POVLAŠTENI KULTURNJACI U ZADRU

POVLAŠTENI KULTURNJACI U ZADRU

21. studenoga, 2020.

 

Otvoreno pismo Ivanu Šimuniću, pročelniku za kulturu

Napisao: Nikola Šimić Tonin, predsjednik HKD Ogranak Zadar

Poštovani i dalje, Dragi gospodine Ivane, (Ivanu Šimuniću, županijskom pročelniku za … kulturu) godinama niti ja, niti Udruga kojoj sam na čelu, Hrvatsko književno društvo Ogranak Zadar, nismo od Zadarske županije dobili niti kune, a vi ste za mene i dalje i poštovan i drag. Ja vama bez ikakvog osjećaja krivnje mogu pogledati u oči, a Vi meni?

Škatulica za autora

Manifestacije koje sam pokrenuo: Manifestacija Domoljubne poezije Stijeg slobode, Književna nagrada Goran Bujić – Književnici novinari, Pjesnička manifestacija čakavske poezije Joja Ricov, Zadarska jutra poezije, idu dalje. Pokrenuli smo i Škatulicu za autora, gdje za knjigu zainteresirani čitalac ubaci za autora koliko može, i dobije knjigu.

Županija ima “krug” koji pomaže, mi nismo u tom krugu. “Sami svoju glavu nosimo”. I to ima svoju cijenu, zato skupljamo milodare za svoje akcije, (prenoćište za književnike u gostima, boce vina, domaće proizvode… mi promoviramo te vrijedne ljude, ne samo divljenja vrijedne, oni pomažu promociji nas, i održavamo ih.

 Odabranima šakom i kapom

Jedino što u zadnje vrijeme dobivamo od Vas, ne mislim osobno na vas, to su sustavne hajke. I hajke na divljač se najave. Zato je Lovačko društvo, Društvo.

Ovo što se nama čini ima svoje ime, umorio sam se ponavljajući ga, u Zadru se zna i za pripadnike tog “povlaštenoga kruga za kulturu”. Ako im to želudac može podnijeti, neka im. Mi podnosimo sve ostalo, i sustavne hajke, „miniranja“, napade, šikaniranja… „prekomjerna granatiranja“ uvrjedama i omalovažavanjima, a imamo u svojim redovima i akademika (ne onih Udruga građana, već 1/1 AKADEMIKA) i kao ove godine od svih Udruga izdali smo najviše knjiga. Naše izdanje, autora Nikice Simića: Reformske priče, najzapaženije je izdanje.

Nas brani naš rad. Mene osobno i rad i vjera u Boga. Bog vidi, Bog providi. Vama i Vašima želim svako dobro, zdravlja, sreće i uspjeha. Istrajte u napadima, hajkama, podmetanjima, miniranjima, tako nas motivirate na još uspješnije i veće, i nemojte da u odabranome krugu što fali, dijelite i šakom i kapom. Mi ćemo i dalje kako smo navikli do sada svijetlom stranom ulice. Jeste teže, ali srcu draže. U kraju gdje sam rođen kažu: Postoje pare od Boga i od vraga. Tko ih s kime stekne s time ih i troši.

Čvrsto vjerujem u bolje dane za naš Zadar. Za Zadar dušom i srcem. T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code