POLUGODIŠNJI MINUS OD 100 MILIJUNA U CROATIA AIRLINESU

POLUGODIŠNJI MINUS OD 100 MILIJUNA U CROATIA AIRLINESU

7. kolovoza, 2015.

foto Nenad Rebersak-croatia airlines

Na kraju polugodišnjeg razdoblja domaća zrakoplovna tvrtka ostvarila je operativni gubitak u visini od blizu 99 milijuna kuna, a uključivanjem financijskih troškova krajnji gubitak iznosi 97,5 milijuna kuna. U istom lanjskom razdoblju gubitak je iznosio je tri puta manje, odnosno 38 milijuna kuna.
Operativni prihodi manji su za 7 posto prvenstveno zbog nižeg ostvarenja ostalih prihoda. Putnički prihodi ostvarili su pad od 3 posto, dok je broj putnika na razini ostvarenja u istom razdoblju 2014. godine. Prihodi od prijevoza tereta manji su u odnosu na isto razdoblje 2014. godine za 3 posto. Ostali prihodi manji su za velikih 24 posto u odnosu na isto razdoblje 2014. godine prvenstveno zbog manjih prihoda od prodaje dugotrajne imovine, prihoda od tehnike te manjih prihoda od naknada za održavanje domaćeg linijskog zračnog prijevoza.
U prvom polugodištu 2015. godine prodaja bilježi pozitivan trend s rastom od 2 posto u odnosu na isto razdoblje 2014. godine. Oko 67 posto ukupne prodaje Croatia Airlines ostvario je na inozemnim tržištima. Prodaja na domaćem tržištu manja je za 9 posto u odnosu na isto razdoblje 2014. godine dok je prodaja preko vlastitih prodajnih kanala manja za 4 posto. Od ukupnih 802.559 prevezenih putnika na domaći redoviti promet odnosi se 205.824 putnika, dok je 574.729 putnika prevezeno u međunarodnom redovitom prometu. Ostvaren putnički faktor popunjenosti zrakoplova Croatia Airlinesa iznosio je oko 64 posto. Dio pada prodaje poslovnica i predstavništva kompenziran je porastom internetske prodaje karata.
U izvanrednom charter prometu prevezeno je 22 tisuće putnika što je minimalni rast od 1 posto u odnosu na isto razdoblje 2014. godine. Putnički charter promet čini tek 3 posto ukupnog prometa. U promatranom razdoblju prijevoz tereta u tonama manji je za 6 posto u odnosu na isto razdoblje 2014.T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. brko1
  #1 brko1 8 kolovoza, 2015, 17:45

  Predsjednik C.A., Krešimir Kučko si je kupio vilu u Amsterdamu, na račun gubitaka C.A. koji egzistiraju godinama, i sada živi u Amsterdamu, putuje na posao u Zagreb??? Milanovic je postavio Kucka, koji radi tri dana u tjednu, pa su doveli jos jednog direktora koji bi pomagao Kucku i onda su zapolisli i tajnicu s ogromnom placom. Troje ljudi je zamijenilo bivseg direktora i opet imaju losije rezultate, ona prica o neprovodenju amortizacije aviona je kratko trajala, ionako se vidi da nemaju pojma o poslu, ali kao i sve u drzavi glavno da su podobni.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Roman Stefic
  #2 Roman Stefic 8 kolovoza, 2015, 12:18

  Zasto je Hrvatsko trziste otvorilo se Srbiji? Niti su u EU, niti su prijateljska zemlja a kako je vidjeti niti imamo koristi od toga. Zatvorite pristip ErSrbiji i stanje za CO ce biti bolje. Prosto k’o pasulj!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code