PODRAVKA POKREĆE PROIZVODNJU U AFRICI

PODRAVKA POKREĆE PROIZVODNJU U AFRICI

7. kolovoza, 2015.

Podravka

Od hrvatskih privrednika, Podravka jedina ulazi u afrički krug investicija. Izgradnja tvornice u Tanzaniji predstavlja investiciju započetu početkom ove godine te se njezin dovršetak očekuje krajem 2015. odnosno početkom 2016. godine. Podravkina investicija se odnosi na izgradnju građevinskog objekta i kupnju tehnološke i ostale opreme te će se istom omogućiti širenje baze proizvodnih kapaciteta – u kategoriji jela i dodataka jelima. Iz Tanzanije će Podravka pokrenuti ulazak na druga tržišta zemalja Afrike. Prema dostupnim podacima ulaganje u Tanzaniji iznosi oko 26 milijuna kuna, a Podravka ih namjerava financirati kombinacijom vlastitih sredstava i kredita.
U brojnim državama Afrike, drugom po veličini kontinentu svijeta, najprodavaniji proizvodi Podravke su Kviki pereci, Kviki štapići, Kviki maxi pereci sa sezamom, kondimenti, Talianetta, mesne konzerve, Podravka juhe i Lino dječja hrana.
Kao najprodavaniji Podravkin proizvod ističe se Vegeta, posebice u zemljama poput Egipta, Libije, Liberije, a njezin izvoz ove je godine započeo i u Kamerun. Podravkine Vita juhe u kocki bile su dostupne u više afričkih zemalja, pa ih se izvozilo u Benin, Gabon, Gvineju, Gvineju Bisao, Liberiju, Mali, Angolu i Siera Leone.T

2 komentara

Uskoči u raspravu
  1. Anonimno
    #1 Anonimno 19 kolovoza, 2015, 10:09

    još jedna “praonica” u ime glupih podravkaša,živjeli crveni manageri.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code