THOMPSON ZABRANJEN, A CECA JE UVIJEK DOBRODOŠLA U ŠVICARSKOJ

THOMPSON ZABRANJEN, A CECA JE UVIJEK DOBRODOŠLA U ŠVICARSKOJ

28. kolovoza, 2016.

Švicarci vjerojatno i ovako ne bi bili na ovom spektaklu, pa im nema što ni smetati pjesma „Bojna Čavoglave“, koju samo mrzitelji hrvatstva tretiraju kao govor mržnje i poticanje na fašizam, dok je ona za veliki broj drugih upravo suprotno, poticanje na obranu od fašizma i agresije! Perković je izvodi po cijelom svijetu. Uvijek s velikim uspjehom!

Napisao: Mladen Pavković

Mediji javljaju tužnu vijest- Marku Perkoviću-Thompsonu u Schlierenu, gradiću pored Zuericha (Švicarska), tamošnje gradske vlasti zabranile su održavanje solističkog koncerta, koji je trebao biti održan u tome gradu 3. rujna ove godine.

U dnevnim novinama Neue Zuericher Zeitung pišu kako Thompson „uvijek iznova“ upada u oči zbog „ultranacionalističkih svjetonazora“ i „veličanja fašističkog režima ustaša“.

Na sve to možemo reći samo jedno: Švicarci, sramite se!

Velika glazbena zvijezda

Zabranili ste nastup jednog od najpopularnijih i najkvalitetnijih hrvatskih pjevača i skladatelja, velikog hrvatskog domoljuba, koji isključivo pjeva o domovini, obitelji i ljubavi!

Oni koji su donijeli tu mračnu odluku vjerojatno nemaju pojima o ovoj velikoj hrvatskoj glazbenoj zvijezdi čiji svaki nastup privlači iznimno veliki broj posjetitelja.

Nu, dok ne dopuštaju da Thompson pjeva u toj nama prijateljskoj državi, jedna četnikuša zvana Svetlana Ceca Ražnatović, bivša supruga ratnog zločinca, uvijek je dobro došla u švicarske gradove, baš kao i ostali brojni srpski folk pjevači, čiji gotovo ni jedan nastup ne prolazi bez izvođenja nekih od „Dražinih pjesama“.

Zabranom ovog koncerta, Švicarci su marginalizirali i povrijedili brojne Hrvate koji žive u ovoj zemlji, ali i one u susjednima koji bi sigurno pohrlili na spektakularni nastup.

Što ovom zabranom Švicarci žele poručiti Hrvatima: da su nacisti i ustaše?

Zar oni nemaju pjevače i glazbene skupine koje izvode njihove domoljubne pjesme?

Nakon ove sramne odluke, da se zabranjuje koncert Marka Perkovića-Thompsona, morao bi i trebao reagirati hrvatski državni politički vrh, ali i hrvatske glazbene organizacije i udruge, baš kao i Udruge proizašle iz Domovinskoga rata.

Vrijeme zabrana

Riječ je očito o političkoj odluci. Bivši članovi Udbe, Srbi, ali i domaći, hrvatski izdajnici sigurno su krivi što je donijeta ovakva neodrživa odluka, koja uvlači u blato i mulj i sve što hrvatski diše.

Zbog čega se nakon ove i ovakve zabrane ne bi oglasila i Europska unija (EU), tim više što je Hrvatska njezina članica, pa joj je i zadatak štiti i njezine građane (umjetnike)?

Švicarci vjerojatno i ovako ne bi bili na ovom spektaklu, pa im nema što ni smetati pjesma „Bojna Čavoglave“, koju samo mrzitelji hrvatstva tretiraju kao govor mržnje i poticanje na fašizam, dok je ona za veliki broj drugih upravo suprotno, poticanje na obranu od fašizma i agresije! Perković je izvodi po cijelom svijetu. Uvijek s velikim uspjehom!

