KADROVSKA TRAGIKOMEDIJA SISAČKE GRADONAČELNICE

KADROVSKA TRAGIKOMEDIJA SISAČKE GRADONAČELNICE

3. prosinca, 2020.

 

 

Radnici su ubrzo doznali da će novi zaposlenik biti voditelj proizvodnje pogona za preradu riječne vode u petrinjskom Novom Selišću. I dok je uvjetima stručne spreme tehničkih ili prirodnih znanosti udovoljio, unaprijed poznati kandidat, ono o trogodišnjem iskustvu nije. Bio je dotad NKV radnik zaposlenik Rafinerije INE, ne i osoba očekivane kemijske struke, poznavatelj kemijske obrade životne tekućine. Točno prema propozicijama natječaja, u Novom Selišću se iza 22. listopada pojavio elegantni mladić poznata imena i prezimena. Bio je to Kristijan Lončar, u slobodno vrijeme zaljubljenik i trener hokeja na ledu

Napisao: Josip Frković

Nakon što je brojnim medijskim napisima riješena enigma kratkotrajnoga direktorovanja Sisačkim vodovodom Igora Rađenovića i njemu dodijeljena “pakračkoga dekreta” za Zagreb, iz kojega je došao 2018., najpoznatija sisačka partijska aferašica i njegova vjenčana kuma, gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, nastavlja s neviđenom samovoljom, staljinističkim uzurpacijama i skandalima. Ne samo u upravljanju i razvoju jedinice lokalne samouprave, nego i u kadroviranju gradskim uslužnim tvrtkama, uključujući sport i sportsku rekreaciju. I dok su u slučaju svoga poduzeća radnici Sisačkoga vodovoda naslutili da se direktor Igor Rađenović usred lookdowna usprotivio daljnjem smanjivanju ionako niskih plaća, prava je istina ipak izašla na vidjelo. Protuzakonita ideja šefice grada – izričito zakonom zabranjene gradnje i iznajmljivanja objekata – bila je da SV s glavninom novca od 9,5 milijuna kuna, internim kreditom, sudjeluje u financiranju uređenja zgrade gradskih tvrtki na Zagrebačkoj cesti (sudski vraćena “Autoprometu”). Nezakonitu investiciju, međutim, Igor Rađenović je odbio provesti, a pred članovima Nadzornoga odbora i Skupštine svoje argumente nije uspio iznijeti.

Odluka prije natječaja

Time je učinio smrtni grijeh, pa je pod pritiskom i voljom prve aferašice Siska u ulozi predsjednice Skupštine SV-a smijenjen s kratkotrajne dužnosti. Spomenimo i to da Ikić Baniček nije oklijevala, nego je sa svojom odlukom upoznala predsjednicu Gradskoga vijeća Ivanu Krčelić, blisku prijateljicu iz zajedničkih službeničkih dana u agenciji UNHCR-a. Istu onu koja je u rujnu izvrgla ruglu dragovoljca Domovinskoga rata, ministra hrvatskih branitelja i potpredsjednika Vlade RH generala Tomu Medveda. Na svom facebook profilu Krčelić je za čestito i moralno čisto ime naše vojske i politike vulgarno napisala “General, kurac general, priglupi hadezeovac…Serem mu se na čin…” Najprije je potom pričala o hakiranom e-mailu, a potom obznanila da poznaje autora spomenutih vulgarnosti. Kako doznajemo, žena je to koja je u UNHCR-u iz samo njoj znanih razloga triput mijenjala natpisnu pločicu na vratima radne sobe, dok je Ikić Baniček kao slijepo-gluhonijema, bez jutarnjega pozdrava dežurnim recepcionerima, prolazila hodnikom bivše Rafinerijine zgrade u Ulici Ivana Gorana Kovačića. Njih dvije, osim toga, poznavatelji neprilika u Rimskoj 26 optužuju za dokazanu i dogovorenu podvalu javnosti, odnosno tendenciozan izostanak počasti članova Gradskoga vijeća tragično samootrovanom generalu Slobodanu Praljku 29. studenoga 2017. Za navodna ratna zlodjela “udruženog zločinačkog pothvata” koja je u Haagu izmislila šarmantna švicarska sutkinja UN-a Carla del Ponte.

