PREDAVANJE SINA JADRANKE KOSOR

PREDAVANJE SINA JADRANKE KOSOR

26. travnja, 2015.

Jadranka-Kosor-i-njezin-sin-Lovro-Škopljanac

Predavanje Lovre Škopljanca – Roman Osobno iskustvo kao paradigma ovodobnog pripovijedanja

Roman Osobno iskustvo kao paradigma ovodobnog pripovijedanja, zapravo je naziv predavanja kojeg organizira Veleposlanstvo Japana u Hrvatskoj, a održat će se u ponedjeljak 27. travnja 2015., na kojemu će predavač biti dr.sc. Lovro Škopljanac, viši asistent na Katedri za komparativnu povijest hrvatske književnosti i prjevoditelj.

U svojem predavanju dr.sc. Škopljanac predstavit će Osobno iskustvo, roman kojeg je nobelovac Kenzaburo Oe napisao po poluautobiografskom ključu. Takvim pripovjednim postupkom autor poziva čitatelja da obrati pozornost na razlikovanje uloga eksplicitnog autora, implicitnog autora i pripovjedača, stvarajući osobit spoj između fikcije i zbilje. Budući da je tendencija takve vrste pripovijedanja i recepcije karakteristika književnosti druge polovine 20. st. i početka 21. st., raščlamba Osobnog iskustva može poslužiti kao putokaz u njezinom nastajanju.

Predavanje počinje u 18:30 sati u dvorani D1 Filozofskog fakulteta, a održava se uz podršku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Stoga iz Veleposlanstva Japana pozivaju sve zainteresirane osobe da im se pridruže na ovom vrlo zanimljivom predavanju o japanskoj književnosti kojemu je predavač mladi hrvatski znanstvenik!

Ivan Raos T

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code