PAVKOVIĆ: U OTVORENOM SMO O DORHU I USKOKU SAZNALI ONO ŠTO ZNAJU I KUMICE NA PLACU

PAVKOVIĆ: U OTVORENOM SMO O DORHU I USKOKU SAZNALI ONO ŠTO ZNAJU I KUMICE NA PLACU

20. travnja, 2023.

 

Piše: Mladen Pavković

U srijedu, 19. travnja 2023. na Hrvatskoj-radioteleviziji (HRT) bila je prikazana još jedna emisija – Otvoreno.

Ovoga puta raspravljalo se o nenadanoj ostavci Vanje Marušić, ravnateljice USKOK-a, a o tome su govorili političari, odnosno saborski zastupnici Arsen Bauk, Dražen Bošnjaković i Nikola Grmoja te sudac Ivan Turudić.

Bez druge strane

Ni jedan od njih, kako su izjavili, ne zna zbog čega je ravnateljica USKOK-a uistinu napustila ovu dužnost, pa su se mogla tek samo čuti različita „naklapanja“, ništa konkretno, tako da je tih pola sata koliko traje emisija „otišlo u vjetar“.

Voditelj je nazočne pitao i o (ne)radu USKOK-a i DORH-a i opet nismo ništa čuli, ništa više nego što o tome znaju „kumice s placa“.

Pa, što je onda nedostajalo ovoj emisiji?

Prije svega – druga strana!

Ekipa Otvorenog nije se potrudila da u emisiju dovede i nekog predstavnika DORH-a ili USKOK-a, a još manje da nam pusti, ako ništa drugo, a ono barem kakvu-takvu izjavu osobe o kojoj su „laprdali“.

S obzirom da se govorilo da je  osobni vozač gospođe Marušić lani skrivio prometnu nesreću i da je Uskok umjesto njega platio štetu na vozilu (15 tisuća eura) trebalo je možebitno pozvati  i tog vozača, ako za ništa drugo, a ono da se brani!

Sve je to izostalo, pa bi ubuduće najbolje bilo da ova emisija nosi naslov – „Ja mislim…“!

U Srbiji u školama

U hrvatskim se školama ne prikazuju igrani i ini filmovi o hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu, odnosno stvaranju hrvatske države, iako su takvi filmovi snimljeni i ima ih relativno dosta.

A školska djeca bi rado i to gledala, možda s više zanimanje nego filmove i kazališne predstave o „Matiji Gupcu“ i drugim hrvatskim velikanima (da se malo našalimo).

Nu, u Srbiji ne razmišljaju tako. Tamo je snimljen i s velikim se uspjehom  počeo  prikazivati, uz ostale filmske uratke, i igrani film s nazivom „Oluja“.

Film govori o Vojno-redarstvenoj operaciji Oluja95, odnosno o „traktoristima“ koji su poput zečeva bježali iz Knina i okolice.

Srbi su opet iznijeli svoju istinu, kako su morali napustiti svoje kuće i imanja, kako su ih ustaše klale, pljačkale i palili njihovu imovinu, silovali žene…

Ministarstvo prosvjete Srbije poslalo je preporuku svim  školama u Srbiji da se ovo (njihovo) svjedočanstvo prikaže tijekom dva školska sata, ali da prije toga  učitelji i profesori pripreme djecu o ovoj važnoj temi, koja je, kako rekoše, svježa, bolna i teška.

Na temelju i ovog filma (u kojem se laže sve u šesnaest!) djeca će steći svoju sliku o Hrvatima, koja neće biti ni malo lijepa, jer će samo potvrditi ono što većina od njih zna – da je Hrvatska vojska i policija izvršila teror nad „nevinim“ srpskim narodom, ili pak da je Hrvatska i dalje ustaška država.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH o tome šuti, kao – ne bi se htjeli miješati!

Uz to, oni ne predlažu da se igrani i dokumentarni filmovi hrvatskih scenarista i redatelja prikazuju u hrvatskim školama, gdje se i ovako malo govori i uči o Domovinskome ratu.

Inače, Srbi su deset koraka ispred nas u propagandi. Oni s velikim žarom  i poraze propagiraju kao svoje velike uspjehe! A… sto puta izgovorena laž, postaje – istina!

E, dok to i neki naši shvate… T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code