NAJNOVIJE NA PORTALU

POBJEDA PRVE PREDSJEDNICE VELIKI JE USPJEH AMERIKE

POBJEDA PRVE PREDSJEDNICE VELIKI JE USPJEH AMERIKE

30. siječnja, 2015.

Barbika_KOST
Gospođa Kolinda Grabar Kitarović obećava “snažnu vanjsku politiku”
Napisao: Šime Letina, Washington

 

U drugom krugu predsjedničkih izbora održanim u nedjelju, 11. siječnja 2015. kandidatica HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović u četrdesetšestoj godini života postigla je vrhunac svoje političke karijere i ostvarenje svoga životnog sna, nagrađena je povjerenjem većine hrvatskih birača uvjerljivo je pobjedila SDP-ova kandidata i aktualnog hrvatskog predsjednika Ivu Josipovića i postala prva hrvatska predsjednica.
Njezina pobjeda šokirala je Josipovića i njegov izborni stožer, u kojemu je (pritajeno) vodio glavnu riječ a sigurno i osmislio promašeni izborni koncept donedavni njegov savjetnik Dejan Jović. Koliko iz Washingtona doznajemo savjetnik Dejan Jović u Hrvatskoj nije nimalo omiljen a politički nije nikomu prihvatljiv a poglavito ne hrvatskoj javnosti, pa ipak ga je Ivo Josipović uzvisio na sveučilišne i institutske pozicije kakve se ne mogu ni zamisliti, kako na Fakultet političkih znanosti, tako u IRMO i u MORH (na Ratnu škola), i na znanstvene pozicije kojima nije dorastao, a objektivno rečeno za koje doista nema nikavog ozbiljnog ni strukovnog a kamo li znanstvenog pokraća. Bila je to gorka pilula Josipoviću kao i njegovim pristašama koji su na dan izbora sve do kasno poslije podne zavedeni raznim prognozama, anketama i prijepodnevnim izbornim rezultatima, vjerovali u njegovu pobjedu, ali i da je sve to uglavnom Dejan Jović vješto plasirao u medije.

Jovićeve manipulacije

Međutim očito nisu znali za uigrane manipulacije Dejana Jovića kojima je kao savjetnik vješto manipulirao s Josipvićem kao i s njegovim ljevičarskim biračima, pa i javnim mnijenjem godinama. Za Dejana Jovića javno se govore da je jedan od 10 najutjecajnijih Srba u svijetu, koji je kao savjetnik predsjednika Josipovića javno veličao četnički pokret. Ipak za Dejana Jovića kažu i da je “sumnjiv” “sveučilišni profesor” i bez ikakvog Hrvatskoj prihvatljivog politologijskog znanja, i da je na sumnjiv načn nasljedio katedru od Radovana Vukadinovića na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti, i da kao takav predaje  (ni manje ni više već na poslije diplomskom studiju Ratnoj školi) najboljim hrvatskim časnicima predmet vanjske politike i međunarodnih odnosa. Samo ga je na takave pozicije mogao ugurati  Ivo Josipović  da radi što više može zla protiv Hrvatske i donedavni dekan Fakulteta političkih znanosti Nenad Zakušek, poznatiji javnosti kao nepopravljivi UJDI-jevac. Zapravo taj donedavni dekan Zakušek postao je vrlo zanimljiv pa čak i USKOK-u – kažu zbog pronevjera? Moguće da će USKOK tražiti Zakušeka zbog gubitka i dugova koje je na Fakultetu napravio tijekom svojeg mandata kao dekan, a dugovi ili gubitci su viši od 5. milijuna kuna.

Josipović je bio Jovićev potrčko

Ipak birači su doznali i prepoznali izbornu strategiju koju je najvjerojatnije osmislio Dejan Jović, moguće da je jednim djelom on i pisao izborni program s kojim se predsjednik Josipović dičio na veliko. Svejedno je tko ga je pisao možda Branko Grčić ili Dejan Jović, moguće i netko treći sad više nije ni bitno. Ipak ostaju činjenice koje govore same za sebe da je Josipović punih pet godina bio samo Jovićev poslušni potrčko.
Čekajući rezultate izbora Josipovićevi suradnici i birači tek su u večernjim satima shvatili tko su i što su kad su  se suočili s pravim izborenim rezultatatima – morali su prihvatiti objavljenu istinu o prebrojanim glasovima s kojima je Kolinda Grabar Kitarović pobjedila. U Izbornom stožeru, okružen suradnicima i ideološkim pristašama, ljudima tužnoga i ukočenog lica, Josipović je konačno priznao svoj poraz i potpuno zbunjen, tihim glasom izustio: “Gotovo je, gospođa je pobjedila.” Nakon toga nazvao je gospođu Grabar Kitarović i čestitao joj na pobjedi. U obraćanju javnosti, uz formalno izricanje zahvalnosti onima koji su glasali za njega, Josipović je rekao i ovo: “Dozvolite da čestitam na pobjedi novoizabranoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović. Imali smo napornu kampanju, sučeljavanja i međusobno oponiranje, no demokracija je pobijedila. Gospođa Grabar Kitarović je pobijedila u demokratskoj utakmici i zato [joj]
čestitam. Istina, razlika je jako mala, no to je bit demokracije, da onaj koji osvoji više glasova nosi pobjedu.”  (dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/predsjednički izbori; 11.1. 2015)

