POREZNA REFORMA PLAĆU OD 4000 KUNA POVEĆAVA ZA 17 KUNA

POREZNA REFORMA PLAĆU OD 4000 KUNA POVEĆAVA ZA 17 KUNA

29. srpnja, 2018.

 

 

A onome s prosječnom hrvatskom plaćom (6352 kune) 31 kunu. Nešto veći rast mogu očekivati građani s plaćama iznad prosjeka. Primjerice, zaposlenom samcu s primanjima dvostruko većim od prosjeka plaća bi porasla oko 70 kuna. A Bandi lopovskoj s bezobraznim plaćetinama porast će vjerojatno i za 1000 kuna. Svaka čast dragom premijeru Plenkoviću i vrloj vladi RH. I hvala im za onih 17 kuna mjesečno, hvala im na dvije štruce kruha od 500 grama

Napisao: Saša Radović

Nogometno ludilo je nestalo i mi svi zajedno padamo iz bijelih oblaka u crnu močvaru hrvatske svakodnevice. Srebro nam je, po najkompetentnijoj FIFA ljestvici donijelo pomak s 20. mjesta na 15. što je dobar rezultat. No, mnogima nije jasno da nismo “drugi” – nego petnaesti. Zaboravljaju kako naši hrvatski klubovi, dakle hrvatski nogomet, vrlo teško dolaze do drugog kola međunarodnih kupova ili liga. O nekim finalima ne možemo ni sanjati. Zbog toga sanjamo ono što nam se događa u danima vrućeg ljeta Gospodnjeg 2018.

Limuzine

Srebro na Svjetskom nogometnom prvenstvu bilo je veliko veselje za svekoliki hrvatski puk, ali i super veselje, bogomdani zlatni poklon s neba za golemu bulumentu vlasti i uhljeba. Zavjesa euforije srebrne medalje pokrila je zlatni poklon od 1000 (slovima; tisuću!) novih automobila, dobrim dijelom glamuroznih limuzina sa stotinama konjskih snaga, s mnogo zvučnika, pa i s ugrađenim masažnim, kožnim sjedištima. Prezadužena država iz koje bježi svatko tko može i osiromašeni puk koji se bori za golu egzistenciju – bacaju na te preskupe limene ljubimce 220 milijuna. Tiho, konspirativno, netransparentno, sve dok zli i “lažljivi” novinari nisu otkrili javnosti tu novu automobilsku igricu. Spomenuta zastava euforije pokrila je i ružne scene drame Agrokor&Hotmail i onih 500.000.000 kuna koje su Ramljak i Borgovci podijelili sa svojim suradnicima. Ne znamo ni koliko će naši unuci i praunuci platiti milijuna ili milijarda strvinarskom fondu, Knighthead Capital Management LLC, Rusima i mnogima koji su krenuli s tužbama na međunarodnim sudovima.

Smokvica

Paralelno s provalom ovog automobilskog i inog hedonizma, bahatosti i nedostatka empatije za svoj narod – ministar Goran Marić pompozno najavljuje da polako ali sigurno “prodajemo” svoje obiteljsko srebro. “Todorićevu” Smokvicu, otok iz snova, za koju nije Ivica plaćao nikakvu koncesiju, ali je masno podmazivao nejazažljive i pohlepne HDZ i SDP mehanizne – “prodali” smo, kao i vodstvo INE, Mađarima. Opet će naša domovina služiti mađarskim velmožama za zabavu kao što je to bilo u našoj prošlosti. Oni će plaćati šest milijuna kuna godišnje i za 30 godina bit će to 183 milijuna. Nedovoljno čak ni za one glamurozne limuzine od 220 milijuna, a i ta 183 milijuna dobit ćemo tek nakon 30 godina.

Tih 30 godina, mi dragovoljci i branitelji, koji smo stvorili ovu Hrvatsku ne smijemo kročiti na našu hrvatsku Smokvicu. Ako se približimo barkom ili nas oluja izbaci na taj prekrasni otočić, može nas dočekati metak tjelohranitelja mađarskih velmoža. Za 30 godina svi mi branitelji odreda (osim po kojeg stogodišnjaka) i stvoritelji Hrvatske, umrijet ćemo bez jednog malog dijela naše domovine, otoka Smokvice. No čini se da ćemo prije smrti dočekati još nešto gore. Kad uskoro ode i zadnji kontingent naših mladih, aktivnih građana u Irsku i u Kanadu – vlada RH i brdo nesposobnih uhljeba krenut će dalje. Na 100, 200 ili više godina “prodat” će Krk, Cres, Brač i dalje prema jugu do dubrovačkog Lokruma. Hrvatu će biti zabranjeno kročiti na “hrvatske” otoke. Bistre izvore vode već prodajemo, slijede šume i samo Jadransko more do granice s Italijom…

17 kuna

Teški domoljubi s Gornjeg grada opet će reći da ove i ovakve zle misli i lažne podatke lansiraju zli novinari. Doduše, ti novinari su zaista zli, jer iznose tihe i skrivene istine. Bolje je bilo u XII. ili XV. stoljeću kad su kraljevi i knezovi mogli kupovati skupe crne mercedese, BMW-ove ili audije, a da ih puk i kmetovi nisu smjeli ništa pitati ni znati. Svekoliki puk nije znao pisati ni guglati po internetu, pa je i kolektivno mentalno zdravlje bilo bolje. Danas pogledamo nekoliko portala i doznamo da nam plaće rastu i da je to velika porezna reforma. Veselju nikad kraja! Zaposlenom s neto plaćom od 4000 kuna povišica bi iznosila 17 kuna, a onome s prosječnom hrvatskom plaćom (6352 kune) 31 kunu. Nešto veći rast mogu očekivati građani s plaćama iznad prosjeka. Primjerice, zaposlenom samcu s primanjima dvostruko većim od prosjeka plaća bi porasla oko 70 kuna. A Bandi lopovskoj s bezobraznim plaćetinama porast će vjerojatno i za 1000 kuna. Svaka čast dragom premijeru Plenkoviću i vrloj vladi RH. I hvala im za onih 17 kuna mjesečno, hvala im na dvije štruce kruha od 500 grama!

