UN O OBNOVLJIVIM IZVORIMA ENERGIJE U ZAGREBU

UN O OBNOVLJIVIM IZVORIMA ENERGIJE U ZAGREBU

11. studenoga, 2014.

energija-obnovljiva

Kako građani mogu sudjelovati u tranziciji Hrvatske prema obnovljivim izvorima energije i na koji način mogu biti vlasnici projekata obnovljivih izvora energije, koje su prednosti takvog udruživanja, koliko novih radnih mjesta u Hrvatskoj može otvoriti sektor zelene energetike, samo su neke od tema o kojima će 13. i 14. studenoga 2014. godine u Zagrebu govoriti Hans Josef Fell, iskusni njemački parlamentarac i kreator zakonodavnog okvira koji je omogućio revoluciju zelenih energetskih tehnologija u Njemačkoj. Posjet gospodina Fella organizira Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj. 
Prvo predavanje i rasprava održat će se u četvrtak, 13. studenoga, od 18 do 20 sati u Kući Europe, dok će se drugo predavanje održati u petak, 14. studenoga u Hrvatskom saboru, od 10 do 11 sati, u okviru zajedničke Tematske sjednice Odbora za gospodarstvo i Odbora za zaštitu okoliša i prirode.
Hans Josef Fell autor je njemačkog Zakona o obnovljivim izvorima energije koji je prihvaćen 2000. godine, a temeljio se na razvoju obnovljivih izvora energije uz poticajnu cijenu i zajamčeni otkup proizvedene energije. To su ujedno bili temelji njemačke tranzicije prema zelenoj ekonomiji tvz. Energiewende, a osnove ovog zakona kopirane su u više od pedeset zemalja u svijetu i jedan su od najvažnijih čimbenika za revoluciju obnovljivih izvora energije.
U sklopu gostovanja gospodina Fella bit će predstavljene i preporuke za poticanje razvoja obnovljivih izvora energije u vlasništvu građana namijenjene donosiocima odluka. Preporuke je izradio UNDP Hrvatska u suradnji s međunarodnim i domaćim partnerima u okviru projekata podržanih sredstvima programa Wise Power i CitizenEnergy. T

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code