POTROŠENOST STRANAČKI PODOBNIH VEĆA JE NEGO IKADA

POTROŠENOST STRANAČKI PODOBNIH VEĆA JE NEGO IKADA

2. ožujka, 2017.

 

 

 Umjesto da narod ima ružičaste naočale i da ih stavi ako želi vidjeti ružičasto, danas vješti stručnjaci za odnose ili bolje rečeno za manipulaciju s javnošću proizvode emisije s ružičastim ekranima i napise na ružičastom papiru. I sve ispada ružičasto, čak i put u beznađe. A narod, koji je u bivšem sustavu odgajan da vjeruje bez pokrića, na način da vjeruje u sve što se prikaže na televiziji, samo je nastavio vjerovati

Napisao: Šefik Orlić, predsjednik HPBS-a

Kad stranka dođe na vlast mora iz svojih redova izabrati pojedince za sinekure. To je dio »izbornog plijena«. No mali broj članova i olako stečene diplome ograničavaju mogućnost (kvalitetnog) izbora.

Ovako počinje članak naš poznati znanstvenik na području ekologije i opće političke prakse, događanja društvenih zbivanja i simpatizer Hrvatske braniteljske pučke stranke, dr.sci.Viktor Simončić. Inače uvaženi znanstvenik u nekoj vrsti mirovine, nema mira i oglašava se svojim poučcima, u kojima je uvijek aktualan.Tako prije nego opišemo stanje svijesti koja kao mantru ponavlja da izborni pobjednici dijele plijen, određuju kadrove, navodim citat:

Ciničan savjet iz nevidljivih ali poznatih usta, bačen bez namjere, pogodio me slučajno,kao kamen.Obiđi zemlje i gradove, putuj, plovi, leti, upoznaj i prouči sve što svijet pruža: živa bića, rude, biljke, mora, planine, ljude, ljudska nselja, običaje, govore, međusobne odnose. Troši se, daji, uzimaj, ne štedeći sebe ni druge, da bi na kraju shvatio ovaj nauk koji su drugi, rođeni sa malo više sreće, naučili na samom početku: Sve je to jedno, sve je svejedno.( Ivo Andrić)

Ograničen izbor

Prije je o svemu određivala partija. Samostalnošću se pristup da stranke biraju na vodeće pozicije one između sebe zadržao. Što se tiče kadrova za atraktivne pozicije danas je broj članova po strankama daleko manji pa je i izbor postao ograničen. A kada stranka dođe na vlast mora iz svojih redova izabrati pojedince za sinekure. Mali broj članova, pa još broj olako stečenih diploma, ograničava i mogućnost izbora. Osim toga, u realnom sektoru je došlo do zastrašujućeg gubitka radnih mjesta, pa je pritisak na zapošljavanje u javnom sektoru i državnim tvrtkama postajao sve jači. Kada se domognu vlasti, stranke radna mjesta u njima smatraju svojim izbornim plijenom i smjenjuju se svi koji su na takva radna mjesta došli u prethodnoj raspodjeli izbornog plijena. Na to računaju i članovi stranaka pa je i kvaliteta članstva često vrlo upitna. I kao opće prihvatljiv način ponašanja vrijedi »sjaši Kurta da uzjaše Murta«.

Umjesto da narod ima ružičaste naočale i da ih stavi ako želi vidjeti ružičasto, danas vješti stručnjaci za odnose ili bolje rečeno za manipulaciju s javnošću proizvode emisije s ružičastim ekranima i napise na ružičastom papiru. I sve ispada ružičasto, čak i put u beznađe. A narod, koji je u bivšem sustavu odgajan da vjeruje bez pokrića, na način da vjeruje u sve što se prikaže na televiziji, samo je nastavio vjerovati.

Tako nadalje Viktorov poučak objašnjava. Ako se udvostruči dosadašnje dobro poslovanje u Podravci i ako u turizmu procvjeta još nekoliko cvjetova, onda treba na pozicijama ostaviti ove koji su politički kadrovirani do daljnjega. Neka to bude zadnja podjela pobjedničkog plijena, neke konačno prekinemo s praksom »Kurta – Murta« i neke konačno zakoračimo u svijet normalnog poslovnog ponašanja. Ako novoizabrani ne budu uspješni kako se najavljuje, onda zauvijek trebaju otići iz politike, kao i njihovi (politički) pokrovitelji jer ovo što rade ima gotovo pogubne posljedice.

