 kolovoza, 2015, 15:36

  Ali i zbog ovog zaslužio je vrtinjak iz ministarstva!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code