Igor Rađenović nije kum Corleone

Raspisala je Ikić Baniček natječaj za novoga direktora Sisačkoga vodovoda, nakon hitrih kontakata s friško umirovljenim članom firme. Riječ je o vjeroučitelju i ing. prometa, Peji Trgovčeviću, bivšem članu Glavnoga HSP-ova stana, službeniku Ambasade RH u BiH, zastupniku i petrinjskom gradonačelniku, koji je do odlaska u saborsku mirovinu bio voditelj regionalne “tvornice vode” u vlasništvu Sisačkoga vodovoda. Spomenuti pravaš gradonačelnici Siska obećao je da će njenu želju – iako nezakonitu – ipak provesti, razvlašteni Rađenović je pak trgovačkom sudu podnio tužbu zbog nezakonite smjene. O drugoj, za trgovanja utjecajem svoje kume, tek će odlučiti. Iako je na natječaj pristiglo više ponuda visokoobrazovanih stručnjaka, jedan od njih, otpušteni bivši djelatnik gradske uprave Gline, pravnik Bojan Dadasović, nije pozvan na razgovor u direkciju Sisačkoga vodovoda na Obali Ruđera Boškovića 10 niti je dobio odgovor i žalbenu mogućnost nakon provedene formalne procedure ustoličenja Petrinjca. Novoga direktora, kojem kao i njegovoj lažljivoj “crvenoj poglavnici” iz predsjedništva SDP-a ne smetaju ideološke razlike.

Omiljena autokracija

Kako je sisačka gradonačelnica za javnost u stalnoj komunističkoj “partizanskoj ilegali” s njoj prikladnim pokličem “Smrt fašizmu – sloboda narodu”, dijelu medija poručila je da je kum Rađenović smijenjen zbog “drastična podbačaja planiranih investicija” od 29 milijuna kuna”. Zaobišla je pri tome, otvoreno lagala, o stvarnim razlozima promjene na čelu nekadašnjega gubitaša. Nije slučaj smjene Igora Rađenovića vrlo ilustrativan i karakterističan za stil autokratskoga postupanja Kristine Ikić Baniček. Ta gradonačelnica, koja je oko sebe – nakon udruge “Kopa Beach” i pljačke 10 milijuna kuna iz 2013. godine – okupila i u gradskim firmama zaposlila većinu partijskih simpatizera ljevičara i glasača SDP-a, ne odustaje od soliranja u kadroviranju. Tako je svom provjerenom (reaktiviranom, novom) direktoru Sisačkoga vodovoda Peji Trgovčeviću predložila početkom listopada da u firmi, nakon raspisivanja javnoga natječaja, zaposli po njoj odabranu osobu K.L

Provjereni šef proizvodnje i trener hokeja

Natječaj je trajao sedam dana, a radnici su ubrzo doznali da će novi zaposlenik biti voditelj proizvodnje pogona za preradu riječne vode u petrinjskom Novom Selišću. I dok je uvjetima stručne spreme tehničkih ili prirodnih znanosti udovoljio, unaprijed poznati kandidat, ono o trogodišnjem iskustvu nije. Bio je dotad NKV radnik zaposlenik Rafinerije INE, ne i osoba očekivane kemijske struke, poznavatelj kemijske obrade životne tekućine. Točno prema propozicijama natječaja, u Novom Selišću se iza 22. listopada pojavio elegantni mladić poznata imena i prezimena. Bio je to Kristijan Lončar, u slobodno vrijeme zaljubljenik i trener hokeja na ledu. Očito je zaljubljenica ledenih sportova Kristina Ikić Baniček imala na umu i potrebe kluba “Sisak” po kojem je definitivno postala omražena među djecom i njihovim sisačkim roditeljima zdrava razuma koji će gradnju uzurpirane i privatizirane Ledene dvorane “Zibel” još dugo otplaćivati.  T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. FRANO-MARXISTA
  #1 FRANO-MARXISTA 6 prosinca, 2020, 16:59

  TKO JE JOSIP FRKOVIĆ?????

