PONAŠANJE PUBLIKE U 19. KOLU PRVE HNL

PONAŠANJE PUBLIKE U 19. KOLU PRVE HNL

13. prosinca, 2016.

 

 

U okviru projekta “Izravna prevencija navijačkoga nasilja” promatrači HHO-a pratili su utakmice 19. kola MAX TV Prve HNL, te su na temelju izravnog uvida i prikupljenih podataka zabilježili sljedeća događanja:

NK Istra 1961 – NK Osijek 1 : 3

Utakmica 19. kola Prve HNL odigrana je u subotu, 10. prosinca 2016. u 17 sati na stadionu „Aldo Drosina“ u Puli pred oko 900 gledatelja. Susret je protekao u sportskom ozračju, bez navijačkih ispada.

HNK Cibalia – HNK Hajduk 1:2

Utakmica između HNK Cibalije i HNK Hajduk odigrana je 10. prosinca u 15 sati na stadionu HNK Cibalia u Vinkovcima pred 2000 gledatelja od čega je bilo 100 pripadnika Ultrasa (navijačka skupina HNK Cibalije) i 500 pripadnika Torcide (navijačka skupina HNK Hajduka).

Od neprimjerenih uzvika zabilježili smo „HNS pederi nogomet ste sjebali“ u 36. i 39. minuti od strane Torcide. U 45. minuti Ultrasi također viču „HNS pederi, nogomet ste sjebali“.

U drugom poluvremenu u 46. minuti Torcida svojim igračima skandira „igrajte pičkice“, te u 69. ponovo viču „HNS pederi, nogomet ste sjebali“. U 76. minuti Torcida pali 5 baklji i 10 pirotehničkih sredstava, od čega jedna baklja završava bačena u teren, a druga na tartanu U 81. minuti također je bačeno pirotehničko sredstvo na tartan pored terena od strane Torcide. Nakon što je Hajduk u sudačkoj nadoknadi zabio pobjednički gol, neposredno prije samog kraja utakmice izbila je tučnjava između nekoliko igrača oba kluba. Navijači su se ponašali korektno te nisu doprinjeli neredima na terenu.

Nakon završetka utakmice Torcida ponovno skandira „HNS pederi, nogomet ste sjebali“.

GNK Dinamo – NK Lokomotiva 3:1

Utakmica između GNK Dinamo i NK Lokomotiva odigrana je 11. prosinca u 15 sati na stadionu Maksimir u Zagrebu pred 1200 gledatelja, od čega je bilo 400 pripadnika Bad Blue Boysa ( koji sebe nazivaju navijačima GNK Dinamo).

Od neprimjerenih pojava treba istaknuti transparente s prekriženom glavom Zdravka Mamića, te pirotehničko sredstvo koje je bačeno pored terena u 38. minuti od strane Bad Blue Boysa. U 60. minuti zapaljena je jedna baklja. U 80. minuti je zapaljeno 5 baklji, od čega je jedna bačena na tartan stazu pored terena. U 85. minuti bilježimo uzvike „Mamiću cigane, odlazi iz svetinje“, a u 87. „tovarske pičke“ te „ubij, ubij, ubij tovara“.

RNK Split – HNK Rijeka 2 : 0

Utakmica 19. kola Prve HNL odigrana je u subotu, 11. prosinca 2016. na „Parku Mladeži“ u Splitu pred oko 550 gledatelja. Susret je protekao u sportskom ozračju, bez navijačkih ispada.

Za Hrvatski helsinški odbor

Ivan Zvonimir Čičak T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code