PAVKOVIĆ: TREBA UVESTI DAN BORBE PROTIV UDBE I KOSA-a

PAVKOVIĆ: TREBA UVESTI DAN BORBE PROTIV UDBE I KOSA-a

24. lipnja, 2021.

 

Piše: Mladen Pavković

Mnogi, a poglavito mladi se pitaju: kakav smo to blagdan obilježili- 22. lipnja-Dan antifašističke borbe?

U većini hrvatskih gradova i mjesta i u svezi ovog državnog blagdana ništa se ne događa, čak po ulicama i trgovima nema ni hrvatskih zastava, a kamoli narodnog veselja.

Gužve su jedino bile prema moru.

U šumi Brezovica kod Siska gdje se obilježavao taj dan najviše je bilo političara, ali i politikanata. Ponovno su govornici jedni drugima dijelili „lekcije“ i ponovno su se i oni pokraj malih ekrana pitali- a što će nam to?

Borba protiv KOS-a i Udbe

Naime, kao što smo od nekih sudionika  čuli i na ovom događanju, nije istina da je baš na tom mjestu 22.6.1941. osnovan Prvi partizanski odred u ovom dijelu Europe, tim prije kad se zna da su se i u drugim državama pojedini partizanski odredi borili protiv fašizma čim je Njemačka 1.9.1939. napala Poljsku.

Dakle, netko se i prije ovih malobrojnih partizana koji su toga dana „pobjegli“ u šumu i koji su tamo „opalili  prvom puškom“ u „ovom dijelu Europe“ (sic!) suprotstavio fašizmu.

Nu, ako je to istina, onda bi istina trebala biti i da je toga dana počeo II. svjetski rat u Jugoslaviji, što ne odgovara činjenici, kad se zna da je on počeo 6. travnja 1941.  napadom njemačkih i talijanskih postrojbi na Kraljevinu Jugoslaviju!

Stoga bi bilo prihvatljivije da se Dan antifašističke borbe obilježava  6.4 kao dan borbe protiv fašizma i nacizma, baš kao što bi trebalo odrediti i dane borbe protiv KOS-a, Udbe, partizanskih i komunističkih zločina ili pak dan, da se malo našalimo, kad su se nakon pobjede partizani useljavali u židovske i ine vile ili kuće, nakon završetka II. svjetskog rata i tome slično.

Inače, prigodom obilježavanja osnivanja Prvog sisačkog partizanskog odreda, značajniji političari su sjedili. Jedino je Milorad Pupovac, kao što su prikazali na malim ekranima, sve morao pratiti stoječki, iza neke ograde, što znači da nije imao pristup najvišim uzvanicima, među kojima je bio i propali varaždinski župan Radimir Čačić.

Zabraniti petokraku

Ratni zločinac Ratko Mladić pravomoćno je osuđen u Haagu na doživotnu robiju. Očekivano! Međutim, nisu ga sudili uz ostalo za zločine koje je tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata počinio u Škabrnji i drugdje diljem Hrvatske. Kao, to „nije važno“!

Većina hrvatskih političara također je zgrožena što srpski krvnik nije odgovarao za ono što je počinio diljem Lijepe naše. Nu, malo se tko pita – tko je za to kriv?

Da je hrvatsko pravosuđe pripremilo dokazne materijale i predalo Haaškom sudu sigurno bi ga i za to sudili i – osudili.

Dakle, tko je kriv što se to nije dogodilo i hoće li netko i zbog toga odgovarati?

Pored toga, u Hrvatskoj se i dalje vodi žestoka kampanja da se zabrani amblem i pozdrav iz Domovinskoga rata kojeg su 1991., kad je bilo najteže, uglavnom koristili HOS-ovci, kojih se ne tereti ni za jedan ratni zločin.

S druge pak strane, Mladić je kriv što je s crvenom zvijezdom petokrakom, koju je vjerno nosio na kapi i odori zločinačke JNA, učinio brojna zvjerstva nad nevinim stanovništvom, poglavito nad djecom, ženama i starcima.

