NEDOPUSTOVO LOŠ PLAKAT ZA OLUJU U KNINU

NEDOPUSTOVO LOŠ PLAKAT ZA OLUJU U KNINU

31. srpnja, 2019.

 

Što na jednom tako svečanom plakatu imaju tražiti možebitni sponzori, a poglavito Fina koja (da se malo našalimo) svako malo šalje ovrhe braniteljima i ne samo njima i zagorčava im život?

Plakat se objavljuje zato da pravovremeno i istinito obavijesti građane i sve zainteresirane za neku manifestaciju, a ova 5. kolovoza u Kninu nije kakva god, pa da se o njoj može tek samo tako „šarati“

Napisao: Mladen Pavković

Na službenoj stranici Grada Knina, gradonačelnika Marka Jelića, osvanuo je neki „čudan“ plakat u svezi programa obilježavanja 24. Vojno redarstvene operacije Oluja i Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Istina, nešto je malo „korigiran“ nakon protesta Braniteljskog portala, ali – nedovoljno.

Kao prvo, na tom službenom plakatu Grada Knina „u potpisu“ su istaknuti logotipi Hrvatske pošte i Fine, pa se uopće ne zna tko je autor ovog uratka, odnosno tko poziva.

Čestitke Fine

Pored toga, program obilježavanja je napisan tako da više odbija ljude od ovog događanja nego što ih poziva, i jednim dijelom nije „usklađen“ s programom Ministarstva hrvatskih branitelja i Ministarstva obrane, koji su glavni organizatori.

Što na jednom tako svečanom plakatu imaju tražiti možebitni sponzori, a poglavito Fina koja (da se malo našalimo) svako malo šalje ovrhe braniteljima i ne samo njima i zagorčava im život?

Plakat se objavljuje zato da pravovremeno i istinito obavijesti građane i sve zainteresirane za neku manifestaciju, a ova 5. kolovoza u Kninu nije kakva god, pa da se o njoj može tek samo tako „šarati“.

Smeta nas, tek ukratko, što na tom plakatu nisu ni spomenuta neka od značajnijih događanja, a potom što recimo piše da će 5. kolovoza u 8,05 sati biti „polaganje vijenca i paljenje svijeća na spomeniku „Oluja95“ i prigodna obraćanja“, iako je puni naziv spomenika- Spomenik hrvatske pobjede Oluja95. (To je isto tako kao da nekome krivo napišete ime i prezime). Zatim se navodi da je u 9,44 sata „podizanje zastave na kninskoj tvrđavi“. To i ništa više! Međutim, program na kninskoj tvrđavi počinje u 9,30 i kao i svake godine podizanje hrvatske (!) zastave bit će samo jedno od događanja, uz čitanje povjesnice o VRO Oluja, čitanje imena poginulih, nastup glazbenih skupina i drugo.

Za Domovinu

S tog „čudnog“ plakata zatim je izostavljen „mimohod s kninske tvrđave“, koji počinje u 10,35. Zašto, zbog čega?

Za održavanje Svete mise za Domovinu (u 12 sati) samo piše da će biti „sveta misa“! Gdje se „izgubilo“ ono – „za Domovinu“?

Itd. i tako redom.

Jednom riječju – nedopustivo!

Da, još nas na plakatu smeta i prikazana hrvatska zastava na Kninskoj tvrđavi, koja izgleda kao „ptičji kljun“. Mogao je barem Grad Knin prikazati hrvatsku zastavu u cijeloj njezinoj ljepoti, jer se na ovaj način, gospodine gradonačelniče, stječe dojam da se i s hrvatskom svetinjom netko poigrava. T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Maria Guadalupe
  #1 Maria Guadalupe 3 kolovoza, 2019, 20:50

  Pozdrav Prijatelji su Maria Guadalupe, ovdje sam kako bih informirao sve što sam doživio online kada sam tražio kredit. Izgubio sam mnogo novca tražeci zajam dok nisam upoznao VLADIMIRA FINANCIAL INVESTITORA. Tko mi je pomogao dobiti kredit od 60000 eura po kamatnoj stopi od 2%. Ako trebate kredit i ako ste ozbiljni, savjetujem vam da poslušate moj savjet i kontaktirate je putem e-pošte: ([email protected])
  za vaš zahtjev za kredit, hvala na slušanju

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 1 kolovoza, 2019, 08:03

  Nedopustivo. Sramotno. Užasno. Branitelji, šutite?

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code