PJESMA I VIDEO SPOT “STOP NASILJU”

PJESMA I VIDEO SPOT “STOP NASILJU”

26. siječnja, 2016.
Print Friendly, PDF & Email

hugo-spot2

Nasilje se može činiti kao tema o kojoj se često sluša u medijima i u različitim sferama našeg društva, no koliko se svatko od nas zapitao, koliko je okolina u kojoj naši djeca i mladi odrastaju zaista sigurna?
Upravo kako bi pridonijeli sprečavanju ovakvih oblika nasilja mladi vršnjaci-aktivisti snimili su rap pjesmu i video spot „STOP nasilju“. Posebnost pjesme i spota ogleda se u ulozi mladih koji su, kao pokretači društvenih promjena unutar vlastitih lokalnih zajednica, u cijelosti osmislili video-spot te izravno sudjelovali u njegovu snimanju i montaži. Poruka koju su pjesmom i spotom poslali vrlo je jasna: nasilje može imati dugoročne i teške posljedice, a na svakome od nas je zadatak djelovati na sprečavanju nasilja i to svakodnevno.
Hrvoje Hugo Kranjčec napisao je tekst pjesme „STOP nasilju“ te je pjesma u suradnji sa glazbenicom Mirelom Priselac Remi uglazbljena (https://www.youtube.com/watch?v=WpVvZPZeDew ).
Za produkciju pjesme zaslužan je Luka Tralić Shot i producent Natko Smoljan. Za pjesmu je snimljen i video-spot pod vodstvom partnerske udruge Blank-filmski inkubator.
Projekt „KIM – kultura izgradnje mira i promicanja nenasilnog ponašanja u djece i mladih“ provodi se školske godine 2015./2016. u Zagrebu i Gospiću. Usmjeren je prevenciji i suzbijanju nasilja među mladima, smanjenju tolerancije na vršnjačko nasilje i zalaganju za poštivanje ljudskih prava. Udruga Ambidekster klub u sklopu projekta KIM provodi medijsku kampanju „Tolerancija – peta strana svijeta“. Medijsku kampanju provode mladi vršnjaci aktivisti koji su se dobrovoljno priključili projektu u borbi protiv nasilja.
Projekt financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.
Više informacija o Ambidekster klubu i aktivnostima na www.ambidekster.hr i Facebooku: https://www.facebook.com/ambidekster.klub T

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

<