Odlučnost i dosljednost novoizabrane predsjednice

Tek u kasnim večernjim satima, nakon što je bila potpuno sigurna u svoju pobjedu, novoizabrana predsjednica, okružena najbližim suradnicima i čelnicima Koalicije, obratila se hrvatskoj javnosti i javno pozvala Hrvate i ostale građane Hrvatske na jedinstvo i zajednički rad za bolju Hrvatsku. U svom domoljubnom govoru, puna optimizma, između ostalog, rekla je i ovo:  “Drage moje Hrvatice i Hrvati diljem moje Hrvatske i BiH i diljem svijeta, dragi hrvatski državljani, dame i gospodo, dobra večer svima.  Pozivam vas sve da radimo zajednički za boljitak domovine. Dosta je podjela.  Ujedinimo se. Ujedinimo svoje domoljublje, ljubav i vjeru prema domovini. Obećajem da ćemo se boriti za nacionalne interese, jer ovo je Hrvatska a ne regija. Brinut ćemo o našoj Hrvatskoj, o našim ljudima, o našim umirovljenicima i nezaposlenima.  Večeras dajem tri obećanja. Prvo, odmah ću početi raditi za našu Hrvatsku. Drugo, idemo dalje zajedno, bez podjela. Hrvatska može i hoće bolje. Učinit ćemo to.  Treće, primijenit ću svoj program rasta i razvoja, socijalne stabilnosti i života dostojnog u Hrvatskoj. Pružit ću ruku svakome kome je potrebna. Imat ćemo nacionalnu politiku zaštite… Vanjska politika će biti snažna… Na kraju, počašćena povjerenjem, čvrsto jamčim da se ne ću odmaknuti od naroda.  Bit ću među vama i tražiti da mi pomognete, jer jedino s vama mogu izvući i Hrvatsku iz krize.” (www.hrt.hr/predsjednicki izbori; 11. 1. 2015)

Milanovićevo bahato vrijeđanje

Za razliku od predsjednika Vlade Zorana Milanovića koji je  zbog nedostatka osobne političke pameti i zrelosti, moralne hrabrosti i kulturnog ponašanja, odbio čestitati gospođi Grabar Kitarović, ipak Ivo Josipović joj je istu večer privatno i javno čestitao. U ponedjeljak dan nakon pobjede, novoizabrana je predsjednica potvrdila da ju je predsjednik Josipović u nedjelju navečer nazvao i privatno joj čestitao na pobjedi, ali da Milanović do sad nije.  Na pitanje što misli o Milanovićevu ponašanju i njegovoj uvredljivoj izjavi u kojoj je HDZ nazvao hajdučijom, gospođa Grabar Kitarović je odgovorila:  “Ne ću dopustiti da dijeli i dalje ljude na naše i njihove… Želim da iskaže poštovanje prema svim građanima Republike Hrvatske, ali isto tako da podnese račune što je i kako radio i zašto se zemlja nalazi na rubu duboke krize. Ne želim zaoštravati odnose ni sa kim, ali isto tako ne ću dopustiti da se vrijeđaju hrvatski građani.”

Ponovo je istaknula da je spremna surađivati sa svima koji se žele uključiti u rad i da suradnja s hrvatskom Vladom ovisi o Zoranu Milanoviću.  ”Uvijek sam isticala da sam spremna na suradnju.  Suradnja i timski rad je prvo što želim. Hrvatska je moja prva stranka, moj prvi interes i dobrobit naših ljudi…  Učinit ću sve što je u mojoj moći da dokažem građanima da su mi svi isti, da je dobrobit Hrvatske na prvom mjestu…  Za to nam je potrebno jedinstvo kakvo smo iskazali početkom 90-tih kada smo obranili Hrvatsku.”