  OPET POTOMCI STEPINČEVIH KRIŽARA KOLJAČA ARHEOLOGIZIRAJU POD VODSTVOM POTOMKA SLAVNIH, HRVATSKIH USTAŠOIDNIH KRVOLOKA,POŠTOVANOG I UVAŽENOG FRKOVIĆA.!
  OČEKJE SE DA ĆE OVAJ POŠTOVANI STEPINČEV SLJEDNIK U IDUČEM SVOM IZVJEŠTAJU OBAVJESTITI POTOMKE STEPINČEVIH KRIŽARA, KOLJAČA,PLJAČKAŠA ,UBOJICA ,DA SE ODLUČIO ORGANIZRATI ISKOPAVANJE STEPINČEVSKIH LEGIONARA NA STALJINGRADU I U UKRAJINI ,SAD PRIJTELJSKOJ KATOLIČKOJ ZEMLJICI.
  PA JE OČEKIVATI DA NA OVOM UVAŽENOM ,SLOBODNOM PORTALU,POŠTOVANI FRKOVIĆ SE SLIJEDĆIH DANA OGLASI O BROJU ISKOPANIH STEPINČEVSKIH KRIŽARA ,ŽRTAVA KOMUNISTIČKE CRVENE ARMIJE,U STALJINGARDU I OKO,TE NA TERITORIJU NAMA ,SAD BLISKE, KATOLIČKE UKRAJINAE.