Zbog te i takve  krvave petokrake (da ti pamet stane) – nitko se ili malo tko buni!

A to je u vrijeme Domovinskoga rata bio – fašistički simbol, kojeg su koristili i pripadnici zločinačke JNA od Škabrnje, Zadra, Saborskog, Voćina, Knina do Vukovara!

Drugim riječima, je li to znači da je krvava crvena petokraka u redu, a da sve one koji i danas  na svojim majicama nose znak HOS-a treba suditi, pa i zatvoriti?

Mladić i njegovi krvnici se nikada nisu i ne će odreći simbola pod kojim su činili zločine, a nas se sili i prisiljava da se odreknemo simbola s kojim smo se borili i pobijedili u oslobodilačkom ratu! T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Marija Magdalena
  #1 Marija Magdalena 19 srpnja, 2021, 12:24

  Pozdrav pozdrav svima vama. Zovem se Marija Magdalena, samohrana sam majka 3 djece, želim podijeliti opipljivo svjedocanstvo o tome kako sam od bogobojazne žene, gospode Vladimire Franke, dobila zajam od 50,000 eura pod 3%. Ako vas zanima dobivanje zajma molimo kontaktirajte ga. Uvjeravam vas da je sigurno, hvala. E-adresa: ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 25 lipnja, 2021, 15:27

  UREDNIČE ,MAKR MI VRATITE TEKST KOJI VAM PONUDIH ZA ISPRAVAK MOGA KOMENTARA,MOLIM VAS.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Anonimno
  #3 Anonimno 24 lipnja, 2021, 15:22

  OVAJ PAVKOV IĆ I NJEGOVI RUŠITELJI SOCIJALIZMA U SVAKOM SU NOVINSKOM IZDANJU, U SVAKOJ POLITIČKOJ RASPRAVI ,BILO U SABORU ,BILO U VLADI ILI U NEKOM ODBORU NEKE SLUŽBENE INSTITUCIJE. JA SVAKIM DANOM ,KAKAO STAVRI STOJE , OČEKUJEM KAKO ĆE OVU TUĐMANOVU VJERSKU REVOLUCIJU,OVA REINKARNIRANA STEPINČEVSKA BOŽJA DRŽAVA PROGLASITI SVETOM ,A NEKOG NJENOG UČESNIKA ,NAPRIMJER ANTU GOTOVINU ,ROSU ILI BILOKOJEG ŠKOLOVANOG ZAPADNO-KRŠČANSKOG -KAPITASTIČKO -OSVAJAČKOG GRENADIRA ROĐENOG U HRVATSKOJ ,PA JOŠ DOK JE BIO U SOCIJALIZMU POSTAO MALI SITNI PRESTUPNIK ,ALI KATOLIČKA PASMINA ,PO SVOM KORIJENU KRIŽAR, NAŠAO ŠANSU U PLAČENIČKIM VOJNO-OSVAJAČKIM ZAPADNIM HORDAMA GRENADIRA I KADA JE KRIVOUSTI PROZELIT TUĐMAN ,SA SVOJIM KIŽARIMA ODLUČIO REINKARNIRATI STEPINČEVSKU BOŽJU DRŽAVU SV I ,PO SOJU I ZOVU SE ODAZVALI KAO PROFESIONALNI GRENADIRI DA POMOGNU
  KRIV OUSTOM PROZELITU ,TUĐMANU DA DOVRŠI ONO ŠTO SU POČELI NJIHOVI PRECI I VRATILI SE U TAJ STEPINČEVSKI LJUTI BOJ I ZARADILI BENEFICIJE OD KOJIH DANAS DOBRO ŽIVE I K’TOME PAVKOVIĆEVU ,EPSKO-DINARSKU-KATOLIČKU DAVORIJU U SVAKOM BROJU PORTALA TJEDNO .!!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
  • kostresh
   kostresh 30 lipnja, 2021, 11:19

   i tako moj FRANE-MARXIST nastupa ANONIMNO.
   i opet vi, dragi moj SOCIALIST nalupaste svega i svacega.
   svaka vam cast. na “intelektualnom” glupiranju.

   Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code