Na žalost Zoran Milanović nije bio jedini koji je nakon Josipovićeva poraza bahato vrjeđao Kolindu Grabar Kitarović i one koji su glasali za nju.  Željka Antunović, članica Josipovićevoga Izbornog stožera, ogorčena njegovim porazom izjavila je da su svi normalni ljudi u Hrvatskoj glasovali za Ivu Josipovića.  Na tu njezinu nepromišljenu izjavu donekle oštro je reagirao Miro Kovač, međunarodni tajnik HDZ-a.  “To je sramotno i skandalozno i čini me tužnim. Hrvatskoj treba zajedništvo…  Izborna utakmica je završila i sada treba početi raditi, a ne vraćati se govorom mržnje u prošlost”,  izjavio je gospodin Kovač.

Svojom izjavom Željka Antunović nije uvrjedila samo Kolindu Grabar Kitarović i njezinu stranku, već cijelu Hrvatsku. Njezina poruka je sljedeća: svi oni koji nisu glasovali za Ivu Josipovića, a to je velika većina Hrvata i hrvatskih građana u koju spadaju svi koji su glasovali za novoizabranu predsjednicu, kao i oni koji uopće nisu izašli na izbore, nenormalni su. T

9 komentara

Uskoči u raspravu
 1. FRANO
  #1 FRANO 5 veljače, 2015, 14:56

  POŠTOVANA REDAKCIJO,ZAHVBALJUJEM VAM ŠTO STE IPAK OBJAVILI MOJ KOMENTAR, TIČUĆI SE NOVE PREDSJEDNICE.ZAHVALJUJEM VA I POZDRAVLJAM VAS ,ZDRAVI BILI!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. FRANO
  #2 FRANO 4 veljače, 2015, 23:07

  KOLINDA GRABAR HOĆE BITI ONO ZAŠTO NEMA ,REKO BI HEGEL, ISKONSKE SVRHOVITOSTI.

  KOLINDA GRABAR ,KITAROVIĆ JE JEDNA NEOBRAZOVANA OSOBA, PA JE ZATO PIJUN SVOJE STRANKE ,A NJEZINA STRANKA JE ZLOČINAČKO-KRIŽARSKA ORGANIZACIJA KOJU JE UTEMELJIO KATOLIČKI PROZELIT ,SATRAP, TUĐMAN ,TAKOĐER ČOVJEK NISKEI ILI SLABE OBRAZOVANOSTI ,ŠTO ĆE REĆI NISKE SVIJSETI O SEBI ,JER JE UPRAVO ZBOG TOG MANJKA POSTAO KATOLIČKI PROZELIT, POHLEPNI KARIJERISTA ,ŠTO JE SVOJSTVENO TAKVIM BIĆIMA DA POSTANU SLUŽBUJUĆI ZLOČINCI NON PLUS ULTRA ,A U HRVATSKOM SLUČAJU DA POSTANE SLJEDBENIK STEPINČEVE BOŽJE DRŽAVE, U ČEMU JE KAPTOL BIO CENTAR PREKO KOJEG JE ,VATIKAN ,AMERIKA , A POSEBNO NACISTIČKA NJEMAČKA UPRAVLJALI,ODNOSNO DIRIGIRALI DOĐAGANJA ,NE SAMO U HRVATSKOJ NEGO U CIJELOJ JUGOSLAVIJI..PA JE NAJLOGIČNIJE ZAKLJUČITI DA JE FRANJO TUĐMAN BIO NAJPOGODNIJA FIGURA ZA TAKVE ZLOČINAČKE POTHVATE .PA U DANAŠNJOJ VALADAJUĆOJ POLITIČKOJ SITUACIJI JE KOLINDA GRABAR ODLIĆNA ZAMJENA, JER PREDSTAVLJA PRAVO POLITIČKO I DUHOVNO STRAŠILO SAMOJ SEB I ,JER JE RELIGIOZNA OSOBA ,ZA KOJU BI HEGEL REKAO DA NE ZAN MISLITI, A N E ZANTI MISLIT NE ZANA PROSUĐIVATI SVIJET I DRUŠTVENE ODNOSE U KOJIMA ŽIVI.TAKAV BIO I OSTAO TUĐMAN NA KOGA SE ONA POZIVA I UTJEĆE ,PA HRVATSKI GLASAČI PODIJELJENI KAO I UVJEK OD ONOG VREMENA KADA NAM JE FRANJO TUĐAMNA I ZLOČINAČKA CRKVA ,VJERSKIM RATOM, DONIJELA NOVU OKUPACIJU I PODIJELILI HRVATSKE GRAĐANE NA ONE NAŠE TALIBANE, KRIŽARE,ZATUCANE KATOLIKE I ONE DRUGE I DRUGAČIJE KOJI MORAJU NESTATI ILI SE TRANSFORMIRATI U PONIŽENE I OSIROMAŠENE, PA SLEDSTVENO TOME KOLINDA GRABAR JE U OVIM IZBORIMA,KOJI TO NISU, ODNIJELA POBJEDU JER MNOGI GRAĐANI NISU GLASALI , A MNOGI SU SE NAŠLI U ZABLUDI NJENIM APSTARKTNIM OBEĆANJIMA ,NEKIH PLANETRANIH ILUZIJA O UNAPREĐENJU HRVATSKE U NAJBOGATIJU DRŽAVU EVROPE ČIME ĆE RIJEŠITI VELIKU NEZAPOSLENOT I SIROMAŠTVO ,ŠTO JE VELIKA PREVARA . VELIKI POSTOTAK GLASOVA JE PRIKUPLJEN U ISELJENIŠTVU A POSEBNO U BIH ,GDJE KATOLIČKA CRKVA UZ POMOĆ VATIKAN,PENTAGONA I SVIH DESTRUKTIVNIH SNAGA DEMOKRACIJE SVIJETA, KOJI SU KUMOVALI OVOJ NEIZVJESNOSTI ,U KOJOJ VELIKI PROCENT GRAĐANA SVIJETA UMIRE OD GLADI , A JOŠ VEĆI PROCENT JE NA RUBU GLADI ,DA SUTRA UMRU U BIJEDI KRŠĆANSKE DEMOKRACIJE KOJU JOJ JE OSIGURAO VLADAJUĆI KAPITAL KOJEG KONTROLIRA PENTAGON I VATIKAN.