  POŠTOVANI FRKOVIĆ , PO PREZIMENU BI PRIPADAO USTAŠKO-KOLJAČKO-KATOLIČKOJ DINASTIJI KRVOLOČNIH , POSLUŠNIH I VJERNIH HRAVATA, IRANSKO-VLAŠKE PASMINE, NASELJENIH U LIČKO-SENJESKOJ,IMOTSKO -ZADARSKOJ I HERCEGOVAČKO- POSKOČKOJ NAHIJI. ONI SU PO PROFESIJI ZATUCANI KATOLICI ,ČOBANSKE SVIJESTI ,ČIJI RAZUM JE UVJEK ,U INTERESU SVOJE CRKVE , SPREMAN NOGAMA GAZITI KORIJENE HUMANOSTI. ONI SU ,TAKOĐER, KRIŽARSKI OBUČENI VOJNICI SVOJE ZLOČINAČKE CRKVE U HRVARTA, UVJEK SPREMNI OČUVATI KASTINSKU VLAST KATOLIČKE, STEPINČEVE BOŽJE DRŽAVE.
  PA NAŠ FRKOVIĆ ,OSTATK OSTATAKA SLAVNE DINSTIJE,USTAŠKO-LIČKO-SENJESKIH, IRANSKO-VLAŠKIH HRVRTA SE PRIHVATIO ARHEOLOŠKOG ISTRAŽIVANJA KOSTIJU KRIŽARSKIH VOJNIKA ,STEPINČEVE BOŽJE DRŽAVE, KOJE SU KOMUNISTI ,JEDNOSTAVNO REČENO,POKLALI. UH ,BOGA MU LJUBIM, VEĆ JE DO SADA OBJAVIO NEKOLIKO ARHEOLOŠKIH NALAZA SAMO NISU FORENZIČARI UTVRDILI KOJOJ SORTI PRIPADAJU NAĐENI SKELETI ILI DRUGI TRAGOVI I ZAPISI,DA LI VLAŠKOJ ILI IRNASKOJ PASMINI HRVATA. NAŠ SE FRKOVIČ, IZGLEDA,POSREDSTVOM STEPINČEVE CRKVE ,DOGOVORIO SA NJEMAČKOM ANĐOM OD BERLINA I NJEZINOM SLUŽBOM HIMLEROVIH ESKADRONA SMRTI, DA SE UPRILIČI ISKOPAVANJE LEŠEVA OKO STALJINGRDA I DEFINIRA NAČIN USMRČENJA NJEMAČKIH KATOLIKA I KATOLIKA CIJELE ZAPADNE EVROPE ,OD NARVIKA DO GIBRALTARA ,KOJI SU DOŠLI SA NAMJEROM ,ONOM HUMANOM ,KATOLIČKOM, GENETSKI IZMJENITI SLAVENSKE KODNE DNK-AOVE I UZGOJITI NOVU SORTU EVROSKOG KATOLIKA,KRIŽARA, FENOTIPA ARIJEVCA. A ONI SU KRVOLOČNO POGUBLJENI ,MOŽDA POKLANI OD CREVENIH RUSKIH KOMUNJARA. TO BI SIGURNO KONSTATIRAO NAŠ FRKOVIĆ KOJI JE I POKRENUO ARHEOLOŠKO ISTRAŽIVANJE I PRIKUPLJANJE SKELATA,ZAPISA I DRUGIH DAVORIJA KAO DOKAZA KOMUNISTIČKIH ZLOČINA. PA SLEDSTVENO TOME, NAŠ FRKANDŽIJA ,PRAVI GENETSKI POTOMAK SVOJE DINASTIJE, TRAŽI DA SE U MINHENU OBJEDINI SUĐENJE RUSKIM I JUGOSLAVENSKIM,ODNOSNO, HRVATSKIM PANONSKIM I ZAGORSKIM KRVOLOČNIM KOMUNISTIMA I DA SE JAVNO DEFINIRA DA SU KOMUNISTI I ŽIDOVI BILI UGROZILI ZAPADNE KATOLIKE ,ZBOG ČEGA SU SE ODLUČILI DA IH SE GENETSKI PROMJIJENI A ONI SU SE OSVETNIČKI PONIJELI PROTIV VATIKANSKO-NACISTIČKOG KONKORDATA POTPISANOG 1935 GODINE KOJIM JE DOGOVORENA GENATSKA TRANNSFORMACIJA ŽIDOVA ,ROMA I KOMUNISTA.
  PA JE ZA POHVALITI OVOG NAŠEG FRKOVIĆA KOJI TAKO USTRAJNO ISTRAŽUJE KOMUNISTIČKE ZLOČINE KOJI SU ,UMJESTO UŽIVALI U MIRNOJ I PLEMENITOJ KATOLIČKOJ NDH-ZIJI, KOMUNISTI , ŽIDOVI I ROMI SE PODIGLI NA NOGE ,UZELI, LOPATE, VILE, MOTIKE I NA KRAJU HRVATOSJEKE I POKLALI KRIŽARE I DRUGE POTPORNE ĆLANOVE EGZARHA ,BLAŽENOHG HOLOKAUSTAŠA ,UTEMELJITELJA BOŽJE DRŽAVE ,STEPINCA ,NA PRAVDI BOGA .

  PA BI BILO PO PRAVDI I BOGA I EVROPSKE KATOLIČKE DEMOKRACIJE DA SE JEDNOM ZAUVJEK PROMJENI VLADAJUĆA POVIJESNA LAŽ, DA SE SKINE STIGMA , DA SU KATOLICI ,USTAŠKOG ODGOJA I NACISTIČKI NIJEMAC ,SKLONI ZLOČINIMA UMJESTO DA SE KONSTATIRA DA SU ČINILI ONO ŠTO EVROPU MIJENJA GENETSKI, STVARANJEM NOVOG FENOTIPA ,ČOVJEKA ARIJEVCA I TAKO UČINILI HUMANI POKRET ZA OBNOVU EVROPE , I DA SE JEDNOM ZAUVJEK DEFINIRA KRIVNJA ZA POKOLJE U II SVJETSKOM RATU KOJE SU UČINILI ,KOMUNISTI ,ŽIDOVI ,ROMI I OSTALA LUMPEN-PROLETERSKA BURANIJA A NE NACISTIČKO-VATIKANSKA KOALICIJA ,TE SE PROŠIRI SUĐENEJ U MINHENU ,KAKO NA CRVENE RUSKE KRVOLOKE TAKO ISTO NA JUGOSLAVNESKE ,ODNOSNO HRVATASKE KOMUNISTIČKE UBOJICE. NEKI MISLE DA JE TO ČIN OSVETE,ALI NIJE JER SU UČESNICI NA STRANI VATIKANSKO-NACISTIČKE KOALICIJE SVI SMJERNI KATOLICI KOJIMA NIJE CILJ OSVETA NEGO DOKAZ DA SU U HRVATSKOJ ,PA I U JUGOSLAVIJI ,KAO I RUSIJI ZLOČINE PRAVILI KOMUNISTI, ŽIDOVI I ROMI. A NE KATOLICI. XXXX

