POLITIČKI CIRKUS SA SRBIJOM

POLITIČKI CIRKUS SA SRBIJOM

27. srpnja, 2016.

 

Vrijeme je da hrvatski veleposlanik napusti tu zemlju, ali i da naši „zabavnjaci“ jedno vrijeme ne odlaze „tamo daleko“ i usred Beograda viču: „Prijatelji stari, gdje ste“, ili „Tko nas to zavadi?“

Napisao: Mladen Pavković

Gospodo i gospođe, drugovi i drugarice hrvatski političari dosta je političkog cirkusa sa Republikom Srbijom. Zar nije dovoljno da su srpski i ini agresori tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata masakrirali, protjerivali, rušili, pljačkali sve što hrvatski diše, još k tome isključivo na teritoriju naše države, već nas i dalje, kao da se ništa nije dogodilo, pljuju i blate gdje god stignu, a mi zahvaljujući prije svega „izdajničkim“ politikama raznih mesića i josipovića, pupovca i pusića, teršeličke i milanovića, neprestano guramo glavu u pijesak, kao da se bojimo da ćemo izgubiti vjernog prijatelja i suradnika.

Naime, mnogima u Hrvatskoj na žalost nije jasno da se Srbi nikada nisu i ne će pomiriti s porazom u Domovinskome ratu te da sve čine, zahvaljujući mlakoj hrvatskoj politici, da se prikažu kao žrtve, a ne ono što su bili i jesu – ratni i ini zločinci, koji nisu, a izgleda i ne će odgovarati za svoja zlodjela.

Sramotna protestna nota

Zahvaljujući bivšim Udbašima, domaćim izdajicama i sličnima, često se čuje da nije narod kriv, već pojedinci, odnosno da nema tzv. kolektivne odgovornosti te da svi Srbi nisu bili za agresiju, baš kao i u Hrvatskoj svi Hrvati nisu sudjelovali u obrani Domovine, a nisu i još uvijek ne će hrvatsku državu, već se na sve moguće načine i dalje bespoštedno bore za Tita, partiju i Jugoslaviju.

No, nakon što nam je u utorak uručena iznimno oštra i bezobrazna nota srbijanskog ministarstva vanjskih poslova zbog „rehabilitacije fašizma, zločina protiv Srba, rehabilitacije Alojzija Stepinca, sve većeg broja incidenata protiv građana srpskog podrijetla“ i tome slično, vrijeme je da toj i takvoj Srbiji, na čijem su čelu, na žalost, četnici koji su sa Vojislavom Šešeljem i drugima sudjelovali u agresiji na Republiku Hrvatsku, kažemo jasno i glasno – dosta!

Tko ste vi da nam sudite?

Izgubili ste četiri rata, pobili sve što se pobiti dalo, nikome niste platili odštetu, pa čak ni vratili ono što ste krali od Slovenije, Hrvatske, BiH, pa do Kosova, neprestano uzdižete četnike, pravite se da nikada niste čuli za 145 dosad otkrivenih masovnih grobnica iz Domovinskoga rata, ne priznate logore, mučenja i ubijanja Hrvata u Srbiji i čitavo se vrijeme uz Milorada Pupovca i sličnih borite za izjednačavanje žrtve i agresora.

Što bi vi uradili da imate jednog Hrvata u Srbiji, u Beogradu, koji bi se javno borio za prava Hrvata, koji bi vam u vaš parlament došao sa žutom trakom i sve vas nazvao fašistima, kao što to čine neki srpski političari, ala Pupovac, u Hrvatskoj?

Optužuje se čitav hrvatski narod

U toj sramnoj noti koja je Srbija uputila Hrvatskoj, nigdje ne piše „neki Hrvati“, već se optužuje čitav hrvatski narod kao fašiste! Zatim, srbijanski političar Aleksandar Vulin (ima li većeg četnika od njega?) među ostalim izjavljuje da je licemjerno govoriti o dobrim namjerama prema Srbima, a u isto vrijeme „polagati vijence na grobove ubijene djece u Jasenovcu od strane onih koji se klanjaju ustašama u Bleiburgu.“

Tko je više poklao nevinih Hrvata u Bleiburgu i na Križnim putovima nego – Srbi?

Tko je izmislio Goli Otok, tko se sve do stvaranja slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države ponašao prema Hrvatima kao građanima ne drugog, nego trećeg reda?

Itd.., i tako redom.

Ako smo mi za Srbe fašisti, a jesmo, (što bi na to reklo 15 tisuća nevino pobijenih Hrvata u Domovinskome ratu?), onda gospodo i drugovi političari, s takvom Srbijom nećemo i ne želimo biti prijatelji.

Vrijeme je da hrvatski veleposlanik napusti tu zemlju, ali i da naši „zabavnjaci“ jedno vrijeme ne odlaze „tamo daleko“ i usred Beograda viču: „Prijatelji stari, gdje ste“, ili „Tko nas to zavadi?“.

Srbija, vjerujte, ne bi nikada dopustila, kao mi Rade Šerbedžiji i njegovoj obitelji, da cijelo ljeto „prodaje“ Jugoslavenstvo na takvom otoku kao što su Brijuni…

Ali, uvrede i klevete koje može izdržati Hrvatska i njezini građani, poglavito stradalnici Domovinskoga rata, to vjerujte ne može nitko.

No, ni to, bojimo se, ne može još dugo trajati. T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 8 kolovoza, 2016, 13:32

  Tko je više poklao nevinih Hrvata u Bleiburgu i na Križnim putovima nego – Srbi?…………………????

  Pavkoviću, ti mora da se najeo bunike. Većinu Hrvata, od Dravograda pa sve do Vršca, na mnogobrojnim Križnim putovima su POBILI UPRAVO (tzv.) HRVATI. I to DALMATINSKI HRVATI, VEĆINOM.
  To je bila brozomorna taktika, broza kojega i danas gotovo do boli obožavaju rvatić.

  Ja te koljem – ti me voliš!!!
  Pa jebite se već jednom.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. mali mate
  #2 mali mate 28 srpnja, 2016, 14:42

  To je Vrane smišna država a još benastiji narod..

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. frano - press
  #3 frano - press 27 srpnja, 2016, 16:55

  Šta, bre, ta dzukela čiji se Ćale i Keva doklatariše iz centralne Bosne u Beograd, sad larma u Beli Dvor? Nakon Tita, Miloševića evo i tog džukca DAČIĆA, kojeg BOSANSKI BOSJACI ISTERAŠE IZ SREBRENICE IZLIZANIM KUNDURAMA PA PRAVAC U VRAT!? i EVO GA DA S NAŠEG TERITORIJA LARMA I PRETI SE CELOM SVETU KAO DA GA SE I VRANE NA KOŠUTNMJAKU PLAŠE.! Osuženi za genocid sad moramo podnositi prezir onih koje on naziva ‘fašistima’a od kojih baš niko nije sudjen za genocid. Radoje Domanović bi to nazvao ‘Razmišljanjem običnog srpskog vola’ premda Aca Bosanac nije dorastao ni običnom teletu. Selo, br, ruglo pokraj druma pa se svakom ruga, a niko se na to niti ne obazire. Eto na to je spala srbijanska diplomafija.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code