Ne samo za sudbinu tvrtki koje se tretiraju kao izborni plijen, već na ostanak mladih. Svatko tko vjeruje u sebe i ima odgovarajuće kompetencije neće se ni u ludilu upisati u neku stranku i staviti u red čekanja, kako bi došao na red da dobije priliku. Takvi nam odlaze. Takvih su puni autobusi, ne samo iz Slavonije.

Primjera radi, (i) zbog partijskog rukovođenja, u Sisku su šutke pali Željezara, Herbos – nekadašnja Radonja, Segestica, Dunavski Loyd, a evo (izgleda) pada rafinerija. 

Od Slavonskog Broda se da puno toga naučiti. Oni su digli frku zbog zagađenja zraka iz Rafinerije u Bosanskom Brodu kao da svi stanuju u krugu rafinerije. Zagađenje neusporedivo manje od najzagađenijeg vremena u Sisku i Rijeci, a prate ih i mediji pa čak i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Sizifov posao

Zar ne bi Sisčani trebali pitati predsjednicu što će napraviti da se modernizira njihova rafinerija? Zašto nije u Münchenu, kao s gospodinom Lavrovom iz Rusije porazgovarala s ministrom Mađarske i riješila pitanje modernizacije sisačke rafinerije? Što mislite, hoće li sisačka rafinerija imati veću šansu opstati kada se modernizira rafinerija u Bosanskom Brodu za čiju se modernizaciju brinu i predsjednica i Vlada Republike Hrvatske?

Evo to je Viktorov poučak, a mi dodajemo, da smo shvatili i svjesni smo situacije, jer nešto se na sceni dešava, mi kažemo neka bude bolji, nemora biti strančki, samo tako možemo izbjeći Sizifov posao, u pokušaju raspetljavanja Gordijskog čvora ustupaka i štetnih postupaka, a katastrofalnim stanjem svijesti i budućnosti nacije, naročito u predstojećim lokalnim izborima. Vidljivo je da je politički i medijski prostor kontaminiran, a potrošenost stranački podobnih veća nego ikada, neće nas valjda zadesiti katastrofa.

ISTINA I DOMOVINA

Hrvatska braniteljska pučka stranka T

 

 

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Black Jack
  #1 Black Jack 4 ožujka, 2017, 01:31

  Ispričavm se što nisam pročitao nit rečenici teksta!

  Nakon Plenkovića i MOSTA će zaživjeti žandarska Šugoslovija!
  Nažalost nepismen narod to ne vidi!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. hrvatski posavac
  #2 hrvatski posavac 3 ožujka, 2017, 18:52

  Bravo Zmago….Šteta što ovo ne dopire do onih debelokožaca kojih se to tiče. A ono siščani, premalo nas ima pravih jer su nas drugi”sterali”. Svinas ševe al mi se nedamo. dajte još koji puta pravu stvar o ovim političarima, a posebno se sjetite PRIVA(PLJAČKE)tizacije….Sad su se sjetili radit reviziju toga kad su sve uništili…Trebalo se onda krenut iz temelja. Doslovno uvesti i PLATITI nekoga tko bi rekao” E od tuda se kreće, to je temelj.” Samo to ovima našim HRVATIMA nije pasalo….zato nam se ovo sada dešava…IMAMO HRVATSKU………..

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Martin
  #3 Martin 3 ožujka, 2017, 08:54

  Pogledajte i samo se sjetite 2011., kada je dični pravosudnik Bošnjaković presuđivao zaslužnim hrvatskim ratnicima. I uvijek u prvim redovima kradezeovaca. Bože pomozi!

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Uskok
  #4 Uskok 2 ožujka, 2017, 14:31

  Hrvatska vlada, nije prava Hrvatska vlada to su Jude IZDAJNICI nakaze sudit ce vam Bogo svima.Vi ste IZDAJNICI svoga naroda i Domovine .Za Dom Spremni.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code