PROGRAM O MAJCI TEREZI U PULI

PROGRAM O MAJCI TEREZI U PULI

25. listopada, 2016.

 

 

 

Društvo albanskih umjetnika Hrvatske “Dea“ u suradnji sa Institutom „Mediteran“ i Katedralom Uznesenja Marijina u Puli, u ponedjeljak 24. listopada su organizirali  cijelodnevni program posvećen sv. Majci Terezi. Program je započeo u 10.30. u katedrali svetom misom koju je predvodio mons.Ivan Milovan posvećenjem kipa Majke Tereze.

Nakon svete mise održan je prigodni koncert akademskog mješovitog zbora Muzičke akademije u Puli pod dirigentskom palicom Domenika Briškog.

U poslijepodnevnim satima, u prepunoj dvorani u Domu hrvatskih branitelja odžana je tribina posvećena Majci Terezi. Patrik Andreja, predsjednik Društva albanskih umjetnika Hrvatske-istarske županije, otvorio je svečanu tribinu na kojoj je predstavljen dokumentarni film o sv. Majci Terezi, prof.Filip Zoričić posvetio se u panelnom izlaganju temi „Majka Tereza na našim prostorima“, Don Rikard Lekaj govorio je u temi „Duhovna poruka Majke Tereze“.

Tribini su nazočili predstavnici gradskih i državnih institucija, vjerskih zajednica, predstavnici nacionalnih manjina, te predstavnici  svih albanskih udruga u RH, te predsjednica Društva albanskih umjetnika Hrvatske “Dea” Ljiljana Koci.

Nakon cjelodnevnih aktivnosti u prostorijama Zajednice albanaca istarske županije uz pomoć Vijeća Albanaca Grada Pule, organiziran je prigodni domjenak sa albanskim tradicionalnim jelima, te se nastavak druženja završio u kasnim večernjim satima u duhu zajedništva kojemu je Majka Tereza posvetila cijeli život. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code