NATJEČAJ ZA DIREKTORA HTZ-a

NATJEČAJ ZA DIREKTORA HTZ-a

7. rujna, 2012.

54461b5b3c74449dc7ebe1a1cb5043e2

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) objavila je natječaj za izbor direktora Glavnog ureda HTZ-a na mandat od četiri godine. Natječaj je objavljenom u dnevnom tisku i na webu HTZ-a i to temeljem odluke Turističkog vijeća HTZ-a.

Među uvjetima koje moraju zadovoljiti potencijalni kandidati za tu poziciju su  diploma društvenog ili humanističkog smjera ili geografije, najmanje pet godina radnog iskustva na rukovodećim poslovima u turizmu, te aktivno znanje jednog svjetskog jezika.
Kandidati moraju imati i položen stručni ispit za rad u turističkom uredu ili ga položiti u prvoj godini, a traže se i organizatorske sposobnosti te da mu nije pravomoćnom sudskom presudom ili rješenjem o prekršaju izrečena mjera sigurnosti ili zaštitna mjera zabrane obavljanja poslova iz područja turizma.

Trenutno je v.d. direktora Glavnog ureda HTZ-a Niko Bulić, koji je na toj poziciji zadnjih nešto više od deset godina, a koji se, kako je nedavno sam najavio, također planira javiti na natječaj.

Slučajno ili ne, baš nekako u vrijeme natječaja dugovječni direktor HTZ-a, Niko Bulić biti će pozvan kao svjedok na suđenje u kaznenom predmetu „Fimi-medija“, a koji se vodi na Županijskom sudu u Zagrebu na okolnost punjenja privatnog proračuna bivšeg premijera Sanadera državnim novcem putem turističke blagajne HTZ-a.Vjerujemo da će predmetni iskaz sa suda također biti dio bogatog CV-a kojim će Niko Bulić javiti za najdražu fotelju od svih fotelja iz glavnog ureda HTZ-a na Iblerovom trgu u Zagrebu.

6 komentara

Uskoči u raspravu
 1. SPA
  #1 SPA 4 listopada, 2012, 14:21

  Kada je Veljko Ostojić preuzeo Ministarstvo turizma, ukinuo je tri ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) i ‘Hrvatske večeri’ – gastro-priredbe po cijelom svijetu na koje se lani spiskalo devet milijuna kuna, čime je jasno pokazao što misli o trinaest godina dugoj vladavini Nike Bulića. Uskoro je na natječaju za čelno mjesto HTZ-a Niku Bulića potukla Meri Matešić, kojoj je, zanimljivo, prije mjesec dana potvrđen novi mandat za šeficu londonskog predstavništva…
  Priče o rastrošnosti Nike Bulića i ex ministrice Pave Župan-Rusković objavljivao je tjednik Nacional, koji je pisao da su za njihov ručak u Arizoni porezni obveznici platili 27.000 dolara, a da je banket u Miamiju, na koji je ovaj dvojac doveo i goste iz Dubrovnika na čelu s Terezom Kesovijom, potrošeno 70.000 dolara. Na američke ‘feste svetog Vlahe’ godišnje se trošilo 200.000 dolara!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. STAR
  #2 STAR 25 rujna, 2012, 13:26

  Danas je Bulić svjedočio da je HTZ 2007. surađivala s Fimi medijom na dvjema promidžbenim akcijama. S tom su agencijom surađivali i kada su se htjeli oglasiti na televiziji Z1 iz koje su im odgovorili da rade samo preko Fimi medije.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. KONOBAR
  #3 KONOBAR 13 rujna, 2012, 11:43

  Državna turistička tvrtka Club Adriatic, u kojoj su ujedinjeni nekadašnji vojni kampovi i hotelski objekti, rijedak je primjer u državnome portfelju.Lani je prvi put nakon deset godina postojanja poslovala pozitivno. No, od ove godine na tržištu je bez svojega najvažnijeg i najprofitabilnijeg dijela, kampa Pineta u Fažani,koji je donosio najviše prihoda i oko 3 milijuna kuna dobiti.Pineta je izdvojena iz Cluba i pripojena je projektu Brijuni Rivijera i zato Club Adriatic u ovoj godini neće iskazati dobit.Ove je godine osnovana i turistička agencija Cluba Adriatic u Zagrebu u Medulićevoj ulici dok su na Bjelolasici sve investicije zapele na improviziranom šatoru po čemu smo jedinstveni u svijetu…

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. desus
  #4 desus 8 rujna, 2012, 22:31

  od svjedoka do optuzenika je samo jedan korak!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Valter
  #5 Valter 7 rujna, 2012, 14:37

  Osim Fimi-medije, za priču o HTZ-u zanimljiva je također i tvrtka “Sanamens”, vlasnice Maje Šostar, koja je redovito dobivala organizaciju poslova na Danima hrvatskog turizma, sve dok priču o aranžmanu ove tvrtke s Ministarstvom turizma nije ispričao Novi list iz Rijeke. Dogodilo se to prošle godine, nakon čega je spomenuto ministarstvo naprasno otkazalo suradnju “Sanamensu”. Poslovni prihod Sanamensa u 2008. godini iznosio je 3,4 milijuna, a u 2009. godini 5,5 milijuna. U 2010. godini poslovni prihod Sanamensa pao je na 4,6 milijuna, a u 2011. godini na jedva 1 milijun kuna.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code