Mislili smo da je vrijeme zabrana nastupa hrvatskih pjevača prošlo, ali.. to je očito bio samo još jedan naš san.

Nego, što u Švicarskoj radi naše veleposlanstvo, zar oni tamošnjim vlastima ne mogu objasniti – tko smo i što smo? T

6 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 6 rujna, 2016, 15:48

  FILOZOFIJA BUDALA

  Naš narod kaže: ‘Učinjenoj stvari nema lijeka’. U stvarima povijesne zbilje stvari imaju svoju neumitnu logiku: kad skijaš, uz veliki rizik, krene niz brdo (kao Schumaher), pa i kad shvati da je načinio pogrešku, on se ne može vratiti da je ispravi, ali može paziti da je ne ponovi, ako je u stanju da to i postigne.

  Kad su Englezi dopustili, baš onih dana kad su Titu Janezi rezali lijevu nogu, da se u Londonu održi ‘III. Sabor HNV-a’, Britanci su govorili djelom: Hrvatima je nanesena velika nepravda, na njima je da u budućnosti krenu putem kreposti. Tada je jednoglasno Sabor izabrao za svog Predsjednika kao i Predsjednika Saborskog radnog odbora čovjeka kojeg je međzunarodna zajednica već smatrala braniteljem ljudskih prava proizišlog iz jugotamnica – s punim ovlastima da – u skladu s našim Ustavom HNV- a ‘djelatno pomognem hrvatskom narodu u Domovini, da putem samoodređenja obnovi svoju državnu nezavisnost’ (a ne ‘Sovjetsku Hrvatsku’). Britanci su bili, dakle, prva nacija koja nam je ‘dala znak’ da idemo u budućnost bez lanaca na nogama ni štaka u rukama. Na svoj rizik, s punom sviješću i odgoornošću.

  To što neznalice i lažovi loše skrivajući svoje prosovjetske udbaške debilitacije, i u Domu i Vani, pričaju da vas ispravne iznerviraju, to se objašnjava onom sentencom svetog Jerolima: ‘Neznanje je majka svih zala’. To je u biti temeljna premise filozofij budala.

  Da vi poznate svoju istinsku povijest, nikad vas sulude budale ne bi zavele u ikavu varijantu ‘jugoslovenstva’, koje šarlatani i dalje propovijedaju i u našim školama, pa i u crkvenim dvoranama našem potomstvu, pa i i djeci i unucima branitelja!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 1 rujna, 2016, 21:54

  Pero, ne slazem se da Ustase nisu bili domoljubi.I te kakvi su to bili domoljubi i branili su nasu NDH od agresije Talijana,cetnika i komunista koji sebi dadose pravo ime partizan sto u prijevodu znaci partijski bandit…Jedino su izabrali saveznika koji je izgubio rat.
  Partizanske lazi o njihovim zlocinima,je samo hajka da se to ustasama pripise ono sto su oni cinili.Polako doc ce sve na svoje. Uz ostalo ne nijecem da pokoji ustasa nije neko zlo pocinio…

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Pero
   Pero 5 rujna, 2016, 12:49

   ANONIMNO, da, možda je i to dio istine…. Ne znam, ponekad mi se čini da je izuzetno teško doći do istine…jer povijest uvijek pišu pobjednici. “Mali” čovjek, osim usmenom predajom, gotovo niti nema mogućnosti dati svoje sudove o bilo čemu. Uvijek nam se nešto u ime nečega nameće…pa, i danas je isto. Vidiš ako nisi u podobnoj stranci, ne možeš napredovati, razvijati se…. jednima se zatvaraju restorani i kafići zbog nekoliko kuna razlike u blagajnama, a drugima se otpisuju milioni napravljenog duga…Vrlo smo čudan narod…

   Odgovorite na ovaj komentar
   • povjesničar
    povjesničar 6 rujna, 2016, 04:29

