JAVNI BILJEŽNICI GULE KOŽU

JAVNI BILJEŽNICI GULE KOŽU

11. prosinca, 2019.

Hrvatski ovršni sustav primjer je premreženog djelovanja interesnih struktura u medijima, politici i pravosuđu, koje interes pojedinih kasta u hrvatskom društvu stavljaju ispred interesa građana, i cijele zajednice. Umjesto rješavanja problema koji nastaju pri naplati dugovanja, održavamo sustav koji se iživljava na najslabijima među nama. Sustav ovrha u RH, slika je, i prilika, stvarnog stanja u kojem se nalazi naše društvo i država.

Zastupnik Marin Škibola i Danijel Galović, predsjednik udruge Ovršni, u utorak, 10. prosinca, su, u prostorijama Hrvatskog sabora održali konferenciju za medije povodom okončanja rasprave o izmjenama Ovršnog zakon. U drugom čitanju je predstavljen nacrt zakona koji je ignorirao kritike brojnih saborskih zastupnika iznesenih tokom prvog čitanja izmjena zakona, ponajprije isključenje javnih bilježnika i FINA-e iz ovršnog procesa.

Škibola smatra posebno zabrinjavajućim da Ministarstvo pravosuđa ignorira presudu Suda Europske unije prema kojoj javni bilježnici ne smiju biti nadležni za ovrhe nad stranim osobama. „Već samo ovaj moment posve jasno razotkriva prave namjere Ministarstva pravosuđa – omogućiti interesnim lobijima zaradu ogromnih novčanih iznosa na patnji i mizeriji onih koji su najnezaštićeniji u našem društvu. Je li to Vama normalno, da jedna Vlada strance tretira bolje od vlastitih građana? Sramota.“ – rekao je zastupnik Marin Škibola.

Zastupnik Škibola je skrenuo pažnju na Hrvatsku udrugu poslodavaca (HUP), koja se posljednjih dana snažno angažirala u zaštiti interesa javnih bilježnika i spremno stala u zaštitu nakaradnog ovršnog sustava koji „guli kožu“ prezaduženim građanima. Osim toga, posebice je zabrinjavajuće da na Pravnom fakultetu u Zagrebu postoje lobisti koji agitiraju da Republika Hrvatska ne poštuje presude Suda Europske unije te da se nastavi s različitim tretmanom stranaca i naših građana. „Nadamo se da je konačno došao trenutak u kojem će ministar Bošnjaković interese građana i dobrobit cijelog društva staviti ispred profita skrivenih interesnih struktura koji putem medija i drugih aktera na njega vrše pritisak. Nikada nije kasno za učiniti pravu stvar, ministre, pozivam Vas da to konačno i napravite.“ – rekao je Marin Škibola.

Predsjednik udruge Ovršni Danijel Galović osvrnuti na stav predsjednika Vrhovnog suda Đure Sesse, nedavno iznesen u medijima, prema kojem je sustav ovrha do sada funkcionirao dobro. Galović je iskazao neslaganje sa Sessinom ocjenom: „Upravo suprotno – hrvatski sustav ovrha funkcionirao je dobro samo za javne bilježnike, FINA-u i pojedina odvjetnička društva, ali ne i za onih 300 000 blokiranih građana, niti društvo u cjelini.“ T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. Linda Mark
  #1 Linda Mark 11 veljače, 2020, 12:01

  KAKO DOBIM MOJI KREDIT OD OVE VELIKE TVRTKE

  Pozdrav dragi moji ljudi, ja sam Linda McDonald, trenutno živim u Austinu Texasu u SAD-u. Trenutno sam udovica s troje djece i zaglavila sam u financijskoj situaciji u travnju 2018. godine i trebalo mi je refinanciranje i plaćanje računa. Pokušao sam tražiti kredite raznih privatnih i korporativnih tvrtki, ali nikad s uspjehom, a većina banaka mi je odbila kredit, ne puni plijen onim tamošnjim šalterima koji ih nazivaju zajmodavcem samo-novca, svi su prijevara, sve što žele je vaše novac i dobro ih ne čujete više od mene, učinili su mi ga dvaput prije nego što sam upoznao gospodina Davida Wilsona, najzanimljiviji dio toga je da mi je zajam prebačen unutar 74 sata, pa ću vam savjetovati da kontaktirate gospodina Davida ako zanima vas zajam i sigurni ste da ga možete vratiti na vrijeme, možete mu se obratiti e-poštom ……… ([email protected]) Nema kreditne provjere, nema cosignera sa samo 2% kamatne stope i boljim planovima otplate i Ako želite kontaktirati bilo koju firmu u vezi sa osiguravanjem zajma bez osiguranja, tada se danas obratite gospodinu Davidu Wilsonu za vaš zajam

  Nude sve vrste zajma koje nude

  Kratkoročni zajam (5_10 godina)
  Dugoročni zajam (20_40)
  Zajam za medijski termin (10_20)
  Oni nude zajam poput
  Zajam za dom …………., Poslovni zajam …….. Dug kredita …….
  Studentski zajam ………., Zajam za pokretanje posla
  Poslovni zajam ……., kredit tvrtke ………….. itd
  E-pošta ………. ([email protected])
  Kada je riječ o financijskoj krizi i zajmu, onda je David Wilson financijski zajam mjesto na kojem ga možete uputiti, samo mu recite da ja gospođa Linda McDonald usmjeravam vam sreću ………………. ….

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code