“POČIVALI U MIRU” NA AMERIČKOM TRŽIŠTU

“POČIVALI U MIRU” NA AMERIČKOM TRŽIŠTU

18. ožujka, 2017.

 

 

Nakon što je britanska tvrtka Global Series Network otkupila licenciju za prikazivanje HRT-ove serije Počivali u miru za područje Ujedinjenoga Kraljevstva, uspjeh se nastavlja te će se ona emitirati i na području Sjedinjenih Američkih Država. Uspješna je prodaja domaće televizijske serije Počivali u miru na američkome tržištu posljedica povećanih napora Odjela za prodaju programa i usluga Hrvatske radiotelevizije da najkvalitetnije domaće sadržaje ponudi na međunarodnome tržištu i učini ih dostupnima širokomu krugu televizijskih gledatelja diljem svijeta.

Jedan od kreatora i urednik projekta Walter Presents Walter Iuzzolino izabrao je seriju Počivali u miru u konkurenciji od četiri tisuće serija iz cijeloga svijeta te se ona tako našla u eksluzivnome izboru od 34 najbolje serije za 2017. godinu1.

Cijeli projekt Walter Presents USA od danas je dostupan na američkome televizijskom tržištu, i time je Hrvatska radiotelevizija u iznimno snažnoj međunarodnoj konkurenciji pokazala da zauzima vodeće mjesto u jugoistočnoj Europi u proizvodnji visokokvalitetnoga programskog sadržaja2.

Serija Počivali u miru nastala je kao rezultat uspješne suradnje Hrvatske radiotelevizije i nezavisne produkcijske tvrtke Ring produkcija producenta Darija Vincea te u režiji Gorana Rukavine, Kristijana Milića i Gorana Dukića. U seriji je dosad glumilo više od 250 vrhunskih domaćih glumaca, predvođenih stalnim likovima koje tumače Judita Franković i Dragan Despot. T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code