PRANJE NOVCA PREKO SUDOVA

PRANJE NOVCA PREKO SUDOVA

7. rujna, 2017.

 

 

Sudski dokumenti koje posjedujemo  dokazuju navedeni primjer brzog i efikasnog pranja novca. Na Sudu ne traže dokaze o porijeklu novca nego samo dokaze o poštivanju zakonski predviđenog roka uplate pologa. Dokumentima koje imamo samo ilustriramo model nesmetane legalizacije novca preko sudova. Nesretna priča koja se krije iza toga samo je jedna od mnogih koje su hrvatski državljani imali s austrijskim kreditnim zadrugama. Cilj ovoga teksta je prikazati što se sve još može dogoditi na jednoj ovakvoj ovrsi. Samo uplatite polog za sudsku licitaciju i novac je čist

Napisao: Dražen Stjepandić

Najmanje sumnjivo, a jednostavno. Tko bi posumnjao u ispravnost porijekla novca uz koji postoji sudska potvrda. Barem za hrvatske prilike kad dobijete sudsku potvrdu taj novac je opran i čist. To su nam potvrdili pravnici. Ako vas kasnije netko upita odakle vam novac samo pokažete sudsku potvrdu da ste ga podigli na sudu.

Ne može biti jednostavnije

A model pranja novca preko sudova ne može biti jednostavniji. Ako imate više milijuna sumnjiva porijekla samo pratite licitacije za ovršene nekretnine i pokretnine. Nekome su ovršili vrijednu nekretninu i dok se nesretnik žali i pokušava spasiti Sud obično odbije žalbe i poslije drugostupanjske presude raspiše licitaciju. Za sudjelovanje na licitaciji potrebno je uplatiti polog od 20 posto, ako netko drugi pobijedi na licitaciji nakon nekog vremena Sud će tome zainteresiranom za nekretninu vratiti polog. I gotovo novac je uz sudsku potvrdu već legalan.

Primjerice, za nekretnina vrijedna deset milijuna kuna, uplati se dva milijuna kuna pologa i nakon neuspjele licitacije dobijete potvrdu o porijeklu dva milijuna kuna koji su uplaćeni kao polog za licitaciju.

Model legalizacije

Sudski dokumente posjedujemo dokazuju uopćeni primjer brzog i efikasnog pranja novca. Na Sudu ne traže dokaze o porijeklu novca nego samo dokaze o poštivanju zakonski predviđenog roka uplate pologa na predočeni račun. Dokumentima koje imamo samo ilustriramo model nesmetane legalizacije novca preko sudova. Nije nam namjera tvrditi da je taj slučaj dokaz onoga o čemu pišemo. Nesretna priča koja se krije iza toga samo je jedna od mnogih koje su hrvatski državljani imali s austrijskim kreditnim zadrugama. Cilj ovoga teksta je prikazati što se sve još može dogoditi na jednoj ovakvoj ovrsi i pretpostavljamo da se događalo.

Samo se uplati polog za sudsku licitaciju i novac je čist, za svaki slučaj zbog podebljavanja potvrde o porijeklu novca može se probati još na nekoliko sudova koji organiziraju licitacije ovršenih skupih nekretnina.

Naravno, može se u ovršnom postupku, bez da vas netko pita odakle vam novac, pobijediti na licitaciji i kupiti nekretninu. Novac je također opran i još oplemenjen. Posebice ako se proda nekretnina onda ste dvostruko čisti glede porijekla novca.

U razgovoru s pravnicima saznali smo da je ovaj lako mogući model pranja novca potpuno zakonski dozvoljen u protivnom sudovi bi tražili dokaze o porijeklu uplaćena pologa.

Tek kasnije ako se bavite politikom, pa nekome stanete na žulj, pa se pokrenu politički procesi možda će vas netko pitati odakle vam novac? Jeste li na njega platili porez? No, ako se ne bavite politikom, mirno živite, mala je mogućnost da će vas kasnije ikada netko pitati što ste kupili za milijune koje ste uplatili kao polog na sudskoj licitaciji, a nakon što je na licitaciji izlicitirao netko drugi, ti uplaćeni milijuni su bili uredno vraćeni s potvrdom. T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. klarens
  #1 klarens 12 rujna, 2017, 05:22

  Sitnozuba fukaro
  =========================
  Pa nisu se penezi rodili na sudu
  =========================
  Sud je samo izdo potvrdu
  =========================
  o povratku novca, nema tu
  =========================
  Nikakve chistoche i nevinosti
  =========================
  Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
  =========================
  Sad je tu sud u gabuli jer ne
  =========================
  Provjerava od kud njima ta lova
  =========================
  A chini mi se da postoji nekakav
  =========================
  Ured i u nashoj vukojebini
  =========================
  Sa nekim Eliotom Nesom da
  =========================
  Peca male Alkofoniche
  =========================
  aNEMIKO ni to nemre isprdit ha ?

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 7 rujna, 2017, 10:23

  Hrvati su bolestan narod Narod koji me posture svoju Povjest je nista I niko

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code