  CIA I OSTALE SUŽBE SVETE ALIJANSE SU TAKOĐER BILE AKTIVNE U TOJ SLUŽBI,JER JE TO POSTICALA NJEMAČKA NACISTČKA STRANKA,POD EUFEMISTIČKIM NAZIVOM,=NARODNA=

  I TAKO JE NAJVEĆI DIO HRVATSKIH GRAĐANA N AMAGARČEN ,KAO 199O GODINE , OD TUĐMAN-KAPTOSKIH NACISTIČKO-STEPINČEVSKIH HOLOKAUSTSKIH PLANERA ,KOJI SU STVORILI PLAN REINAKARNACIJE STEPINČEVE BOŽJE DRŽAVE ,A TAJ PLAN SU PROVODILI USTAŠKO-KATOLIČKI TERORISTI ,KOJI SU ČINILI JEZGRU ZLOČINAČKOG POHODA PROTIV SOCIJALISTIČKE HRAVTSKE . DAKLE,JEZGRU TOG ZLOČINAKOG POHODA ČINILI SU TERORSITIČKE SKUPINE IZ ZAPDNE NJEMAČKE , ZAPADNE EVROPE I OSTALIH DIJELOVA SVIJETA , A KOJIMA SU UPRAVLJELE ,CIA ,VATIKANSKE I NJEMAČKE SIGURNOSNE SLUŽBE.

  TAKO NAŠA KOLINDA ,KAO PRAVA ZATUCANA KATOLKINJA ,IZVOJEVALA ONO MJESTO I ONU DUŽNOST KOJOM SE NEĆE USPJEŠNO SLUŽITI ŠTO ĆE BITI NA ŠTETU HRVATSKIH GRAĐANA . DAKLE ,TREBA ZAKLJUČITI DA NAŠA KOLINDA NIJE BILA I BARBIKA UZ PEĆENOG VOLA KOA ŠTO JE NJEN IDOL ,KRUPNOZUBI SATRAP TUĐMAN ,ALI JE BILA OKRUŽENA ,U NJMANJU RUKLU ,VOLOVIMA KOJI SU OD NJE NAPREVILI BARBIKU DOPUŠTAJUĆI JOJ ONAKVE NEOZBILJE I BEZVRIJEDNE PORUKE ,IDIOTSKOG KARAKTERA ,SLANE HRVATSKIM GLASAČIMA.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Marija
  #3 Marija 31 siječnja, 2015, 21:36

  Moze li se ista napisano nakon ovakve karikature kao uvoda shvatiti ozbiljno?

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. klarens
  #4 klarens 31 siječnja, 2015, 05:58

  Sve najbolje mojoj domovini
  ++++++++++++++++++++++
  SDPHDZ&CO
  ++++++++++++++++++++++
  Vrtuljak ludila
  ++++++++++++++++++++++
  Nastavlja svoju putanju
  ++++++++++++++++++++++
  Nema toga koji zna kuda

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code