  DOKLE ĆEMO PREKOPAVATI GROBIŠTA IZ II SVJETSKOG RATA I ISKOPANE LEŠEVE NAZIVATI ŽRTVAMA ,A TI KATOLIČKI ANTROPIDI DOŠLI NAORUŽANI IZ RAZNIH PREDJELA EVROPSKOG PROSTORA SA OSNOVNIM I JEDINIM CILJEM, DA UBIJU SVAKOG ONOGA KOJI JE DRUGI I DRUGAČIJI ,NOSEĆ SA SOBOM PROGARAM EUGENIKE I INSTRUKCIJE PO KOJIMA, SVI ONI KOJI NISU ARIJEVSKIH, BIOLOSKIH I KONSTITUTIVNIH IZGLEDA MJESTO IM JE POD ZEMLJOM. TO JE BIO PROGRAM NACI-KATOLIČKE ZLOČINAČKE UDRUŽENE EVROPE ,PROTIV SVIH SLAVENA ,ROMA ,ŽIDOVA I NEARIJEVACA. TA NACI-KATAOLIČKA EVROPA , OD NARVIKA DO GIBRALTARA, SA SVOJIM ESKADRONIMA SMRTI, BILA JE UJEDINJENA NA TOM PROGRAMU NACISTIČKO-KATOLIČKE TVOREVINE KOJI SU PO OVOJ NAŠOJ HRVATSKOJ , A U TA RATNA VREMENA PO CIJELOJ EVROPI , A POSEBNO NA BALKANU I ISTOKU EVROPE ,PO SSSR-U, PROVODILI TAJ SVOJ KRVAVI ,NEZAPAMČENI ZLOČINAČKI PROGRAM PROTIV ČOVJEČNOSTI.
  PRENMA TOME SVI TI LEŠEVI IZ TOGA RATA JEDINU ZASLUGU SU IMALI DA BUDU SKLONJENI POD ZEMLJU KOJU NI NJE, KAO ZLOČINAČKA BIĆA, NISU BILI DOSTOJNI .
  PA KAKO SE TO TA KOMISIJA PREDICIRA KAO KOMISIJA ZA ŽRTAVE ,UMJESTO DA TE ISKOPINE NAZOVE ZLOČINAČKI OSTACI LJUDSKIH SPODOBA ,KOJI SU DOŠLI IZ RAZNIH PREDJELA ZAPADNE EVROPE SA JEDNIM JEDINIM CILJEM DA UBIJU SVAKOG DRUGOG I DRUGAČIJEG ČOVJEKA SA NAVEDENIH PODRUČJA ,KOJA SPOMENUH, MEĐU KMOJIMA I NAŠA DANAŠNJA HRVATSKA. NARAVNO DA I NAŠE QUISLINGE MORAMO SVRSTATI U ZLIOČINCE KAO I ONE KOJI DOĐOŠE IZ TUĐINE ,JER SU IMALI ISTI PROGRAM I CILJ ,PA I NAŠI ZLOTVORI NE MOGU SE NAZVATI LJUDSKIM ŽRTVAMA OSIM SPODOBAMA.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code