    VJEČITA JE SAMO ISTINA!
    “Ne znam, ponekad mi se čini da je izuzetno teško doći do istine…jer povijest uvijek pišu pobjednici.”
    Pobjednik ne bi uspio savladati protivnika kad ne bi imao za saveznike – pete, pa i šeste kolone u zemljama u kojima je našao svoje pomoćnike – poslao im savjetnike, dao oružje i pomogao teškim oružjem i bombarderima. Takvu povijest ‘pobjednici’ ni slučajno ne pišu, oni sve okreću naglavačke s ciljem da osiguraju, preko tih petih i šestih kolona – sluge preko kojih će vladati njihovom izdaniom i unesrećenom nacijom,m kako je bio slučaj s titoistima koji poslovično mrze svoj narod i ponose se time što su uništili narodnu državu. No, protiv istine se ne može ništa! Kad istina izbije na vidjelo (kao u knjizi Nikolaia Tolstoia ‘Žrtve Jalte’), onda se svjedok istine nemilosrdno kazni jer se je usudio pisati istinu mimo službenog tumačenja. POZOR: Velika Brinatina bila je velesila koja je vodila rat protiv koalicije kontinentalnih ‘Osovine’, sila i država. Sad kad se je voljom svog naroda izuzela iz zajedništva zemalja Europske Unije, može sereći da je samoodređene zemlje koje su bile u Koaliciji Sila Osovine – ostavila na cjedilu. No, ostvarilo se je ono što je ‘Atlanska povelja’ obećala europskim narodima poslije rata. PITANJE: Irska je članica EU, a ne i NATO Saveza. Velika Britanija je ostala jedan od stupova NATO Saveza, a izišla je iz EU. Kad bi Britanski otok imao jedra, možda bi otplovio na jug Atlantika, da čuva otok sv. Helene. Okrenuti leđa Kontinentu, znači okrenuiti se prekooceanskoj velesili koja se je oslobodila britanske dominacije. Ima tu nečeg ‘napoeonskog’..

    Odgovorite na ovaj komentar
 3. direktor
  #3 direktor 28 kolovoza, 2016, 08:13

  KOMUNISTI POTPALJUJU MRŽNJU I PROTIV DOMOVINSKOG RATA
  PODVALJUJUĆI STRANIM ZEMLJAMA – ‘SLUČAJ THOMPSON’:

  Hrvatska je tridesetih i četrdesetih godina bila jedina zemlja u Europi u kojoj nije bilo organizirane ni fašističke ni nacističke stranke. Kad je jedna skupina u Zagrebu, 1942 došla na ideju da osnUje ‘Nacional-socijalističku stranku’ u Hrvatskoj, Pogloavnik pavelić je to zabranio posebnim dekretom. Naprotiv obje totalitarne sttanke su postojale u Švicasrskoj. Pročitajmo što o tome tvrdi Wilipedija:

  “Mouvement politique italien, fondé à Milan en 1919 par l’ex-socialiste et journaliste Benito Mussolini, qui, comme le national-socialisme allemand plus tard, aura une influence certaine en Suisse, surtout avant la guerre. En Suisse, le fascisme se diffuse d’abord au sein de la colonie italienne, à partir du premier faisceau (fascio, groupe ou, parmi les intellectuels suisses sympathisants, Gonzague de Reynold occupe une place à part. Il ne cache pas sa vive admiration pour le régime mussolinien. Ami du ministre italien de la Justice Alfredo Rocco, il a rencontré le duce à plusieurs reprises.ellule) fondé à Lugano en mai 1921.En 1933, après la victoire de Hitler et la naissance des fronts, la Fédération fasciste suisse voit le jour. Arthur Fonjallaz, colonel vaudois discrédité mais à l’ambition politique intacte, en est le chef. Il est parvenu à nouer des relations directes avec Mussolini…

  Jump to: navigation, search:

  Philosopher Martin Heidegger joined the Nazi Party (NSDAP) on May 1, 1933, ten days after being elected Rector of the University of Freiburg. A year later, in April 1934, he resigned the Rectorship and stopped taking part in Nazi Party meetings, but remained a member of the Nazi Party until its dismantling at the end of World War II. Heidegger had held high hopes of reforming the university system with the help of Nazism as a Conservative Revolution, but, by the end of the war, had become expendable and was even prevented from teaching. The denazification hearings immediately after World War II led to Heidegger’s dismissal from Freiburg, banning him from teaching. In 1949, after several years of investigation, the French military finally classified Heidegger as a Mitläufer[1] or “Nazi follower”.[2]

  La Suisse autorise le salut nazi La justice suisse a statué que le … il fut ensuite adopté par le Parti national-socialiste des travailleurs allemands (NSDAP) …

  Hrvatska vkada bi, uzimajući u obzir ove činjenica, morala podnijeti švicarskim vlastima nNotu s pitanjem da nam se objasni zašto sadašnje vlasti u Švicarskoj dopuštaju svojim gradjanima i nacistiške oznake i pozdravem, dok prominentnom heroju Domovinskog rata iz Hrvatske ne dopušta ni da pjeva svoje rodoljubne pjesme.

  dekretom.

  Ova zabrana enminentnom sudioniku Domovinskeog rata, Thompsonu da dođe u Švicarsku s nakanom da pjeva svoje pjesme po svoj prilici nije ideja švicarskih vlasti jer bi to bilo protivno zakonima same Švicarske. Velika vjerojatnost je da je od Švicaraca tu zabranu tražila stranka SDP i njoj prilijepljene udruge. Jer u švicarskoj – po ovome što donosimo s Wikipedije – trakve ideološke krasjnosti nisu sukladne s pravnim običaji9ma Helvetsker konfederacije. Čitajmo:

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Pero
   Pero 28 kolovoza, 2016, 19:44

   … čudno se nešto dešava sa Thompsonom. Odjednom se dosta medijskog prostora njemu daje. Istna, sa mog kuta gledanja, da ima odlične tekstove o domoljublju ali je pogriješio dozvolivši da gotovo svi njegovi nastupi budu popraćeni ustaškim oznakama i na to ne reagira, dapače podupire. Dragi Pavkoviću, Ustaše su bile daleko od domoljublja i brige za hrvatski narod, dapače sve su prodali strancima, a svom narodu nanijeli strašne strahote. Da su išta vrijedili, Ameri i Britanci ih ne bi pustili u ruke Tita na Blajburgu. Podanike, dvolične i sluge drugih. nitko ne cijeni. I danas je ponešto slično. Nas nitko ništa ne pita – proučite politiku svih dosadašnjih Vlada nakon što smo užasnom krvlju zaslužili svoju domovinu. Stvarajući veliku diktatorsku EU, pomalo oduzimajući narodima svoj vlastiti identitet, kulturu, običaje i jezik normalna je reakcija da se Thompson zabranjuje u pojedinim državama. Pa on samo pjeva o domoljublju jedne države u kojoj se već sada u većini kompanija i banaka koje su izdajnici “prodali” službeno se govori engleski jezik- i to je IN. Pitajte Rajića da li u njegovoj kompaniji koju je kupio u Švicarskoj,govori Hrvatski iako je vlasnik? To bi bilo teško objasniti ponosnim švicarcima. Glupi smo i ništa, na žalost ne razumijemo. Naši velelebni Manageri to prihvaćaju bez ikakvih pitanja. Povjesno gledajući niti pojavom Hitlera i Mussolinija, Ustaše nisu imale također pitanja već su im se priklonile. Danas, naravno, veliki domoljubi, prije toga su donijeli zakone kojima su tekovine svojih djedova i očeva proglasili državnim vlasništvom ( do tada je to bilo -NARODNO VLASNIŠTVO ) sanirali našim novcima i sve poklonili ( pardon – prodali ) strancima.
   …. bez obzira na sve ponekad nije loše poslušati Thomsona, ali ne i pogledati….

   Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code