I opet su na crnoj listi lažljivi novinari. Raspisali su se o smjeni kardinala Bozanića iako su to po mnogima laži i “patke”. No, ako unesemo malo realnosti u razmišljanje, možda su lažljivi novinari u pravu. Papa Francesco po svim informacijama zagovara skromnost i nemiješanje Crkve u politiku. A, u te okvire smjestiti hedonizam i glamuroznu raskoš Biskupske konferencije pa sve do najnižeg svećenstva u Hrvatskoj – slično je provlačenju deve kroz iglene uši. Što se politike tiče, vjerojatno nas samo mjeseci i dani dijele od promjene sekularnog Ustava RH i uspostave KDH (Katoličke Države Hrvatske). Biskupi su agresivno ušli u sve pore hrvatske svakodnevice javnim priklonom ekstremnom nacionalizmu i veličanjem zločinačke NDH. Prevlast nad legalnom vlasti odavno je vidljiva – poniznim posjetima Kolinde i Plenkovića kardinalu Bozaniću na Kaptolu. Umjesto rijetko potrebnih službenih primanja kardinala i svih vođa ostalih konfesija u Banskim dvorima i na Pantovčaku, naša vlast odlazi “na noge” pravom vladaru Hrvatske kad ih on pozove. U ovako apsurdnom kolopletu Crkve i legalne vlasti, zatim i rasipanjem milijuna na, ni malo skromni život svećenstva, bilo bi logično da vrhovni poglavar Rimokatoličke crkve mačem rasiječe taj “Gordijski čvor”. Novi vladar Kaptola po modelu pape Francisca skromnošću i moralom mogao bi vratiti srušeno povjerenje u hrvatsku Crkvu.

Pijani milijarderi

I na kraju ovih deprimirajućih istina, još se jedan namet (harač rajo, harač), nametnuo svima nama, a ne samo nogometnim navijačima. Šuška se da ćemo uspjeti zadržati našeg izbornika Dalića da i on ne ode “na bauštelu” u Irsku ili u Kanadu. I opet se u stilu “kruha i igara” (ali bez kruha!!!) moćnici igraju našim milijunima. Ako znamo da je izbornik Čačić u trenucima kad smo bili na vodećoj poziciji na ljestvici imao ugovor koji mu je jamčio iznos od oko 470.000 kuna mjesečno i klauzulu prema kojoj mu HNS u slučaju otkaza mora isplatiti čak 12 mjesečnih plaća, što iznosi 720.000 eura ili oko 5,4 milijuna kuna – Dalić bi trebao dobiti više! Koliko? Možda milijun kuna, dva, tri ili više, mjesečno… Luda zemlja prepuna apsurda gdje dobar dio stanovništva gladuje, ali za “igre i kruh, bez kruha” – bacaju se milijuni. Da se veselimo, da se ne bunimo! Gradit ćemo i grandiozni nacionalni stadion, Plavi vulkan.

Hm, pijani milijarderi – reći će netko! Da barem, jesmo.

Anno Domini MMXVIII. T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Stjepan pl. Mesić
  #1 Stjepan pl. Mesić 8 kolovoza, 2018, 21:41

  Tko još nije primijetio da andrej plenkvoić parazit, bez ikakva domoljubnoga osjećaja, zato nam svima uvaljuje velike laži. Na plaću od ćetoro hiljade kuna, samo 17 kuna više i to je nekakva reforma. Neka je ponudi ćaći Mariju, bitangi s pravnoga faksa, gdje je perverzno prevrtao studentice za dvojku, ili pak majci lekraki vojne jna bolnice dubrava. Veliki seronja se pomoću Tuđmanove stranke domogao pozicija, ali i dalje ljubuje s Junckerom, nadajući se pozicijama u EU. Hrvatska mu nije ni u užasno debelu dupetu samozvanoga faraona. On je tursku konvenciju, ne vjeruje prikupljenim potpisima i još koješta. Blago nama uz takva lidera hdz-a i premijera koji se dohvatio besplatnoga ljetovanja u javnoij rezidenciji. Bit će dobro ako ga birokrati EU-a što prije odvedu u Belgiju, spasit će nam domovinu…

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 8 kolovoza, 2018, 15:57

  Tko ima love kupa se u moru, pogotovo ako je ministar s mora.
  Plenki ima svoje ljude u državnim tvrtkama, opet s mora, a ministar Olbi mu hoće smjenit njegove ljude.
  Bila bi logika da se Andrej riješi toga svog pajaca koji melje gluposti….Niti je osoba stasom, a niti ponašanjem.
  Zato je ispao uhljeb u Vladi kada je zaribao u svom Vinodolskom.
  I to neka ga smjeni u sred sezone, pa opet narod treba slušat ovakve i durati njihovu punu plaću još šest mjeseci.
  Ne znam tko bi ga sada ovakvog pametnog primio na posao, još se počeo i bahatiti.
  Izgleda da mu je vruća stolica pomjerila pamet.
  A mi”mali” s povećanjem velikih plaća možemo se slikati.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code