PLESNI FESTIVAL “PLATFORMA HR”

PLESNI FESTIVAL “PLATFORMA HR”

13. travnja, 2017.

 

 

Plesni Centar Tala u razdoblju od 20. travnja do 14. svibnja organizira 18. po redu Platformu HR, međunarodni festival koji promovira i prezentira hrvatske, balkanske i europske mlade i afirmirane plesne autore. Platforma HR je od 2000. godine postala jednim od najrespektabilnijih projekata naše kulture. Kroz niz različitih sadržaja plesni i izvedbeni umjetnici će kroz različite formate razmijeniti svoja razmišljanja, ideje i individualne pristupe plesu, a istovremeno prezentirati svoj stvaralački rad.

Platforma HR će započeti prezentacijom ovogodišnjih umjetničkih reakcija TASK od 20. do 23. travnja – projekta koji već nekoliko godina zaredom plijeni interes struke, autora i plesnih profesionalaca.

TASK je istraživački, izvedbeni, edukativni i dokumentaristički interaktivni projekt, koji u provedbi i realizaciji povezuje i uključuje Hrvatsku, regiju i zemlje EU. TASK je koreografski predložak na kojeg koreografi reagiraju kroz kratku koreografsku formu. Produkcija, distribucija i prezentacija kratkih plesnih formi na zadani predložak u okviru projekta TASK usmjerena je na istraživanje i propitivanje granica plesne forme, inovativno korištenje formata, drugih umjetničkih disciplina, materijala i metoda s ciljem usvajanja drugačijih estetskih i konceptualnih rješenja.

TASK15 je kolektivni petnaestogodišnji projekt koji svake godine prikazuje razvoj svog rada, TASK Wild card gostovanje jednog međunarodnog umjetnika, TASK rezidenciju, izložbu TASK LAB studenata Odjela za animirani film i nove medije, TASK – DOM real time lab – prezentaciju rada nastalog desetodnevnim zajedničkim stvaranjem plesača, koreografa, glazbenika, video-umjetnika i kostimografa po koracima TASKa.

Uz to, ove će se godine u sklopu Platforme HR ugostiti grupa studenata MA Solo/dance/authorship iz Berlina koji će uz izvedbu svojih autorskih TASKova, zajedno s lokalnim umjetnicima i studentima plesnog odsjeka ADU sudjelovati u radionici Dijagnostike.

Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu je partner projekta. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code