POLIKLINIKA MATOC

POLIKLINIKA MATOC

3. listopada, 2023.

 

Već gotovo tri godine, iza katastrofalnog potresa koji je Sisačko-moslavačku županiju opustošio, nanijevši štete privatnim i javnim objektima koje koštaju milijarde eura, sisački liječnik dr. Antonio Matoc otpočeo je drugu etapu zahtjevnog investicijskog graditeljskog projekta na uglu Gupčeve i Ulice davnoga gradonačelnika Franje Lovrića. Na mjestu gdje je tijekom kraljevine i socijalističke Jugoslavije desetljećima trajala visoka prizemnica s podrumom i lokalom gostionice najstarijeg gradskog seljaka, ratara i stočara Marka Medarića i žene mu Magdalene, sa kćeri Milicom  u poraću se iza 1945. u to poprilično oronulo zdanje iz Beograda  preselila obudovjela Ana Medarić Miličević, učiteljica pučke škole preseljene iz Treće ulice u današnje susjedstvo prve kuće Medarićevih. Njihov sin Ivica je zajedno sa Siščaninom Jozom Kovačevićem Keljom bio istaknuti nogometni as internacionalac kraljevine Jugoslavije, dok je sin Milan sa suprugom Danicom na suprotnom uglu Lovrićeve ulice podigao veliku katnicu  sa stajom za mliječne krave i konje u dvorišnom dijelu gospodarstva. U tom braku rođen je sin Juraj, doktor veterine i sestra mu Ata. Unuk Juričin istoimeni je obiteljski liječnik, trenutno na specijalizaciji iz pedijatrije.

Što se pak zna o gradilištu na kojem je minulih desetljeća niknula dvorišna zgrada poliklinike koja s intrernom medicinom, ginekologijom, medicinom rada, UZV dijagnostikom i laboratorijem, lišava pacijente glavobolja od prepunih terminskih popisa i predugih čekanja. U novim prostorijama jednokatnice i s modernom opremom, bez sumnje, poliklinika “Matoc” dobit će još mnogo pristalica iz Siska i drugih gradova.

Dodajmo da su nakon pradjeda još dvojica potomaka dobila ime Marko, od kojih je otac današnjeg obrtnika cestograditelja bio talentirani nogometaš “Segeste”, koji je život izgubio u prometnoj nesreći usred šume Brezovice.

Svemu dodajmo da je Antonijev otac dr. Franjo bio poznati sisački veseljak koji je izvan ordinacije u društvima često vodio solo-dionice domoljubnih pjesama, a da je Antonio Matoc bio među prvim članovima područnog ogranka HDZ-a. K tome bio je i dragovoljac HV-ova saniteta.

Poželimo u ovoj prilici mnogo novih medicinsko-zdravstvenih uspjeha djelatnicima i suradnicima poliklinike “Matoc”. (J.F.) T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. MARIJANA
    #1 MARIJANA 2 prosinca, 2023, 15:13

    Dobar dan, moj upit o tome kako dobiti kredit za kupnju kuće od nekretnina započeo je pozivom, nazvao sam Davidson Albert Company, danas sam jako sretan i Bog blagoslovio Davidsona Alberta Kontakt e-mail: {[email protected] }

    Zovem se Marijana, iz HRVATSKE sam, zadnjih pet mjeseci sam tražila pravu kreditnu tvrtku od koje bih mogla dobiti kredit kako bih mogla kupiti kuću kakvu sam htjela. Dugoročno gledano, bilo je hrpa prijevara zbog kojih sam im povjerovao i na kraju dana su mi uzeli novac ne dajući mi ništa zauzvrat, čak ni 1 euro na moje ime, izgubio sam svaku nadu, bio sam zbunjen i frustriran, nikad nisam želio imati ništa s online tvrtkama za zajam pa sam otišao posuditi novac od prijatelja. Ispričao sam sve što se dogodilo i rekla mi je da mi može pomoći pronaći tvrtku za zajmove koja mi može dati bilo koji iznos zajma koji mi je potreban i po vrlo niskoj kamatnoj stopi od 3%, također mi je rekla da je upravo dobila zajam od uputio me kako se prijaviti za kredit baš kao što mi je rekla, prijavio sam se s njima putem e-pošte: ([email protected]), nikad nisam vjerovao, ali sam pokušao, i na moje najveće iznenađenje dobio sam kredit u roku od 24 sati, nisam mogao vjerovati, ponovno sam sretan i bogat i hvala Bogu da takve kreditne kuće još postoje na ovim prevarama posvuda, savjetuju svima koji trebaju posuditi kredit putem e-maila ([email protected]). Nikada te neće iznevjeriti i tvoj život će se promijeniti kao i moj. Brzo kontaktirajte ([email protected]) danas i dobijte svoj zajam od njih. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY za vaš kredit, jer sam uspješno dobio svoj kredit od ove tvrtke bez ikakvog stresa. Posjetite njihovu e-poštu. ([email protected])

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code