PREDAVANJE O BIODINAMIČKOJ POLJOPRIVREDI

PREDAVANJE O BIODINAMIČKOJ POLJOPRIVREDI

6. ožujka, 2018.

 

 

U petak 9. ožujka u Tribini grada Zagreba, na Kaptolu 27, od 13 do 16 sati, u organizaciji Centra dr. Rudolfa Steinera održava se predavanje o biodinamičkoj poljoprivredi.

Centar dr. Rudolfa Steinera osnovan je u prosincu 2007. godine. Sjedište je u Donjem Kraljevcu, rodnom mjestu dr. Rudolfa Steinera. Osnivači Centra su Općina Donji Kraljevec i Međimurska županija. Centar dr. Rudolfa Steinera je krajem prošle godine odlukom ministra poljoprivrede Republike Hrvatske g. Tomislava Tolušića, postao Nacionalni centar za edukaciju i širenje znanja o biodinamičkoj poljoprivrednoj proizvodnji, a po uzoru na druge ili slične nacionalno prepoznatljive centre izvrsnosti.

Biodinamička poljoprivreda kao „kruna“ ekološke poljoprivredne proizvodnje prijateljska je prema okolišu i prirodi. Poljoprivredni proizvodi proizvode se bez ikakve uporabe herbicida, pesticida ili umjetnih gnojiva. Tržište za takvu vrstu hrane neprestano je u porastu, kao i svijest ljudi da se moraju hraniti zdravim namirnicama, a da se pri proizvodnji ne truje niti ne uništava tlo, flora i fauna.

U svijetu je biodinamička poljoprivreda koju je prezentirao upravo dr. Rudolf Steiner prepoznatljiva, priznata i prisutna već stotinjak godina, dok je u Hrvatskoj tek sada počeo sve veći interes za proizvodnjom zdrave hrane na biodinamički način, naročito i sve više među mlađim poljoprivrednicima.

Stoga Centar dr. Rudolfa Steinera radi na transferu znanja i dobre prakse na što je moguće veći broj zainteresiranih poljoprivrednih proizvođača, njihovom povezivanju i suradnji, zajedničkom kreiranju proizvodnje i plasmana na tržište, kao i zajedničkom spravljanju biodinamičkih pripravaka. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code